fredag 2. august 2013

Bokfrokost # 2

Bokfrokost # 2


 • Havregrøt m/ kanel, rørsukker og tranbær
 • Trønderjorbær
 • I glasset: Farris med smak av bringebær og granateple + Isbiter
 • Bok å kos seg med: Politi av Jo Nesbø

Herlig med så fint vær og at man kan kose seg ute i sola. Tror ikke man kan få bedre frokost forhold enn det var idag. God frokost var det også! Elsker frokost med god tid! 

Boken begynner å bli virkelig spennende, for endelig våknet Harry Hole opp, så nå forventer jeg at litt mer ting begynner å skje. Boken har liksom manglet noe uten han. Gleder meg til å kaste meg over den senere idag.

Har så mange planer idag, skulle egentlig skrive en anmeldelse til dere, men det fine været fristet så mye at jeg ikke kommer til å tilbringe så mye tid foran pc`en idag. Har også planer om å bruke mer av de tranbærene idag, for jeg skal lage sjokolade - og tranbær kjeks. Har ikke laget så mye kjeks i mitt liv, men de så fantastisk gode ut i kokeboka Mat for store og små av Tessa Kiros. Og ikke så det for vanskelig ut å lage de. Har brukt denne kokeboka lite, men inneholder mye gode oppskrifter, men det jeg liker best med den er at den har maten delt opp etter farger. Vil du spise rødl mat idag, så blar du opp på siden som viser grød mat. Det kan være alt fra kjøttlasagne, tomatsalat til mine kjeks. Så skal være litt husmor idag, ikke ofte det skjer. Skal også lage noen gode greske kjøttboller idag til middag, gleder meg allerede, nam nam de er så gode. Kan jo røpe det er kjøttdeig blandet med ett egg, salt (ikke mye siden det er mye salt i fetaosten), pepper, oliven, krydder som feks basilikum eller hva du måtte ønske og fetaost.  Nydelig til pasta og så enkle å lage. Anbefaler forresten kokeboka Multer og makrellskyer av samme forfatter enda mer, for den har vi brukt masse her i huset. Slik ser de ut, og de er nok ikke så dyre siden de er noen år gamle:

Foto: Vega Forlag
Foto: Vega forlag

Ble mye matprat, men er som sagt veldig glad i å spise mat og kanskje ikke lage mat, så når jeg endelig lager mat, ja da må jeg jo skryte litt av det, hehe. 

Ønsker alle en flott fredag! Blir godt å få noe å gjøre igjen, for jeg tror det er Tirsdag idag. Hode er i feriemodus ennå! Kos dere med bøkene!


4 kommentarer:

 1. En virkelig fristende frokost, både på bok- og matfronten! :) God helg!

  SvarSlett
 2. Det så deilig ut. Og det høres ut som du får en finfin dag :) Gleder meg til jeg kommer så langt som til Politi.

  SvarSlett
 3. Herlig innlegg, dette så virkelig godt ut! Kos deg i helgen, håper solen skinner like mye hos deg som hos meg <3

  SvarSlett
 4. Har nettopp landet i Bergen etter 10 dager på Snåsa. Kan bekrefte at Trønderbærene er knallgode! Det er kjekt med matprat, med eller uten bøker. Jeg starter en intensiv nå som hverdagen tar til igjen, så da blir det sikkert litt matprat hos meg også.

  SvarSlett