mandag 8. juli 2013

Oppsummering Juni 2013 + Halvårsrapport

Oppsummering Juni 2013

Favorittmåneden min er over, men heldigvis er det masse fint å se frem i Juli måneden også. Elsker at det er sommer og at solen titter frem sånn imellom sky lagene og skaper dorsk sommerstemning rundt meg. Juli måneden kommer til å innholdet mange gode opplevelser, flere bøker å lese å skrive om, også har jeg planer med å starte med en ny hobby. Skal jeg prøve meg på å sy litt på symaskin. Det er lenge siden jeg har gjort, håper jeg får det til. Har da greid å rive meg vekk fra True Blood sesong 5 og litt av 6 (Ganske lett når man har sett alt som er å se) , så nå blir det kanskje igjen lest litt mer enn forrige måned, men kan jo hende symaskinen stjeler litt tid i stede 

Har også meldt meg opp på bokbloggertreffet 14. September 2013, og jeg gleder meg utrolig mye til å treffe alle dere herlige medbloggere igjen. Håper på at det blir like koselig som forrige gang. Håper bare ikke noe uforutsett dukker opp, det ville vært krise! 

Har denne måneden lest 6 bøker og det er jeg faktisk veldig fornøyd med. Har også lest veldig mange gode bøker, så det har vært litt av en herlig lese måned. Jeg greide også å lese boken jeg håpte jeg skulle rekke å lese ferdig denne måneden, En avtale med livet av Cecelia Ahern, som jeg satt opp forrige måned leseliste. Her kommer litt om bøkene jeg har lest:


Foto: Bazar Forlag
Lucy Silchester blir kontaktet av Livet, sammen skal de rydde opp i Lucys liv. Det blir ingen enkel jobb siden Lucy selv ikke innser at noe er galt med livet, dette skaper selvfølgelig noen konflikter. Lucy har en jobb hun ikke liker, kjærlighetssorg og venner og familie som ikke føler de kjenner henne. Alt dette skal bli tatt tak i og det er ikke små floker som skal løses opp. Greier Lucy å få orden på livet? 

Jeg likte denne boken kjempegodt! Skikkelig fin bok å lese nå på sommeren. Inneholder mye alvor, men også mye humor og sjarm. Vil du lese anmeldelsen er det bare å trykke: HER. Så får du vite mer hva jeg synes om boken, anbefaler den ihvertfall. Foto: Aschehoug Forlag
Bokens hovedperson er Victoria, hun har ikke hatt en enkel oppvekst. Hun har bodd på det ene fosterhjemmet en det andre. Nå er hun fylt 18 og må klare seg selv. Victoria har vanskelig å slippe mennesker inn på seg. Hun kan tale blomstenes språk gjennom enkelt blomster og ved å sette sammen vakre buketter. Ting forandrer seg når hun får jobb i en blomsterbutikk. Hun møter mange mennesker som setter pris på arbeide hennes, men hun møter også en ung mann som har noe med fortiden hennes å gjøre. Vil Victoria åpne hjertet sitt til andre mennesker igjen?

Har ikke skrevet anmeldelse om denne enda, men kan si det er en helt nydelig bok. Anbefaler virkelig til å leses! Nydelig, nydelig og nydelig!Foto: Cappelen Damm
Nicole Carrington har akkurat skilt seg og datteren har flyttet til eks mannen. Hun er veldig langt nede. Nicole flytter etterhvert til et leilighet der det viser seg at flere nyskilte bor. Hun får seg to gode venner som sliter med sine problemer, samtidig som de støtter hverandre opp. Nicole begynner å tenke på drømmen sin om å åpne ett parfymeri der hun produserer sine egne dufter. Tørr hun å sette drømmen til livs? Nicole møter også en ny mann. Er dette den nye store kjærligheten eller bare en flørt?

Lenge siden jeg har kost meg så mye med en chick lit bok. Nøt den hele veien. Kan lese anmeldelsen: HER.Foto: Gyldendal Forlag
Hovedpersonen i boken er A. Vi får ikke vite så mye om A annet at alderen er 16 år og det kan være både en gutt eller en jente. A er en sjel som forflytter seg fra kropp til kropp. Fra A står opp om morgenene befinner A seg i en ny 16 år gammel kropp, så A er en og samme person i en hel dag. En dag da A havner i Justins kropp og møter kjæresten hans Rihannon. A forelsker seg hodestups. Alt forandrer seg, reglene blir ikke like fullt fulgt opp for A vil være sammen med Rihannon helst hver dag. Noe som ikke er enkelt når du er en ny person hver dag. 

Har skrevet anmeldelse om boken: HER. Likte boken kjempegodt og synes det var en interessant vinkel på en kjærlighetshistorie. Foto: Cappelen Damm
Dette er fjerde boken om finneskogen. Det planlegges nå ett bryllup i finneskogen . Det er Anna og Lars som skal gifte seg. Anna er datter av Taneli og Lina som begynner å dra på årene. Mye har forandret seg i skogen. De unge flytter ut av skogen og mange drømmer om Amerika. Store skogselskaper har kjøpt store deler av skogen, men ellers fortsetter livet som før. Det handler fortsatt om å klare seg i det daglige. 

Liker alle bøkene til Britt Karin Larsen som omhandler finneskogen. Så når jeg satt meg med denne visste jeg at jeg kom til å kose meg, for det er så stemning i disse bøkene, så de kan jeg anbefale alle. Har da ikke skrevet noe anmeldelse. 
Foto: Cappelen Damm
I starten får vi høre to ulike historier som etterhvert flettes sammen. Den ene er om Alice som rekker akkurat å komme hjem fra Mongolia får å ta farvel med sin døende far. Den andre historien handler om uteliggeren Daniel som mimrer om fortiden og er på leting etter sin datter. 

Denne boken skuffet meg, hadde håpet på at den var bedre. Jeg likte ikke historien helt, noe av det var bra, men noe av det var dårlig, og jeg synes den var langdryg. Liker ikke når hovedpersonene er litt trege av seg på slutten, også likte jeg ikke slutten i det hele tatt. Men jeg dette er jo bare min mening, det er andre som har likt denne bedre en meg vet jeg. Har ikke enda skrevet anmeldelse, men det kommer en etterhvert. Begynnelsen av boken var veldig fin, synd den bare dalte for meg etterhvert. Jeg hadde så lyst å like den. Men anbefaler å finne ut av det selv, kanskje det ikke var bare boken for meg.  


Boken jeg vil anbefale denne måneden er denne:


Foto: Gyldendal Forlag
Valgte denne fordi det var en av bøkene jeg ga høyest poeng score denne måneden, men den lå tett opp mot Piknik under en grønn paraply, som jeg også likte veldig godt og som overrasket meg. Denne boken hadde en interessant vinkling og det gjorde den spennende, likte også den at den hadde en masse humor i seg og var lett å lese. Anbefaler, anbefaler og anbefaler!  


Bok jeg håper jeg får lest ferdig iløpet av juli:


Foto/Tekst: Pantagruel Forlag

Forlaget sier om boken:

Hva om drømmen om et enklere liv uventet dukker opp, og viser seg å være helt uimotståelig?

Dette er historien om den høyt aktede Manhattan advokaten Ellen Branford, som finner kjærlighet, mening og drømmen om et enklere liv i sin bestemors hjemby.


Ellen Branford er i ferd med å oppfylle sin bestemors siste ønske; å finne hennes første kjærlighet i hjembyen, og gi ham et siste brev fra henne. Nærmere bestemt i den lille byen Beacon i Maine. Blåbærengenes hjemsted. The Three Penny Diner. For ikke å snakke om byens eksentriske lokale innbyggere med sitt ytterst folkelige levesett. Dette er virkelig det siste stedet Ellen har lyst til å være, med sitt eventyrbryllup til den Kennedy-liknende Hayden Croft like rundt hjørnet. Men hun hadde ikke forutsett at byens snekker Roy Cummings tilfeldigvis skulle redde livet hennes. Kanskje på mer enn en måte…?

Når tiden er inne, hvem ligger hennes hjerte nærmest?

Det uimotståelige blåbærbakeriet gleder jeg meg veldig til å lese nå på sommeren, så håper jeg rekker det iløpet av Juli og ikke for mange snikbøker tar seg forbi sommerlista min slik at jeg må utsette denne. Virker som en utrolig koselig bok også har jeg trua på at jeg kommer til å like den. Fint omslag synes jeg også den har.Hvordan går det med utfordringene nå som vi er halvveis i året:

 • 31 av 100 Bøker er lest. Ligger 69 bøker etter for å klare dette målet i år. Blir spennende å se hva sluttresultatet blir, men 100 bøker forventer jeg ikke at jeg greier, men fint å ha noe å strekke seg etter. 
 • 0 av 6 Zombie bøker er lest. Venter til høsten med å starte med denne utfordringen. Gleder meg!
 • 1 av 5 Bøker på engelsk er lest. Har mange på lista som jeg gleder meg til å lese, så denne skal jeg nok fortsatt klare. Spesielt nå når jeg har også bestilt så mange engelske bøker. 
 • 3 av 5 Ebøker er lest. Hvis jeg klarer denne iløpet av høsten, skal jeg øke til 10 Bøker er planen. Må da greie denne, særlig når jeg nå kan låne på bibliotekets ebokbib. 
 • 5 av 15 The Off the shelf challenge. Godt igang, men selvfølgelig enda en vei å gå der. 
 • 1 av 12 Lines 1001 lesesirkel bøker lest. Har bare ikke hatt lyst å lese klassikere for tiden, tror det har noe med at jeg studerer og vil ha litt lettere bøker å lese når jeg leser. Men håper å greie noen flere her for jeg liker klassikere godt, det er bare det tar litt tid å lese de som oftest.  
 • 1 av 10 Isabellas 1001 Bøker går ikke noe bedre. Samme grunn over. Dette er da selvvalgte klassikere, men jeg greier ikke for tiden å lese de en gang. Har visst mange utfordringer, men ikke så flink å følge de opp. Men som sagt jeg liker utfordringer og det er ikke så farlig hvis det ikke går som planlagt det viktigste er at man leser det man har lyst til og når man har lyst til det. Bøker er jo noe man skal kose seg med!


Ønsker alle en fin Juli måned!
Det er Anettesbokboble som har tatt initiativ til dette blogghoppet: 4 kommentarer:

 1. Fin oppsummering Isabella og de blir hyggelig å møtes på bokbloggertreffet.:)
  Ikke værst dette-- Som du selv sier så studerer du og ønsker å lese noe lettere- Viktig å ikke stille for store krav , kanskje ingen krav i det hele tatt når det gjelder leseing, så lenge du studerer... Fortsatt god sommer til deg.:)

  SvarSlett
 2. God sommer Isabella.
  Ser at du sliter like mye med dine 100 bøker som meg. Selv kom jeg bare til 28 i juni, så toget er nok gått, men som du sier, vi kan jo strekke oss etter og late som -)
  Fin, fin oppsummering, og den Levithanboka er notert!

  SvarSlett
 3. Så mange fine bker du ahr lest! Cecilia Ahern begynner etterhvert å friste meg. Og blåbærbakeriet har jeg lyst til å lese. Din månedens bok frister ikke meg ... Og om man ikke når alle mål man har satt seg, så er ikke det så viktig, så lenge man koser seg med bøkene! Og du leser mange fine bøker, så da er det jo bra! Skjønner godt at det er lett å velge bort klassikerne ved siden av studiene!
  God lesesommer :)

  SvarSlett
 4. Den där boken om det oemotståndliga blåbärsbakeriet ser ut att vara en riktigt mysig bok :)

  SvarSlett