mandag 16. januar 2012

Charles Dickens Drama på NRK - Little Dorrit

Charles Dickens Drama på NRK - Little Dorrit

Så her om dagen at de viste en serie på NRK, basert på boken Little Dorrit av Charles Dickens. Siden Charles Dickens fyller helle 200 år i år, så vet jeg at  det mange bloggere der ute som har ekstra fokus på han i år. Jeg er selv en av dem, så jeg tenkte denne serien ville være interessant for mange. Serien er delt opp i 8 deler, to er allerede visst og ligger tilgjengelig på NRK`s sider: HER.


Hva handler serien om:

Denne gripende serien bringer Dickens mektige historie om lidelsene og kampen i 1820-tallets London til live. Når Arthur Clennam kommer tilbake til England etter mange år i utlandet, blir hans nysgjerrighet vakt av en ung sømmerskes, Amy Dorrit, tilstedeværelse i hans mors hus. I hans søken etter å finne sannheten om “Little Dorrit”, kommer han til Marshalsea gjeldsfengsel, hvor han oppdager at det er mørke skygger som strekker seg langt utover hans fatteevne. Serien er fylt med humoristiske, men samtidig tragiske karakterer. Little Dorrit er en fengende historie, som bare Charles Dickens kan… (Fra Platekompaniet)

Bilder fra serien:

4 kommentarer:

 1. Den gjekk tidlegare på NRK1, om det var i vår eller haust ifjor, og kan og kjøpes på dvd. Nydelig filmatisering!

  SvarSlett
 2. Den gjorde det ja, var sikkert mange som så den da:)Trur jeg gikk glipp av den da, skal ihvertfall følge litt med no. Hvis eg greie...er litt lite utolmodig når det kommer til å vente på neste episode, så å kjøpe den er jo ikke så dumt. E fornøyd så langt da:)

  SvarSlett
 3. SV;Takk! Koselige å høre! La til denne bloggen på min liste også:)

  SvarSlett
 4. Fin serie og fin roman! Andy Serkis som Rigaud/Bladois er creepy.

  SvarSlett