søndag 18. august 2013

En smakebit på søndag - One hundred names

En smakebit på søndag
One hundred names av Cecelia Ahern

Foto: Flukten fra virkeligheten

Idag arrangerer den herlige Mari med bloggen "Flukten fra virkeligheten", "En smakebit på søndag". Dette er noe hun gjør så å si alle søndagene i året! Til stor lykke for oss andre medbloggere! Har du lyst å være med eller bare lese andres bidrag er det bare å trykke på linken over.

...

Swish...så var det søndag igjen! Igår var jeg på Pstereo festivalen her i Trondheim og hørte på Motorpsycho, stor stas! Spesielt siden jeg ikke har vært på noen konserter på en evighet. Vi har hatt besøk også i helgen av slekt, så det har vært en utrolig koselig helg.

Denne søndagen har jeg planer om å bare slappe av å kose meg i mellom slagene i  sofakroken med en av mine bøker. Boken jeg leser på idag heter One hundred names av Cecelia Ahern, og jeg liker den godt foreløpig. Den startet litt trist, men nå har hovedpersonen fått noe å gruble over. Hun har nemlig fått en liste med hundre navn på. Hun er journalist og har nettopp mistet en av hennes beste venninner i kreft. Og magasinet hun jobber i har tenkt å hedre denne venninnen  siden hun arbeidet der, ved å skrive en artikkel. Før hun døde fortale hun om historien hun angret at hun ikke hadde fått skrevet, men hun fortalte ikke hvilken historie det var, så det må hovedpersonen Kitty finne ut av. Med bare hjelp fra den listen venninnen etterlot henne, med hundre ukjente navn.

Har akkurat startet på boken, så jeg vet ennå ikke hvem de ulike personene er på listen og hva slags sammenheng de har til venninnen til Kitty. Spennende blir det ihvertfall å lese denne chick - lit boken skrevet av en av mine favoritt forfattere i genren. Liker også det fine omslaget, som man ikke ser på bildet, men det glinser litt av sølv blomstene og skriften. 


Foto: Bokelskere.no

Bak boken står det:

Her kommer smakebiten:

Smakebiten er hentet fra de sidene der Kitty prøver å overbevise de andre i redaksjonene at ideen hun har er den avdødes og ikke henne idee, de vil hvite hva veninnen sa før hun døde og hvordan hun fikk tak i listen med navnene. Smakebiten er litt kuttet ned, så har hoppet over noen linjer imellom. 

"All i know is that I asked her what story she had always wanted to write but never did. She liked the question and said that it would be a good idea for a feature, that I should do a piece where I asked retired writers about the story they`d always wanted to write or, better yet, asked them to write the piece. She said she would talk to you about it." ....... (Side 40).....

"Did she tell you her idea?" (Altså den døde venninnens egen idè. Kitty som blir spurt av sjefen.)
"No" ..... (Side 41)......

"She told me to find it in her office, bring it back to her at the hospital and she`d explain, but when I brought it back to the hospital it was too late. "Kitty`s eyes filled and she looked down. She hoped then for a bit of humanity but none came. (Side 41). 


Ha en herlig søndag!
20 kommentarer:

 1. Jag brukar tycka om Cecelia Aherns böcker, så det här vore kanske något för mig! Tusen tack för smakebiten!

  SvarSlett
 2. Kjempefin intro til en bok som høres ut som litt mer seriøs enn den forrige jeg leste av henne. Kanskje jeg skal prøve meg igjen... Er den ikke kommet ut på norsk siden du leser den på engelsk? Coveret var nydelig, grunn alene til å velge den :)

  SvarSlett
 3. takk for boktips og fin smakebit :) eg har enda til gode å lese noe av denne forfatteren, men har "en avtale med livet" stående ;)

  SvarSlett
 4. Sikkert en bok jeg kommer til å lese! Fin smakebit. Ha en nydelig søndag, Isabella!

  SvarSlett
 5. Elsker jo bøkene hennes og denne fikk jeg lyst til å lese NÅ,virker veldig spennende og i ekte Ahern stil må jeg si. Høres ut som dere har hatt en koselig helg,Isabella:) Ha en super søndag:) klem

  SvarSlett
 6. Denne kan jo være bra! Tror jeg noterer den, takk for smakebiten. Ps; stilig header :)

  SvarSlett
 7. Jag är lite sugen på att läsa mer av Ahern, har bara läst P.S. jag älskar dig och den tyckte jag ju om.

  SvarSlett
 8. Takk for smakebit og boktips!
  Har ennå ikke lest noe av henne, men har en bok i hylla.. ;) Har lest bare positivt om hennes bøker.
  God bok!

  SvarSlett
 9. Herlig smakebit av en av mine favorittforfattere! Dette blir nok min neste eBok, tenker jeg :)

  SvarSlett
 10. Tack för smakebiten! Fint omslag också.

  SvarSlett
 11. Jag har aldrig läst något av Cecelia Ahern, men jag kanske borde läsa den här. Fin smakbit. :)

  SvarSlett
 12. Trevliga smakbitar. Har inte läst något av Ahern än men är sugen. Omslaget är dessutom väldigt fint. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 13. Ahern skriver godt, og jeg kommer nok til å lese denne selv om ikke altfor lenge :)

  Tusen takk for smakebiten

  SvarSlett
 14. Tack för en fin smakbit. Inte en genre som jag ännu är så bekant med, men kan kanske bli.

  SvarSlett
 15. Jeg liker Cecilia Aherns bøker, så jeg må nok lese denne og. En fin smakebit! :-)

  SvarSlett
 16. Har inte läst något av Ahern, men blir lite nyfiken på den här, tack för smakebiten!:)

  SvarSlett
 17. Tack för smakbiten! Den här författaren är jag lite nyfiken på...

  SvarSlett
 18. Ser at av kommentarene at mange liker hennes bøker. Har ikke lest noen. Men det har med at har så mange andre "prosjekt" på gang ( les: mange uleste bøker på lista og i bokhyllene) Uansett, takk for smakebiten og ha en fin uke.

  SvarSlett
 19. Jeg har Ahern i hyllen, i dansk språkdrakt faktisk, var så heldig å få den av Line(Moonstar) :) men jeg har enda ikke lest den. En dag blir det Aherns tur her i huset også :) Tusen takk for smakebiten fra Aherns verden, Isabella!

  Har du forresten stemt på din favorittsmakebit? Stemmefunksjonen er enda åpen noen dager til.

  SvarSlett