tirsdag 24. april 2012

Top 10 Tuesdag/Topp 10 Tirsdag

Top 10 Tuesdag/Topp 10 Tirsdag

Det er bloggeren The Broke and the Bookish som utfordrer oss hver Tirsdag med "Top 10 Tuesday". Denne tirsdagen bli vi utfordret på å skrive om våres favoritt karakterer i bøkenes verden. 

1.Katniss Everdeen fra Hunger games serien skrevet av Suzanne Collins. Katniss Everdeen from the Hunger games series written by Suzanne Collins.
           
2. Ronja Røverdatter. Barnebok skrevet av Astrid Lindren.   
Ronia the robber's daughter written by Astrid Lindgren.

3. Roland i det mørke tårn serien skrevet av Stephen King. 
Roland in the dark tower series written by Stephen King.

4. Lisbeth Salander fra Millenium serien skrevet av Stieg Larsson.
Lisbeth Salander from the Millennium series written by Stig Larsson.

5. Karou fra Mørk engel skrevet av Laini Taylor.
Karou from Daughter of Smoke and Bone written by Laini Taylor.

6. Robert Langdon fra Da Vinci Koden skrevet av Dan Brown.
Robert Langdon from The Da Vinci Code written by Dan Brown.

7. Frodo i Ringenes herre skrevet av J.R.R Tolkien.
Frodo from The Lord of the Rings written by J.R.R Tolkien.

8. Poirot fra Poirot serien skrevet av Agatha Christies.
Poirot from the series written by Agatha Chrisies.

9. Harry Hole fra krimserier skrevet av Jo Nesbø.
Harry Hole from crime novels written by Jo Nesbø. 

10. Raija fra Raija serien skrevet av Bente Pedersen. Består av hele 40 Bøker. 
 

14 kommentarer:

 1. Har ikke lest alle disse, men Lisbeth Salander finner jeg utrolig fascinerende. om hvordan det også kan gå, og hvordan noen klarer seg på tross av alt. Samtidig så mye som kan gå galt når man først trenger hjelp fra folk.. Heier veldig på henne altså!!
  Fin kveld til deg Isabella!

  SvarSlett
 2. Kjempefin liste Isabella:-) Karou kunne jo jeg hatt også når jeg tenker meg om. Har ikke lest noe av verken Dan Brown, Stephen King ennå... men det kommer:-) Ønsker deg en kjempefin kveld:-)

  klem Beathe

  SvarSlett
 3. Ellen, her helt enig Lisbeth Salander er en fantastisk karakter:) Hun har så mange sider, og er både spennende,morsom, dyp og sterk:)Heiet også veldig på henne i bøkene:) Ønsker deg også en veldig fin kveld:)

  Beathesbokhylle, takk:) Gleder meg til du skal lese Dan Brown. Tror du vil like hans bøker:)Ha en koselig kveld videre:)

  SvarSlett
 4. Raija ja, hun husker jeg også - leste alle 40 bøkene, men de var litt kjedelige midtveis :-)

  SvarSlett
 5. I love Poirot, he was one of my choices too!

  SvarSlett
 6. Karou er min store favoritt :-) Harry Hole hadde nok havnet på min liste også.

  SvarSlett
 7. Groskro, leste alle også:) Huser de var litt kjedelig på midten ett sted ja:) Liker serien,for det var en av de første seriene jeg lest og den gjorde sterkt inntrykk på meg:) Ha en fin uke:)

  smallgirl, his a funny and smart one:) Have a nice day!:)

  Siljeblomst, Harry Hole er jo bare helt herlig:) Man blir jo glad i raringen:) Karou er jeg mest missunnelig på det blåe håret, hehe:)

  SvarSlett
 8. Så fin liste :-) Er særlig glad for at Poirot og Hole har kommet med. Synes lister er så vanskelige å sette opp. Men liker å lese andres.
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 9. Flott liste! Hadde lista vært lengre hadde jeg nok tatt med Ronja, Lisbeth, Karou og Poirot jeg og. :) Ha en flott dag. :)

  SvarSlett
 10. Lisbeth Salander synes jeg er en utrolig spennende karakter! :) Fin liste - noen kjente og noen ukjente.

  Takk for hyggelige kommentarer på bloggen min :) Jeg titter stadig innom din og får gode tips og innblikk i spennende bøker jeg tror jeg bør lese, men dessverre er jeg ikke særlig belest av meg :)

  SvarSlett
 11. Katniss, Lisbeth Salander og Karou burde ha fått plass på min liste, men Harry Hole fikk jeg da i det minste plass til :-)
  Det var ikke lett å begrense seg til bare 10!

  SvarSlett
 12. Karete,takk:) Er ganske fornøyd med den selv, kunne selvfølgelig ha skrevet litt flere på den:)Veldig morsomt å se hva andre har ført opp, de blir jo ganske forskjellige:)Ha en fin kveld:)

  Ann Kristin, takk og morsomt å høre:) Ha en fin kveld:)

  Eva Beate, takk og jeg er helt enig hun er en herlig karakter:) Så bra du er henter tips, gleder meg:) Tror ikke jeg heller er den mest beleste, men har alltid elsket bøker. Men det hat gått opp og ned på lesefronten. Noen år har jeg ikke lest i det hele tatt, som når jeg har studert. Hadd nok med pensum da:)Men prøver nå å ta igjen det fortapte og koser meg med bøkene igjen, som er det viktigste:)Ikke hvor mange bøker man leser:)Ha en flott kveld:)

  astridterese, hehe så bra du fikk plass til han:) Glad i den tullingen:)Er livredd noe skal skje med han, tenk om han dør eller noe:O Krise! Håper ikke forfatteren tar den vendingen. Var redd nok etter han var tatt av snøskred i panserhjerte, hehe:)
  Nei det kom flere og fler ideer når man først satte hjernecellene igang, så det var ikke bare bare å begrense seg til 10:)Ha en fin kveld:)

  SvarSlett
 13. Fin topp ti liste!

  Takk for hyggelig kommentar.

  Klem til deg!

  SvarSlett
 14. Kjempefin liste du har laget! Jeg er enig med mange her; Poirot og Harry H. kommer man ikke utenom! For egen del hadde nok både Pippi og Hardyguttene fått en plass. Jeg synes det er kjempevanskelig å sette opp slike lister, men de er interessante og morsomme å lese! Skulle temaet derimot en gang bli unge, patetiske menn i litteraturens verden så skulle jeg nok lett listet opp en rekke...:)

  SvarSlett