mandag 1. juli 2013

Juliønsker 2013

Juliønsker 2013

Har hatt litt av en juni måned med masse gode lesestunder. Håper juli måneden blir like bra. Håper også på mer sommer, sol og grilling for det kan jeg ikke få nok av. Julimåneden er en ganske rolig måned hos forlagene og det blir ikke gitt ut så mange bøker. Men jeg skal nevne en bok som jeg er lit nysgjerrig på. Det er femte boken Glemsel som kommer ut nå som en del av serien om De fem utvalgte av Anthony Horowitz. De er beregnet for de mellom 12 - 16 år. 


BOK 5

Foto: Bokelskere.no
Dessverre står det ingen ting om boken på Cappelens Damm hjemmesider og ikke på bokelskere.no heller, så innholdet får rett og slett være ett lite mysterium. Jeg lurer da fælt på det er noen der ute som har lest noen av de andre bøkene i serien? For jeg er fryktelig nysgjerrig på de etter å ha lest litt om dem. Her kommer litt om de andre bøkene i serien. 

BOK 1

Foto/Tekst: Cappelen damm
Forlaget sier om boken:

Første hardtslående og uhyggelige bok i en ny serie fra forfatteren av Alex Rider-bøkene.
Foreldreløse Matt vanker med utskudd, havner stadig i trøbbel og blir til slutt beskyldt for å ha knivstukket en vekter. For å slippe fengselsstraff går han med på å flytte til et fosterhjem i en avsidesliggende landsby. Men det begynner snart å demre for Matt at han har takket ja til noe langt verre enn fengsel.
Fostermoren virker merkelig. Det foregår okkulte ritualer i skogene omkring landsbyen. Noen vil ham vondt. Matt undersøker saken. Han oppdager at det er mer enn bare hans eget liv som står på spill, mye mer: Djeveltilbedere i landsbyen vil slippe ondskapens krefter løs på jorda.

Matt har alltid visst at han har spesielle evner - men at det skulle bli hans oppgave å redde verden, det hadde han aldri trodd ...

...

BOK 2

Foto/Tekst: Cappelen Damm
Forlaget sier om boken:

Unggutten Matt Freeman er tilbake, nå med vissheten om at han er en av De fem utvalgte.

Han er en portvokter, født til å beskytte verden mot undergangen. Kallet fører Matt til Peru, der en ny port mellom den onde underverdenen og vår egen verden er i ferd med å åpne seg.

I ryggen har han den hemmelige organisasjonen Nexus, og med seg på reisen har han journalistvennen Richard. Sammen følger de sporene mot den nye helvetesporten.

Men det er en forræder i Nexus ...
Ond stjerne følger opp med samme hardtslående og dystre stil som suksessen Ravneporten.


...

BOK 3

Foto/Tekst: Cappelen Damm
Forlaget sier om boken:

Menneskehetens eksistens er truet av onde makter. Bare de fem utvalgte, med deres overnaturlige krefter, kan redde verden.

Først må de ta opp kampen mot det multinasjonale selskapet Nightrise - de ondes representant på jord, som kidnapper alle barn med spesielle evner. Deretter må de bekjempe ondskapens hær i en historisk kamp.

Anthony Horowitz, forfatteren bak suksesserien om Alex Rider og Stormbreaker-filmen, spenner opp et enda større lerret enn i de foregående bøkene om De fem utvalgte. I det ene øyeblikket er vi i et forfallent teater i Nevada, i det andre i Hongkongs underverden, før Horowitz tar oss med 10.000 år tilbake i tid, alt mens spenningen stadig stiger.

...

BOK 4

Foto/Tekst: Cappelen Damm 
Forlaget sier om boken:

Igjen perfeksjonerer Horowitz sin særegne kombinasjon av myter og overnaturlig skrekk.

Denne gangen har ondskapens herskere omskapt Hong Kong til de dødes by. Matt og Scarlett er sperret inne blant gjenferd og demoner. Deres eneste sjanse til å overleve er å nå den hemmelige døren til Man Ho-tempelet.

Nekropolis er bok fire i serien ”De fem utvalgte”, og i følge forfatteren den meste skremmende boken han har skrevet.

...

Hørtes ikke disse bøkene både spennende og litt uhyggelige ut, er kjempenysgjerrig. Håper noen der ute har lest noen av de og kan si noe om disse er bra. Kanskje jeg skal lese de jeg også da. 

Ønsker alle en herlig bok måned!
3 kommentarer:

 1. Hver sin lyst, sier bare jeg. Det har aldri tatt helt av med meg og denne typen litteratur :)

  SvarSlett
 2. Måtte le litt - jeg leste overskriften JULEønsker og tenkte at du ihvertfall var veldig tidlig ute for å sikre deg det du ønsket deg - til jul...haha :D Kan hjelpe deg med Glemsel - eller Oblivion som den heter på engelsk. Innholdet (sakset fra Amazon) er som følger:
  "The final, thrilling conclusion to #1 New York Times bestselling author Anthony Horowitz's masterful series! Matt. Pedro. Scott. Jamie. Scar. Five Gatekeepers have finally found one another. And only the five of them can fight the evil force that is on the rise, threatening the destruction of the world. In the penultimate volume of The Gatekeepers series, a massive storm arose that signalled the beginning of the end. Now the five Gatekeepers must battle the evil power the storm has unleashed - and strive to stop the world from ending."
  :-)

  SvarSlett
 3. Har ikke lest dem.. Men tror jeg har bok 2 og 3 i serien.. Da jeg kjøpte de billig.. Så mangler bare 1 eren så jeg kan påbegynne lesingen :P hehe

  SvarSlett