fredag 5. juli 2013

Sommerlektyre 2013 - Del 2

Sommerlektyre 2013  - Del 2 

Regn her i Trondheim, deilig for da er det skikkelig inne vær. Jeg skal sitte å kose meg inne i dag med bøkene. Koser meg idag med krimboken Mørke rom av Gillian Flynn, som er en av sommerens snik i køen bøker. Kommer nok til å bli flere av de snik inn bøkene etterhvert, særlig siden mange av bøkene jeg har bestilt i det siste har ramlet inn i mitt hjem. 

Har enda noen bøker igjen på sommerlektyre listen min - Del 1, men jeg synes det er så få igjen, så jeg fant ut jeg måtte sette opp noen flere bøker på sommerlisten min. Regner jo med at jeg kanskje ikke kommer til å leser de alle, men godt å ha ett utvalg å velge fra. Listen jeg nå lager består mest av leseeksemplarer som jeg har hatt liggende en stund og som jeg gleder meg veldig til å lese. 

...

Forlagene sier om bøkene sine:

Foto/Tekst: Aschehoug Forlag
På et sykehus ligger en hardt skadet mann i koma. Rommet bevoktes av politiet, og ingen får vite hva den mystiske pasienten heter. Samtidig blir politimenn funnet drept på åsteder for gamle, uoppklarte drap. Politiet står uten spor og mangler i tillegg sin beste etterforsker. På sykehuset viser pasienten tegn til å komme til bevissthet.

Gjør deg klar til en rystende ferd gjennom Oslos gater og Harrys univers.


...

Tenkt at jeg ikke har kjøpt den ennå. Skal helt klart skaffes etterhvert iløpet av denne måneden. Gleder meg vilt til å lese den! Lenge leve Harry Hole!

...


Foto/Tekst: Pantagruel Forlag
Hva om drømmen om et enklere liv uventet dukker opp, og viser seg å være helt uimotståelig?

Dette er historien om den høyt aktede Manhattan advokaten Ellen Branford, som finner kjærlighet, mening og drømmen om et enklere liv i sin bestemors hjemby.
Ellen Branford er i ferd med å oppfylle sin bestemors siste ønske; å finne hennes første kjærlighet i hjembyen, og gi ham et siste brev fra henne. Nærmere bestemt i den lille byen Beacon i Maine. Blåbærengenes hjemsted. The Three Penny Diner. For ikke å snakke om byens eksentriske lokale innbyggere med sitt ytterst folkelige levesett. Dette er virkelig det siste stedet Ellen har lyst til å være, med sitt eventyrbryllup til den Kennedy-liknende Hayden Croft like rundt hjørnet. Men hun hadde ikke forutsett at byens snekker Roy Cummings tilfeldigvis skulle redde livet hennes. Kanskje på mer enn en måte…?

Når tiden er inne, hvem ligger hennes hjerte nærmest?

...

Denne leste jeg omtale om på Beathesbokhylle og jeg fikk så lyst å lese den for den hørtes så fin ut. Etterpå fikk jeg mail om jeg ville ha boken, og det sa jeg jo selvfølgelig ikke nei til. Virker som en flott bok å lese nå på sommeren.  

...


Foto/Tekst: Gyldendal Forlag
Ville du levd evig, fanget i en barnekropp?

Arthur fyller 14 år i morgen, men han vet han vil dø i løpet av natten. Han vet også at han vil våkne opp i en ny kropp, i en ny familie, hjelpeløs med et spebarns kroppskontroll, men med alle minner og følelser intakt. Arthur er et av Barna som har fått evig liv. Noe som både er et mirakel og en forbannelse.

Ute av stand til å dø og ute av stand til vokse opp har han levd gjennom verdenshistorien som et barn. Men selv det er ikke nok til å forberede ham på hva som er i ferd med å skje ...

Første bok i en thrillerpreget trilogi som spenner vidt.

...

Har siklet over denne lenge for den høres fryktelig bra og spennende ut. Håper den er like bra som Hver dag av David Levithan. Måtte forresten lage svart kant rundt boken, så vi skulle se den litt bedre. 

...


Foto/Tekst: Cappelen Damm
Etter morens død arver Emilie et slott i Frankrike. Her finner hun en bok med dikt, skrevet av den mystiske Sophia. Hennes kjærlighetshistorie blir inngangen til fortidshistorien fra 2. verdenskrig. Den handler om engelske Constance som kommer til Paris som spion. Her blir hun viklet inn i et nett av løgner og bedrag, og blir tvunget til å oppgi sin identitet og kutte alle bånd til familien.

...

Lavendelhagen har jeg hørt mye bra om på biblioteket og i bloggerverden, så den har jeg gledet meg lenge til å lese. Har rett å slett spart den til sommertiden, for den skal jeg kose meg med. 

...


Foto/Tekst: Juritzen Forlag
En sterk roman om kulturforskjeller, immigrasjon, taushet og tap, og en søken etter sannhet.

Den natten Janies søster Hannah blir født, forteller bestemoren en historie om familiens underlige skjebne:
Siden den japanske okkupasjonen av Korea på 1930-tallet har én datter i hver generasjon mistet livet.
Bestemoren gir derfor Janie i oppgave å beskytte sin søster for all framtid.
Etter hvert som tiden går, blir Janie fortalt en rekke underlige historier om familien, men felles for alle
fortellingene er at det skjuler seg en hemmelighet i familiens fortid, en taushet som Janie ikke forstår.
Når Hannah en dag forsvinner fra familien, legger Janie ut på en reise for å finne sin søster og samtidig
oppklare familiens hemmelighet en gang for alle.

...

Det glemte landet er jeg overbevist om at jeg kommer til å like etter å ha lest kjempefine omtaler av den. Nydelig omslag har den også. Har bare trua denne boken passer til meg også har jeg gledet meg til å lese denne også nå på sommeren. Håper den er så bra som jeg tror den er. 

...

Det var mine 5 nye utvalgte bøker. På den forrige listen har jeg fortsatt å lese ferdig Boticellis hemmelighet av Marina Fiorato som jeg er alt godt igang med, Inferno av Dan Brown og vannmelonen av Marian Keyes.  

Ønsker alle en videre fin sommer!7 kommentarer:

 1. Politi ligger og godgjer seg, for når eg begynner så er det liksom over, på ein måte;-) Bian Shen og Lavendelhagen har eg lest og likt, så begge har fått omtale på bloggen min.

  God sommer, Isabella!

  SvarSlett
 2. Sommerlisten min er allered totalt endret, vet ikke en gang om jeg gidder å gjøre noe med det. Nye bøker dukker opp, og dagsformen og hvor mye tid jeg har avgjør hva jeg leser. Akkurat nå venter jeg besøk av mine tre voksne barn og deres samboere, + 4 små gutter, så da sier det sjøl at det blir lite lest!

  SvarSlett
 3. kjemespennende leseliste :) har ikkje fått lest noen av disse selv enda

  SvarSlett
 4. Jeg har stappet de bøkene jeg hadde planlagt ned i kofferten (+ et par til) så jeg er ganske i rute iht. sommerleseplanen. Gled deg til Politi :)

  SvarSlett
 5. Jeg har også Lavendelhagen liggende, og Det glemte landet, men de er ikke på sommerliste min. Den er forøvrig allerede rokak ved, og i tillegg har jeg ikke fått lest noe denne uka fordi jeg driver med flytting, salg av leilighet, mye å ordne osv. Jeg har lånt mange bøker i tilegg, men får ikke lest med, men bladd en del kanskje.. Kos deg. I morra blir det godvær i byen.:)

  SvarSlett
 6. Å der var det oen bøker jeg også gjerne vil lese! Spesielt det glemte landet og blåbærbakeriet! Du har mye å glede deg til :)

  SvarSlett
 7. Har ikke lest noen av de bøkene, men kos deg:)
  Ser du leser Mørke rom av Gillian Flynn for tiden. Håper du liker den bedre enn meg for jeg likte den absolutt ikke.

  Kos deg med bøkene i sommer.
  God sommer!:)

  SvarSlett