mandag 5. august 2013

Augustønsker 2013

Augustønsker 2013

Jeg vet ikke med dere, men jeg ser August måneden som en måned fylt med en ny start og med full av nye muligheter. Jeg skal bli en flinkere student, på jobben, kjærest, blogger og kanskje komme meg på treningsenteret så jeg kan til slutt  røsket av meg noen (retting:mange) kilo, samtidig som jeg vil bli flinkere på å bake kjeks. Kanskje til og med begynne litt tidlig med julegavene i år også, tenker jeg, veldig optimistisk og jeg har høye tanker om at dette skal jeg få til. Vet jeg er litt små rar i starten av August, men ta det rolig det går raskt over. Varer sånn ca til midten av August, da har ting stabilisert seg igjen innvendig. Men aller mest er måneden en ny start i bokverden. Bokverden har hatt litt pause og denne måneden renner det inn masse nye bøker til oss bok glade. Elsker det! Vi får også vite hva som kommer av nye bøker gjennom dette året, og det synes jeg er like spennende hver gang. Kommer favorittforfatteren med en ny bok eller kanskje kommer det noen spennende debutanter? Tiden vil vise, gleder meg til å finne det ut. Og dette er noe som ikke går over, for jeg er like nysgjerrig fra måned til måned hva som kommer på trykk. Så her kommer mine topp 11, på ønskelisten min. Til vanlig er det topp 5, men siden det er alt for mange gode bøker å velge imellom, måtte jeg plusse på noen til, greide ikke topp 10 en gang, for jeg nektet å fjerne noen av disse bøkene. Men her er de:

Foto/Tekst: Vega Forlag
Forlaget sier om boken:

Dette er en oppfølger til forfatterens trilogi om de engelske utvandrerne til Australia på siste halvdel av 1800-tallet, som fortalt i trilogien Mine drømmers land,Urolige tider og Elvens datter. Vi følger ungdommene Etty, Ruan, Darcy og Louisa, som alle vokser opp på den australske sauefarmen Langsdale. Ungdommene oppfører seg som søsken og elsker å dra på rideturer og fisketurer sammen, men det er stor forskjell på deres sosiale status. Særlig vanskelig blir det for Etty og Darcy, som er gjensidig forelsket i hverandre og har sverget at de skal gifte seg når tiden er rett. Dette på tross av at sosiale konvensjoner er til hinder for ekteskap mellom en hvit kvinne og en halvblodsaboriginer. Men Louisa er også forelsket i Darcy. Idet Etty blir berømt og setter karrieren foran kjærligheten - og den temperamentsfulle Darcy ikke vil være en Etty kan få når hun har fått nok av ære og berømmelse - går Louisa inn for å vinne hans hjerte. Skal Etty få sin Darcy til slutt? Velger hun kjærligheten fremfor berømmelse? Kan Louisa noen gang bli noe mer for Darcy enn en god venninne?

Oppfølgeren til slektssagaen om familiene Collins og Tremayne og deres nye liv i Australia, som fortalt i trilogien Mine drømmers land, Urolige tider og Elvens datter.


Hvorfor den er på ønskelisten:

Jeg har lest de foregående bøkene og da må jeg jo kaste meg over denne også. Disse bøkene gir lett underholdning og er veldig lettlest. Passer meg godt nå når studiene fortsetter. 

...


Foto/Tekst: Pax Forlag

Forlaget sier om boken:

Lappland, sommeren 1944. Jordmora, kalt «Villøye», er datter av en foraktet kommunist og har levd som en utstøtt hele livet. Så møter hun den tyske offiseren Johannes, som ser henne slik ingen annen har gjort. Hun slipper alt og følger ham til fangeleiren Titovka, der han er utstasjonert  Der må hun delta i den nådeløse behandlingen av de internerte russiske krigsfangene. Mens krigen går mot slutten, blir det klart for Villøye at hun og Johannes må vekk fra leiren. I det fjerne lokker Dødmannsfjord, et sted ved norskekysten.

Jordmora likner ingen annen historie om krig og kjærlighet. Kettus forrykende roman løfter krigens ubarmhjertige råhet og galskap fram. Den viser oss de ukjente historiene til krigsbrudene og kvinnene i krigsleirene – og hvor langt vi kan være villige til å gå for kjærligheten. Alt skildret med en sjelden språklig kraft og oppfinnsomhet, fra en forfatter som gjør for Lappland det Sofi Oksanen har gjort for Estland.


Hvorfor den er på ønskelisten: 

Jeg liker romaner med andre verdenskrig som tema, og denne virker veldig interessant synes jeg. Lenge siden jeg har lest en slik bok nå, så denne skal helt klart leses når den kommer ut. Historien har allerede fenget meg. Også virker det som den finske forfatteren er en man burde følge med fremover. 

...


Foto/Tekst: Bokelskere.no

Forlaget sier om boken:

Det er julaften i Glasgow, og 15 år gamle Marnie og hennes lillesøster Nelly er akkurat ferdig med å begrave foreldrene i hagen. Bare søstrene vet hva som har skjedd med dem. Lenny, den gamle mannen i huset ved siden av, skjønner fort at de to jentene er helt alene i verden og at de trenger hans hjelp. Gjennom deres tre stemmer fortelles denne nervepirrende og originale thrilleren om å vokse opp i et hjem med mange stygge hemmeligheter. Og mens ukene går, begynner omgivelsene å fatte mistanke om at alt ikke er helt som det skal hjemme hos de to jentene... En rørende, men også fæl fortelling om å være fortapt, men likevel gjøre alt man kan for å overleve. Et moderne mysterium som vil få det til å gå kaldt nedover ryggen på deg.

Hvorfor den er på ønskelisten:

Denne boken er det Juritzen forlag som gir ut. Jeg synes det høres ut som en veldig spennende bok også liker jeg hemmeligheter, altså å få vite dem. Og litt frysninger nedover ryggen på en høstkveld sier jeg ikke nei takk til. Ser meg allerede sitte med en kopp te og noen nybakte kjeks med denne. God omtale har den også fått i blogglandia. 

...


Foto/tekst: Gyldendal Forlag

Forlaget sier om boken:

Denne gangen kommer døden til Wistings eget nabolag.

Bare tre hus bortenfor politimannens hjem har en mann sittet død foran et flimrende TV-apparat i fire måneder. Ingenting tyder på at det ligger noe kriminelt bak dødsfallet. Viggo Hansen var et menneske som ikke ble sett, selv om han levde midt blant andre. Dødsfallet får ingen overskrifter i avisene, men noe ved saken vekker nysgjerrigheten hos Wistings journalistdatter Line. Hun vil lage et nyskapende portrett av et helt ukjent menneske.

Samtidig som Line setter i gang sine undersøkelser, får politiet melding om et annet dødsfall. En mann blir funnet på et hogstfelt, og han bærer preg av å ha ligget lenge. Et oppsiktsvekkende funn på den døde blir innledningen til en av de største menneskejaktene i norsk kriminalhistorie. Det eneste som kan hindre politiet i arbeidet er om pressen får nyss om det som er under oppseiling.


Hvorfor den er på ønskelisten:

Denne forfatteren har jeg bare lest en bok av, men jeg fant ut gjennom å lese den boken at denne her forfatteren liker jeg godt. Så denne skal definitivt leses, må bare ta fatt på den forrige boken han gav ut først, ligger litt etter i lesingen der. Gleder da meg veldig til å løse mord igjen med William Wisting.

...


Foto/Tekst: Bokelskere.no

Forlaget sier om boken:

Fattige Judy Garrow er bare tenåring da hun blir gravid. Redd, alene og desperat etter å gjøre noe ut av livet sitt, adopterer hun bort barnet ulovlig. 25 år senere har Judy bygget seg opp en ny tilværelse med en ny familie. Da et tilfeldig møte fører til at myndighetene får nyss om den ulovlige adopsjonen, blir det igangsatt full etterforskning, og Judy befinner seg plutselig i en mediestorm. Hva skjedde med babyen hennes? Og hvor er barnet blitt av? Judys familie må finne seg i å bli ettergått i sømmene i full offentlighet, og datteren og mannen begynner å lure på hvor godt de egentlig kjenner henne de bor sammen med. Dette er en thriller spekket med dramatiske overraskelser og vendinger. Historien illustrerer medias enorme påvirkningskraft og hvor lett det er å forhåndsdømme, men det er også en sår fortelling om en mamma og hva det vil si å være en familie.


Hvorfor er den på ønskelisten:

Denne boken er også fra Juritzen forlag og jeg tror jeg kommer til å like den. Håper dette blir en bok som overrasker meg, for den høres faktisk veldig spennende ut og Judy virker som en karakter man må bli kjent med. 

...


Foto/Tekst: Silke Forlag

Forlaget sier om boken:

Kaffe med musikk? Hva er det? Slikt er ikke Viola, Inez og Olga vant til hjemme i det lille kystsamfunnet Brantevik. Men så vinner syklubbvenninnene en bussreise til Tyskland. Nysgjerrige, men nervøse setter de lite bereiste damene seg på bussen.

Det blir en reise de sent vil glemme. Kvinnebedårere, innbruddstyver og engler på hotellrommet gjør at Inez må bruke håndvesken som våpen og at den blyge Viola livner til. Samtidig oppdager mennene deres hjemme i Brantevik både det ene og det andre om å holde styr på huset og å savne sin bedre halvdel.

Og kaffe med musikk – det blir det alltid god stemning av!

Lun humor og hovedpersoner med tonnevis av sjarm – nok en perle fra Karin Brunk Holmqvist!


Hvorfor den er på ønskelisten:

Har ikke lest noe av denne forfatteren, men har Rosa elefanter liggende i bokhylla på vent. Har da planer å bestifte kjennskap med bøkene, for jeg tror de er både koselige og morsomme å lese. 

...


Foto/Tekst: Gyldendal forlag

Forlaget sier om boken:

Suksessforfatteren av Syersken fra Madrid følger opp med en storslått roman om svik, eksil og nye begynnelser.

Blanca Perea må bort. Bort fra Madrid, ektemannen og den unge kvinnen han venter barn med. Hun flykter til et bittelite universitet på California-kysten, der hun tar på seg å organisere arkivet til Andrés Fontana, en professor som døde for 30 år siden.

Men møtet med Santa Cecilia-universitetet gir ikke Blanca det følelsesmessige pusterommet hun sårt trenger. I stedet blir hun revet med av historiene hun finner i Fontanas etterlatte papirer, og av alle menneskene som sto ham nær. Og ikke minst av en forførende hemmelighet som Fontana snublet over rett før han døde i en tragisk ulykke.

Men for å løse professorens mysterium må Blanca konfrontere alt det hun rømte fra i Madrid og mange av sine mest skjebnesvangre valg tidligere i livet.

María Dueñas' nye bestselger Lengslenes labyrint er en storslått roman om svik, eksil og nye begynnelser - der både California på 1800-tallet og etterkrigstidens Spania gjøres ualminnelig levende.

Hvorfor den er på ønskelisten:

Jeg har ikke ennå lest syersken fra Madrid, men har planer om det. Det er jo en murstein av en bok, så jeg har ikke tatt meg tiden til det ennå. Jeg er da veldig spent på denne nye boken av forfatteren. Håper jeg får lest den snart. 

...Foto/Tekst: Schibsted forlag

Forlaget sier om boken:

Endelig en ny roman fra forfatteren av verdenssuksessene Drageløperen og Tusen strålende soler.

Afghanistan, 1952. Abdullah og søsteren Pari bor sammen med faren, Saboor, og stemoren i den lille landsbyen Shadbagh. Saboor er arbeidsledig, og familien lever i fattigdom. Søsknene legger en dag ut på en reise til Kabul sammen med faren, lykkelig uvitende om skjebnen som venter dem.

Og fjellene ga gjenlyd spenner over generasjoner og kontinenter, fra Kabul til Paris, fra San Francisco til den greske øya Tinos. Med sin umiskjennelige sans for visdom, dybde og innsikt skriver Khaled Hosseini om mellommenneskelige forhold, det som definerer våre liv, hvordan valgene vi tar gir gjenklang i fremtidige generasjoner og hvordan vi ofte blir overrasket av dem som står oss nærmest.


Hvorfor den er på ønskelisten:

Forfatteren er en av mine favoritter. Jeg har lest de to foregående bøkene og jeg har likt de begge. Drageløperen er en av mine favorittbøker og er ikke en bok jeg kommer til å glemme så lett. Så når denne forfatteren kommer med en ny bok er det bare å hoppe på den.

...Foto/Tekst: Bazar forlag

Forlaget sier om boken:

En uvanlig kjærlighetshistorie om møtet mellom to veldig forskjellige mennesker.

Den internasjonalt anerkjente forfatteren David Foenkinos har skrevet en inderlig og humoristisk historie om ny kjærlighet som lyser opp sorgens mørke etterdønninger.

Nathalie og François er det perfekte paret. Når François plutselig dør er Nathalie overbevist om at hun aldri kommer til å se på en mann igjen. Spesielt ikke en nerdete og sjenert svenske, som hennes kollega Markus. Men en dag kysser hun ham på ren impuls og en annerledes kjærlighet begynner sakte, men sikkert å spire mellom to umake og kompliserte sjeler.

Natalie er morsom og velskrevet. Forfatteren kommenterer og utfyller stadig fortellingen med fotnoter og digresjoner. Vi får innblikk i hvordan en sjenert mann tenker og oppfører seg når han er forelsket. Og hvordan en sorg slipper taket. I tillegg får leseren oppskriften på risotto med asparges slik Nathalie og François spiste den på første date og utdrag fra stykket Frøken Julie av Strindberg, som hun siden ser med Markus.

Hvorfor den er på ønskelisten:

Har så lyst å lese denne boken, spesielt siden jeg har lest så mange fine anmeldelser av den der ute i blogglandia. Gleder meg til å få kloa i denne. Håper jeg blir like bergtatt. 

...Foto/Tekst: Bazar Forlag


Forlaget sier om boken:

Denne storslåtte familiesagaen satt i New Zealand, har ligget på tyske bestselgerlister i 50 uker. Boken er første bind i en New Zealand-trilogi som har solgt i over 7 millioner eksemplarer verden over.

Britiske, unge kvinner krysser jordkloden til arrangerte ekteskap med koloniherrer i et fremmed land. Men finnes lykken og kjærligheten på andre siden av verden?

London 1852. Helen Davenport er ugift og guvernante i en velstående familie, men lengter etter mann og barn. I New Zealand er det overskudd på gifteklare ungkarer. Da Helen får muligheten til å reise dit for å gifte seg med en sauebonde hun aldri har møtt, bare brevvekslet med, griper hun sjansen.

Samtidig blir den vakre rikmannsdatteren Gwyneira Silkham brukt som innsats i et kortspill. Den mystiske baronen som har vunnet henne, vil gifte henne bort til sønnen sin. Familien er skandalisert, men Gwyn er glad for å begynne et nytt liv i New Zealand, langt fra sosietetslivet i Wales.

På overfarten til Christchurch møtes de to kvinnene og blir venner, til tross for klasseforskjellen. Tilværelsen – og ektemennene – på New Zealand viser seg å bli helt annerledes enn de hadde forestilt seg, og kvinnene må hjelpe hverandre til å skape det livet de hadde håpet på.

En fengslende historie om kjærlighet og hat, tillit og fiendskap, og to familier som er uløselig knyttet sammen.

Hvorfor den er på ønskelisten:

Først og fremst falt jeg for den vakre forsiden, så begynte jeg å lese hva boken handler om og da var jeg solgt. Denne må jeg jo lese. Inneholder drama, kjærlighet, og jeg får ta turen innom New Zealand. 

...Foto/Tekst: Gyldendal forlag


Forlaget sier om boken:

Ny briljant novellesamling fra en av vår tids mest kritikerroste og elskede forfattere.

Bare livet byr på alt som har gjort Alice Munro til en av vår tids mest elskede novelleforfattere: smerten, varmen, kjærligheten og den sjeldne evnen til å skildre de små øyeblikkene da livet tar en ny vending. Handlingen i de fleste av historiene i denne boken utspiller seg på Alice Munros hjemtrakter, i de små kanadiske byene rundt Lake Huron. I sine korte, men sjenerøse og tidløse fortellinger, setter hun som alltid kvinnene i sentrum; mødre og døtre, hustruer og elskerinner. Det handler om avskjeder og begynnelser, ulykker og farer, avreiser og hjemkomster, både imaginære og virkelige.

Alice Munros sylskarpe blikk og hennes makeløse evne til å fortelle historier preger også denne samlingen. Samtidig spenner hun et stort lerret og maler et fargesprakende og uutslettelig portrett av hvor forunderlig, hvor farefullt og hvor usedvanlig ordinært livet kan være. Boken ender med fire tekster som ifølge Munro selv, handler om hennes egen barndom.

Hvorfor den er på ønskelisten:

Ja jeg kan jo spørre. Jeg er jo ikke akkurat kjent for å lese mange noveller, men denne har jeg faktisk lyst å lese. Har da hørt litt om forfatteren i det siste og jeg skjønner hun kan skrive, og det gjør meg jo også nysgjerrig. Kunne godt tenkt meg å bli bedre kjent med henne. 

...

Da var listen min fullført. Som du ser var det litt å ta av. Noen helt nye forfattere for meg og noen kjenninger som er kommet tilbake med noe nytt. Mangel på lesestoff skal jeg ihvertfall ikke ha denne måneden. 

Ønsker alle en herlig August måned!
8 kommentarer:

 1. Ble noen flere bøker på lista mi også nå og noen sto der fra før... ;) Alltid greit å plukke opp noen tips.

  Kaffe med musikk har jeg lest på svensk og likte den godt - som jeg har gjort med de andre bøkene hennes. :) Det er noe med humoren som passer midt i blinken for meg. :)

  Kos deg med bøkene når den tid kommer. :)

  SvarSlett
 2. Eg skal ha med meg Merice Briffa-boka og Jørn Lier Horst, men ingen av dei andre står på mi ynskjeliste. Eg er svak for gamle klassikere, og les svært lite nyere litteratur. Syns det blir mykje av det same:-/

  Eg syns og august er ein startmånad, men eg venter til rundt 15. august med å starte. Då er det nytt barnehageår, og me begynner med friskt mot:-)

  SvarSlett
 3. Har allerede notert meg noen av disse, til trass i at listene mine er sprengt allerede! Så herlig med så mye å se fram til!

  SvarSlett
 4. Å her var det mange gode ønsker! Jeg prøver nesten å lukke øynene for dem, for nå har jeg veldig mye spennende (men gammelt) i egne bokhyller. Jeg er altfor enkel å overtale. Spesielt boka fra Khaled Hosseini virker utrolig fristende... *sukk*

  SvarSlett
 5. Du har virkelig en fin høst foran deg, både på bokfronten og andretingfronten :)

  SvarSlett
 6. Jeg har snikstartet og allerede lest noen av disse. Kan anbefale Nathalie, Og fjellene ga gjenlyd og Bienes død. Alle tre kjempegode bøker, som ga meg mye. Har notert meg et par titler som jeg bare må skaffe meg.
  Ser vi har samme forhold til august, nesten som nyttår, her skal det skjerpes :)

  SvarSlett
 7. August er liksom siste nytelse av sommeren, før høsten kommer med kjøligere luft og fargesprakende natur! :)
  Her fant jeg flere godbiter som jeg har notert meg. Takk for flotte boktips! (Og lista og bokhaugen vokser..)
  Må dagen bli god! :)

  SvarSlett
 8. Åååh, det kommer så fantastisk mye spennende fremover - hvordan skal vi rekke og lese alt sammen?

  Ps: Veldig hyggelig du tok turen innom bloggen min igjen, den lider under min sviktende lesekapasitet og ensformige liv :P Bokhøsten hjelper nok på, heldigvis.

  SvarSlett