søndag 28. juli 2013

En smakebit på søndag - Botticellis hemmelighet

En smakebit på søndag
Botticellis hemmelighet av Marina Fiorato

Foto: Flukten fra virkeligheten

Idag arrangerer den herlige Mari med bloggen "Flukten fra virkeligheten", "En smakebit på søndag". Dette er noe hun gjør så å si alle søndagene i året! Til stor lykke for oss andre medbloggere! Har du lyst å være med eller bare lese andres bidrag er det bare å trykke på linken over.

...

Lenge siden jeg har blogget nå. Har vært å feriert litt i Sør- Norge. Har storkosa meg i bryllup på Lillestrøm og tatt turen innom både Sandefjord, Larvik, Sverige og Fredrikstad for å treffe kjente å kjære. Har da fartet mye i bil, så det var litt godt å komme hjem også. Har i de siste dagen befunnet meg ute på gressplenen i steikende sol, så bloggingen har vært nedprioritert. 

Idag er det søndag og en smakebit og jeg tenkte det var en fin dag å komme igjen med bloggingen på. Har kjøpt meg noen rabarbra igår, så har tenkt mye på hva jeg skal lage av de, er jo så mye godt man kan lage: Panacotta med rabarbra, rabarbra pai, rabarbra kompott, rabarbra syltetøy og mye, mye mer. Går mye i rabarbra tanker idag, nesten litt vanskelig å konsentrere seg om boken jeg leser på idag. Jeg leser fortsatt på Botticellis hemmelighet av Marina Fiorato. Hadde tenkt å lese den ut her om dagen, men så ble jeg så hektet på City of Ashes av Cassandra Clare at den ble nedprioritert. Denne boken har som regel havnet mellom flere bøker, så det har ikke akkurat gått raskt av sted med den, men så er det jo en historisk roman på 618 sider, så man skal bruke litt tid på den. Har hatt smakebit fra denne boken tidligere, men her kommer en til. Idag kommer smakebiten fra Roma, hovedpersonene har tatt turen dit for å finne ut mer om gåten de må løse. 


Foto: Vega Forlag
Bokens handling:

I boken møter vi horen Luciana Vetra som havner straks i vanskeligheter. Hun står en dag som modell for kunstneren Sandro Botticellis, for maleriet La primavera. Hun går fra jobben ved å stjele en kopi av maleriet, og det er det flere som vil ha tak i. Det viser seg å inneholde ett hemmelig budskap. Luciana og novisen Guido som hun søker hjelp oss, må flykte fra Firenze for det står om deres liv. På turen prøver de å løse gåten i bildet. Noe som tar de på nye veier. 


Her kommer smakebiten:

"Hva er dette stedet for noe?" Jeg tvilte ikke på at han ville være fullt orientert, selv om han aldri hadde satt sin fot der inne.
   "Pantheon, betyr 'tempel for alle guder', det kommer av det greske pan - alt eller alle, og theon - Gud. I utgangspunktet inngikk byggeverket i keiser Augustus`plan om å gjenreise Roma i sitt bilde."
   "Jeg synes du sa at det var bygd av en som het Markus eller noe."
   "Markus Agrippa var vennen og en av generalene til Augustús. Det er rimelig å anta at han tegnet det første Pantheon ettersom inskripsjonen fortsatt finnes i arkitraven over portikoen."
   Jeg regnet med at han mente "over hoveddøren". "Så det et et tempel," oppsummerte jeg. 
   "Ikke nå lenger. Etter at Roma ble kristnet, ble Pantheon kirken Santa Maria dei Martiri, vigslet på befaling fra den bysantinske keiseren Fokas for mange hundre år siden."
   "Greit. Så det er en kirke." Jeg tok alle disse kjedsommelige korreksjonene med fatning. "Men hvorfor er vi her?"
   "Det vet jeg ikke." (Side. 264 - 265).

Foto: Privat
Foto: Privat


Ha en god søndag!

6 kommentarer:

 1. Låter som en spännande bok. Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 2. Kjekt å være på tur også, å treffe folk en kanskje ikke ser så ofte. Jeg fikk veldig lyst på rabarbra så jeg må på butikken i morgen og håpe at de har. Når det gjelder boken så har jeg denne liggende sammen en par andre av forfatteren som jeg ikke har fått lest ennå,men det kommer, til høsten kanskje? Ha en fin søndag,Isabella:)

  SvarSlett
 3. Å som jeg gleder meg til denne boka. Siden jeg har den i pocket skal den få bli med på reise i september.:)
  Phanteon besøkte jeg for et par år siden men det vars tengt da jeg var der.

  SvarSlett
 4. Tack för smakbiten!
  Låter som om du haft en härlig semester:-) Vi har så mycket rabarber i trädgården att vi inte vet vad vi ska göra av det...

  SvarSlett
 5. Jeg er veldig glad i historiske romaner, så dette er nok ei bok jeg bør notere meg. Takk for tipset og smakebiten.

  SvarSlett
 6. Tack för smakbiten, tyckte verkligen om omslaget och boken lät intressant :)

  SvarSlett