fredag 13. april 2012

Bokbloggturnéens bokanmeldelse - Purriot av Bjørn F. Rørvik og Ragnar Aalbu

Purriot - og den usynlige mannen
Av Bjørn F. Rørvik & Ragnar AalbuHar fått denne boken av Cappelen Damm i forbindelse med bokbloggturnéen.no.  Dette er min første bok i bokbloggertunéen og jeg har gledet meg veldig til å få lest boken og skrive om den.  

Purriot er den første boken i en serie med krim - mysterier for barn fra 6-9 år, skrevet av Bjørn F. Rørvik og Ragnar Aalbu. 

Igår (Torsdag) anmeldte bloggeren Regndrope boken og i morgen (Lørdag) skal Flukten fra virkeligheten skrive om den.
  
Bokens handling

 Mesterdetektiven Purriot får en vanskelig sak. En liten gutt og en gammel dame har blitt overfalt på Hurlumheia. - Jeg tror det var et spøkelse eller en usynlig mann, sier den lille gutten. - For jeg så ingen. Purriot og Paprika drar for å løse mysteriet. 

Min mening om boken

Dette var en flott bok og jeg tror barna vil synes den er veldig spennende og morsom. Jeg måtte trekke på smilebåndet allerede når jeg så boken, siden jeg tror den parodierer Agatha Cristies, Hercule Poirot, mesterdetektiven. Som både er smart og morsom. Purriot har litt av de samme trekkene. Var ikke vanskelig og velge og lese å skrive om denne boken. 

Jeg ser for meg at jeg leser denne boken for barna med forskjellige stemmer, og de vil elske den. Barna  kan undre seg sammen underveis, hvem står bak overfallene? Er det et spøkelse eller er det en usynlig mann? Veldig spennende er den, og boken kommer med en overraskende vri på slutten. Selv skjønte jeg hvem som sto bak overfallene var med en gang, men jeg tror det blir mye mer vrient for barna. 
Likte også at den var delt opp i tre fine deler. Slik man ikke trenger å lese alt på en gang, ihvertfall hvis man skal snakke litt med barna underveis, da blir hver del en fin holdeplass.

Elsket humoren i boken, men både at det er forskjellige grønnskaker som er representert, men også navnene på de var jo bare helt herlige. Ser barna vil synes det er veldig morsomt med inspektør Gurk, hundene som spiller puddelrock, lille Per Sille og se bilder av grønnskaker med klær på. Elsker tegningene, de passer godt til teksten, også er det noen små detaljer man kan oppdage i bakgrunnen. Liker de litt dystre mørke fargene, de passer utrolig godt til boken. Gjør den mer mystisk og litt skummel, men ikke for skummelt. 

Tror denne boken vil passe godt til aldersgruppen 6-9 år.Veldig bra bok for de som holder på å lære seg å lese. Boken har fin stor skrift. Språket er enkelt, det er ett og annet ord som kanskje må forklares og undres over, som feks ordene, sudoku, pensjonat og trygdeboligen. 
Boken innholder også noen ordtak som på side 21 sier bestemor Blom: Uten mat og drikk, duger helten ikke, og det kommer flere ordtak i boken som barna sikkert har hørt før og synes er litt morsomme.

Jeg likte boken kjempegodt og jeg tror den vil falle i god smak hos mange av barna. Boken kan også inspirere til lek. Når jeg var liten var en av favorittlekene å gå rundt å være detektiv, med forstørrelsesglass og potetmel, og pensel for å finne fingeravtrykk. Var veldig spennende. Gleder meg til neste bok kommer ut, for den skal jeg virkelig få tak i. Håper da Purriot bruker mer detektiv utstyr til inspirasjon til barna, men holder videre på humoren. Gir den 9 av 10 poeng.11 kommentarer:

 1. Denne var en suksess som høytlesing i klassen min - mer om det på søndag :-)

  Grundig og god omtale, Isabella!

  SvarSlett
 2. Hehe, høres ut som en søt liten bok, =)

  SvarSlett
 3. Siljeblomst, så bra å høre den fallt ismak blant barna:) Skal komme å lese på Søndag:)Takk for rosen:)Ønsker deg en fin helg:)

  Sindre E, var en søt og morsom bok:) Takk for at du tok turen innom, koselig:) Ha en flott helg:)

  SvarSlett
 4. Ja, ikke alltid lett å vite hva barna synes i forhold til meg. Så lurer på hvilket klassetrinn du leste for Siljeblomst?

  SvarSlett
 5. Herlig bokanmeldelse, jeg burde absolutt blitt flinkere til å lese barnebøker!!SV: Geocaching, ja, det høres utrolig morsomt ut. Blir liksom en ekstra piff til å komme seg ut i naturen. Er kjempespent på om vi får til en tur iløpet av helgen, både du og jeg ;)

  SvarSlett
 6. Så flott omtale, Isabella :) Her i huset falt den dessverre ikke helt i smak.

  Kos dere med Geocaching i helgen!

  SvarSlett
 7. Fin omtale:) Har lest litt varierende omtaler om denne boka,men tror den passer til den aldersgruppen den er ment for:)
  SV;Takk Isabella:) Er snart ferdig med "Mockingjay":) hehe I Likte it:D

  SvarSlett
 8. Anette, barnebøker er jo morsomt å lese, men må innrømme jeg leser ikke mye av dem når jeg ikke er i forbindelse med jobb som førskolelærer. Så burde bli flinkere jeg også, særlig av bildebøkene som barna i barnehagen er så glade i. Morsomt å se hva som er der ute:)

  SV: Samboeren er også meldt opp idag:) Så noen blir det noen småturer rundt der vi bor:)Gleder meg.....spent om vi blir å finne noen poster:)God helg!:)

  Mari, kjempeanmeldelse skrev du idag:) Bra at barn får være med å testet den ut også, det er jo de i hovedsak som skal like boken:)Synd den ikke fallt helt i smak:)Lett for meg å si hva jeg tror, men det er jo noe helt annet når den blir testet ut av det riktige puplikummet. Man kan aldri vite med barn. Vil nok få varierende motakelse der også:)Takk, skal kose meg med Geocaching:) Skal begynne med å besøke en kirkegård:) Ha en riktig fin helg:)

  Nina C, takk:)Har fått veldig forskjellig omtale, spennende å lese andre sine omtaler og meninger:)Har fått mange aha opplevelser på ting jeg ikke har tenkt på i etterkant,morsomt:) Men jeg liker boken godt, og de barna jeg hadde i tankene når jeg skrev omtalen er jeg ganske sikker på at vil like boken også:)Må teste det ut en dag:)Ha en flott helg:)

  SvarSlett
 9. SV: Da må du bare lese Lackberg sine bøker. Om du elsker krim elsker du disse. Det kan jeg garantere ;)

  SvarSlett
 10. Denne ser jo kjempesøt ut! tenkte på Poirot med èin gong :) Og den bokbloggerturneen høyres veldig spennande ut. Kanskje eg skal hive meg på :)

  SvarSlett
 11. Lillesmurf - Kari så flott, skal da lese de en dag:)Ha en flott dag:)

  Marte P.S, hehe det gjorde jeg også:) Fin bok:) Bare å hive seg på. Bokbloggturneen er veldig spennende:)Ha en fin dag:)

  SvarSlett