mandag 2. januar 2012

Mine leseroppevelser i 2011

Mine leseropplevelser i 2011

Her kommer en oppsumering av mitt leseår i 2011. Jeg har som dere ser ikke listet opp så mange bøker, men det er fordi jeg begynte førsta i August å skrive ned hva jeg har lest igjennom. Bøkerne før den tid er litt vage i minne, så jeg holder meg til de fra August og ut året. 

Den store leseropplevelsen 2011

1. Jeg har dette året blitt kjent med forfatteren Linda Olsson,  jeg leste debutboken hennes, La meg synge deg stille sanger fra 2008 og ble helt revet med. Anbefaler den. Det er en rolig, detaljrik og vakker bok. Boken handler om to som møter hverandre og deler sine sorgfulle historier. Det eneste jeg har å klage på er at den er litt forutsigbar til tider og den ene historien av de to som møtes ikke er like gripende og klar som den andres, derfor havner den ikke på toppen, men må leses for det. Jeg måtte selvfølgelig kaste meg over hennes andre bok Taushetens konsekvenser også.


2. Min andre store leseropplevelse har hvert Stephen King sin serie, Det mørke tårn. Er ikke ferdig med den enda siden mange av bøken er på nesten 1000 sider, da tar det litt tid. Serien består av 7 bøker (1.Revolvermannen, 2.De utvalgte, 3.Ødemarken, 4.Trollmannen og glasskulen, 5.Ulvene, 6.Susannahs sang og 7.Det mørke tårn). 
Jeg er kommet til bok 5, Ulvene og er glad jeg har masse igjen å lese for jeg har ikke lyst at det skal ta slutt enda. Stephen King har skapt en fantastisk verden, den er ikke så forskjellig fra våres verden men samtidig veldig forskjellig. Vi møter noen fantastiske karakterer og får være med på en vill reise mot det mørke tårn. Bøkene må bare leses, ihvertfall de jeg har lest hittill.


3. Den tredje boken jeg vil anbefale alle å lese er den gripende og sanne fortellingen om Christoffer Kihle 8 år som ble drept av sin stefar. Boken omhandler om Christoffers liv og familie før hendelsen og fram til hendelsen. Vi får høre om omsorgsvikt  på flere plan. Ikke bare sviktet de nærmeste, men også  helsevesnet, skole, SFO og politiet svikter. Det er bestemoren til Christoffer som i hovedsak forteller hans historie. Boken heter, Jeg tenker du skjønner det sjøl. Det var noe Christoffer brukte å si når han fikk spørsmål om blåmerkene sine.  Det er en tøff bok og lese, du blir både frustrert, sint og lei deg av å lese denne boken. Men boken har ett viktig budskap, derfor burde alle lese den.Den store nedturen 2011

Har faktisk lite å komme med under denne overskriften. Kommer ikke på noen bøker som fortjener og havne her. Kanskje det betyr at jeg har hvert flink og velge bøker i dette året, heller så har jeg bare fortrengt dem og de er godt glemt allerede.

Avslutning

Til slutt vil jeg bare si at jeg gleder meg voldsomt mye til dette nye leseråret. Jeg tror jeg kommer til å lese mye mer enn tidliger og ta fatt på bøker jeg lenge har tenkt å lese, men som det ikke har blitt noe av. Foreksempel bøker fra forfatteren Jane Austen og fra den finske forfatteren Arto Paasilinna. Har allerede startet og er så langt fornøyd. Vil bare avslutte med å ønske alle ett flott leseår!

7 kommentarer:

 1. Jeg tenker du skjønner det sjøl er en bok jeg har veldig lyst til å lese. Den virker som det er en bok man burde få lest i løpe av livet.

  SvarSlett
 2. Hei Elin!
  Anbefaler boken på det sterkeste. Det er som sagt en tøff bok, men er virkelig en bok man burde lese i løpet av livet, den har mye å si.

  Takk for kommentaren og besøket:)

  SvarSlett
 3. Jeg har lest "Jeg tenker at du skjønner det sjøl" og må si meg enig at den er utrolig sterk! Det er vondt å lese at dette har virkelig skjedd. At det var så mange som sviktet han og ingen barnevern, leger, skoler, familie eller folk i nærområdet som tok tiden til å gripe inn. Likte anbefalingen om Stephen King seriene. Så skal virkelig få muligheten til å lese det :D Hilsen en fast følger fra Bergen ;)

  SvarSlett
 4. Hei Anonym fra Bergen:)
  Takk for komentaren på bloggen min og at du følger meg, veldig koselig:)

  SvarSlett
 5. Jeg har skrevet ned Det mørke tårn av Stephen King på Bokelskere ;-) Virket spennende! At noen av bøkene er på tusen sider høres fryktinngytende ut, men hvis så mange leser de likevel må de jo være bra?! Vet du om alle er oversatt til norsk av de som har kommet ut? Jeg liker best å lese på norsk i lengden og tusen sider, jo da foretrekker jeg norsk gitt hehe.

  SvarSlett
 6. Stjernekast, tror alle er oversatt til norsk bortsett fra den nyeste som er kommet ut for en liten stund siden. Håper den også blir oversatt etterhvert, men det vet jeg ikke noe om:)Synes ihvertfall det går helt fint å lese de på norsk, oversettelsen er veldig god tror jeg:) Det er en langtidsprosjekt å lese disse bøkene, men jeg synes de er gode og vell verdt å bruke tiden på. Jeg er ikke ferdig å lese alle bøkene ennå, men så bruker jeg å ha en lang pause mellom hver bok:) Gleder da meg veldig til å kaste meg over neste bok:) Er veldig spennende og det er en fantastisk verden Stephen King har ordnet:) Anbefales!

  SvarSlett
 7. Takk for informativt svar! Skal jeg gjette vil jeg si at den siste helt sikkert vil bli oversatt også!

  SvarSlett