tirsdag 8. oktober 2013

Boken på vent # 41

Boken på vent # 41
Rydde ut av Helene Uri

Foto: Beathesbokhylle
Det er den herlige Beathe med bloggen "Beathesbokhylle" som har laget denne flotte utfordringen. Hun lurer på hvilken bok du går å venter på å få lest, og som det har vært meningen du skulle ha lest på en stund. Det kan være en gammel bok eller en helt nye en som du har på vent i bokhyllen. Bare å kaste seg med, ved å trykke på linken under bildet over!

...

Jeg tenker mye på bokbloggerprisen for tiden, og hvilke bøker jeg burde lese før tiden renner ut. Dagens Boken på vent, ligger allerede lånt på ebokbib hyllen min, og er en av bøkene som kan bli nominert til bokbloggerprisen som deles ut September, 2014. Boken jeg snakker om er Rydde ut av Helene Uri. Håper jeg får lest litt mellom studiene på denne for det er virkelig en bok jeg gleder meg til å lese. 


Foto/Tekst: Gyldendal Forlag
Forlaget sier om boken:

Engasjerende og nær beretning om alt som kan bli borte.

Språkforskeren Elinor Smidt får litt uventet tilbud om en vitenskapelig stilling i Finnmark. Som del av et forskningsprosjekt om utdøende språk skal hun studere sjøsamisk. Forfatteren Helene Uri får en like uventet telefon. Stemmen i den andre enden presenterer seg som en slektning av henne. I løpet av samtalen får Helene Uri vite at hennes oldefar var sjøsame, noe familien aldri har snakket om. Den ene historien er diktning, den andre er sann. Begge er blitt til i sorgprosessen etter at Helene Uri mistet sin egen mor. Sammen blir disse ulike fortellingene til en gripende roman om søringer og nordlys, om språk og familie, om ord og tilhørighet. Og om at noe og noen kan bli borte for alltid.


Ha en strålende tirsdag!

8 kommentarer:

 1. Denne er jeg nysgjerrig på, blir spennende å høre hva du syntes!

  SvarSlett
 2. Ser denne blir lest av mange nå, og det virker som at den slår an hos de fleste, får se om jeg også leser den, om ikke riktig med en gang...
  Ha en fin tirsdag

  SvarSlett
 3. Biblioteket jeg er knyttet til har ikke ebokbib enda, men fordi jeg også er knyttet til Stavanger bbliotek kan jeg låne bøker på ebokbib. Det har jeg imidlertid ikke gjort før i går da jeg lånte. Å holde pusten. Da stod valget mellom den og denne som du skriver om. Jeg skal også lese Rydde ut senere for den høres ut som en sterk og viktig bok. Ønsker deg en fin tirsdag!

  SvarSlett
 4. Har litt lyst til å lese noe av denne Uri, men samtidig også veldig skeptisk:)

  SvarSlett
 5. Denne har jeg veldig lyst å lese. Har selv drevet med slektsforsking i over 10 år, så ble litt nyskjerrig

  SvarSlett
 6. Spennande! Bøker med eit snev av sjølvbiografi er ofte gode. Eg har ikkje lese Uri endå, men det kjenner eg at eg bør! Ha ein strålande aften - med ei god bok ;-)

  SvarSlett
 7. Jeg har lest to eller tre av de forrig bøkene til Helene Uri, og de har jeg egentlig likt ganske godt. Har sett at denne-som de andre- har fått litt blanda mottagelse, men det er slett ikke utenkelig at jeg kan komme til å lese denne også!

  SvarSlett
 8. Denne ligger også hjemme hos meg og venter.:) Gleder meg som du::)

  SvarSlett