torsdag 19. april 2012

Boktema hos Anette/Tegneserier

Boktema hos Anette
Tegnerserier

Tenk at det er Torsdag alt og en ny Boktema hos Anette. Jeg har hele uken ligget en dag etter i tankene, så jeg er overrasket at det snart er helg igjen. Denne fine torsdagen har Anette utfordret oss til å skrive om våres favoritt tegneserie. Jeg må innrømme jeg ikke leser så mye tegneserier for tiden, men det er jo en fin avveksling til bøkene. Men når jeg nå løfter opp ett tegneserieblad har det vært tegnerserier som Sølvpilen, Pusur,Fantomet, Bamse, Lucky Luke, Viggo, Sprint, Asterix, Tin tin,  Donald, Larsons gale verden, M, Kollektivet, Pondus og Nemi.

Jeg oppdaget ikke for så lenge siden en annen tegneserie som var utrolig morsom både på youtube snutter og i bokform. Siden jeg er en katteelsker så elsker jeg denne enkle tegneserien: Simons katt.
Det er veldig enkle striper, ofte bare ett bilde som sier mye. Stipene eller bildene har Simons katt i hovedfokus, og i mange av disse stripene/bildene kan man kjenne igjen kattens atferd og situasjonene katten Simon havner i. Foreksempel Kan katter være helt vill etter mat, de viser fram stolt ting de har fanget og de liker ikke å bli oversett,og de er sjefen i huset.

Simons Katt
Av

Her er noen smakebiter: 

Smakebitene er hentet på nettet er ikke fra boken.

Potteplantetrøbbel


Ikke alle katter liker vann

Ett funn!

Kattevask


FilmHar du lyst å fortelle om dine favoritt tegneserie eller se hva andre har som favoritter? Det kan du gjøre: HER, hos Anettes Bokboble, som arrangerer utfordringen12 kommentarer:

 1. Simons katt har jeg ikke fått med meg. Jeg er også glad i katter, og syns flere av eksemplene dine var kjempeflotte!

  Jeg er enig med deg at Pusur, Fantomet og Nemi er fine. Nemi leser jeg i Dagbladet og lokalavisen hver dag. Det er vanskelig å få nok Nemi :-D

  SvarSlett
 2. Simons katt er en av de gode. Som tidligere katteeier kjenner jeg meg godt igjen. Mine favoritter er Asterix og Oblix, og Viggo!

  SvarSlett
 3. Simons katt er kjempemorsom. Har to katter selv og situasjonene i tegneserien er lette å kjenne igjen. Du vet sikkert om det, men det finnes en bok 2 også i denne serien. Mine favoritter er Rocky (kun den svenske) og Krutt Kim. Ustyrtelig morosmt! Ha en fin dag videre :-)

  SvarSlett
 4. Jeg leser ikke tegneserier, har ikke gjort det på mange mange år, men Simons Katt virket jo veldig bra da.

  SvarSlett
 5. Jeg har ikke lest tegneserier på veldig lenge. Husker jeg elsket Donald Duck og Tommy og Tigern.

  SvarSlett
 6. Takk astridterese:) Simons katt er veldig fin og lett underholdning, man bruker ikke lange tiden på boken:) Kjøpte denne på mammutsalget:) Nemi er herlig, bruker også å lese på nett stripene hennes:)Ønsker deg en fin dag videre:)

  Natalie Normann, jeg tror katteiere vil like Simon katt ekstra godt ja. Katter har jo personligheter så det holder også da, ikke rart man kan lage en tegneserie om de, hehe:)Asterix og Oblix var jeg storfan av, både i tegneserieformat på tegnefilm:) Elsket den episoden der trollmannen blir litt ko ko, og en av soldatene blir lett som en ballong:)Ha en fin dag:)

  Karete, skal kjøpe bok nummer to også selvfølgelig:)Simons katt tar virkelig katten på kornet (hvis det går ann å si det slik),hehe:) Rocky og Krutt Kim har jeg lest lite:) Krutt Kim tror jeg ikke jeg har hørt om en gang, så der fant jeg ut noe nytt:) Ha en fin fin dag du også!:)

  Beathe, leser også veldig lite tegneserier. Blir litt Pondus når samboeren kjøper og kanskje litt Donald pocket i ferier:) Simons katt er veldig søt:)Ha en flott dag:)

  Elin, leser lite også:) Donald er jeg oppvokst med, og jeg er veldig glad i han enda:) Tommy og Tigern er jo bare helt herlige:)Tror sist jeg leste det var i julehefte form:)Ha en videre fin dag:)

  SvarSlett
 7. For en herlig katt! Du nevner noen av de samme tegneseriene som jeg har tatt med meg også, god smak vet du ;) he he

  SvarSlett
 8. Aldri hørt om Simons katt, men kanskje burde lese det siden jeg har katt selv.

  SvarSlett
 9. Ser at du nevner mange av mine favoritter, så moro! Men katten har jeg ikke sett før, han virker jo helt herlig. Godt at man ikke er allergisk mot tegneseriekatter ;)

  SvarSlett
 10. haa haa haaa ler meg fillete her av katten :D
  mangen fine tegneserietips her ja :D

  SvarSlett
 11. Simon's cat er helt fantastisk! Da jeg oppdaget denne serien på Youtube så jeg på alle mens jeg lo så tårene spratt :-D Har katt selv, og ja, jeg kjenner igjen mye ;-)

  SvarSlett
 12. Mari, han er en herlig katt og morsomt å høre vi begge har god smak på tegneserier, hehe:)

  Rufsetufsa:) Tror de som har eller har hatt katt vil like denne tegneserien ekstra godt:) Har selv hatt en katt,og synes det er morsomt og sammenligne Simons katt med katten jeg hadde. Mye likheter:)

  Anette, heldigvis er man ikke allergisk mot tegneseriekatter, hehe:) Derfor det går i tegneserie katter her i huset også:)

  Mary - Anne, hehe så gøy du likte han:D

  Siljeblomst, han er så morsom, har også sett alle på Youtube. Ble litt lei meg når alle var sett:) Kunne tenkt meg litt flere av de filmsnuttene:) Heldig som har pus, ønsker meg det selv. Men jeg må ha en allergivennelig en:) Kos deg med pusen:)

  SvarSlett