søndag 14. juli 2013

En smakebit på søndag - Vannmelonen

En smakebit på søndag
Vannmelonen av Marian Keyes

Foto: Flukten fra virkeligheten
Idag arrangerer den herlige Mari med bloggen "Flukten fra virkeligheten", "En smakebit på søndag". Dette er noe hun gjør så å si alle søndagene i året! Til stor lykke for oss andre medbloggere! Har du lyst å være med eller bare lese andres bidrag er det bare å trykke på linken over.

...

Synes det er utrolig at det er søndag alt igjen, denne uken har gått så raskt unna. Har da ikke fått lest så mye som ønsket, men det kommer mest av at jeg har prioritert litt andre ting i stede, det er jo ferietid og opplevelse tid  Idag skal jeg på kino å se World War Z, og det gleder jeg meg veldig til. Ellers skal jeg kose meg med denne boken: Vannmelonen av Marian Keyes. Det er en utrolig underholdende chick- lit bok. Tror jeg skal greie å runde den av idag. Her kommer litt mer om den:

Foto: Cappelen Damm

På baksiden av boken står det:

Det var ille nok at min elskede James dumpet meg på dynga rett etter jeg hadde født hans barn. Men å vrake meg for en skreppe som ikke engang er tynn, var virkelig å strø salt i fødselsårene!
   Men stakk gjorde han, slasken. Og der satt jeg igjen med et hylende spedbarn, brustent hjerte, vrengt livmor og en kropp som en VANNMELON.
   Så jeg dro hjem til familien min for å sørge i fred. Og sørge gjorde jeg. En stund. Men så begynte hjernecellene å våkne. Hvorfor skulle jeg la den fordømte svikeren vinne? Hadde ikke jeg også rett til ett lykkelig liv, kanskje Så da James plutselig dukket opp igjen, fikk han sitt livs sjokk.
Ha! Det føltes godt!

Her kommer smakebiten:


Smakebiten er hentet fra perioden der hovedpersonen går gjennom de ulike fasene etter ett brudd. Sjalusi og sinne over den nye kjæresten til mannen hennes har tatt form, her er noen tanker hun gjør seg om henne:


Denise oppførte seg ikke som en sexgudinne, og hadde alltid virket så ... vanlig. Men i hodet mitt var hun blitt noe à la Helena av Troja eller Sharon Stone eller Madonna.
   Det kjentes som ha en brennende, piggete ball i brystet, en ball som sendte ut grønne giftstråler til hele kroppen min og snørte sammen strupen til jeg nesten ikke fikk puste.
   Jeg kunne rett og slett ikke holde ut tanken på at han begjærte henne. Det fylte meg med et voldsomt, avmektig raseri. Og hat. Jeg hadde lyst å drepe dem begge. Jeg følte for et hysterisk gråteanfall. Jeg følte meg stygg av sjalusi. Deformert. Ansiktet kjentes grønt og forvridd.
   Det er en så fordømt stygg følelse. Så totalt poengløs. Og den fører ingen steder hen (81).Ha en herlig søndag!17 kommentarer:

 1. Denne bestilte jeg i går, og håper den snart dukker opp i postkassa :) Har hørt så mye positivt om bøkene til Marian Keyes

  Tusen takk for smakebiten, som jeg skummet litt raskt igjennom siden jeg snart skal lese den selv

  SvarSlett
 2. Tack för smakbiten :) Jag är en av de få som inte läst något av Marian Keyes än, måste åtgärdas!

  SvarSlett
 3. Tydeligvis en lettlestroman. Får se om den passer inn i listene mine. Ved første øyekast gjør den ikke det. Men en vet aldri!

  SvarSlett
 4. eg er ikkje så bevandret i denne sjangeren, men må si at denne virker kjempe interesant :D må kikke litt nærmere på bøkene til keyes skjønner eg.

  SvarSlett
 5. Var så sikker på at jeg hadde lest noe av henne. har hun en serie om noen søstre? Vel, dette høres ut som fornøyelig lesning, som godt kan puttes innimellom det litt mer seriøse :) Takk for fin smakebit, og riktig god søndag!

  SvarSlett
 6. Har noen av bøkene hennes men ikke lest noen av dem enda, denne har jeg satt på listen for lenge siden men det har ikke blitt til at jeg har kjøpt den ennå, noe jeg må gjøre noe med snart skjønner jeg. Herlig med slike lettleste chick-lit innimellom. Ha en fin dag og kose deg masse på kino!

  SvarSlett
 7. Det där är nog den roligaste (morsomste) jag läst av Keyes :)

  SvarSlett
 8. Marian Keyes är ju bra på chick-lit! Har läst några andra men inte just den här.
  Hoppas bion är bra!

  SvarSlett
 9. Marian Keyes har jeg ikke lest noe av, men holder på med Ahern som visstnok er i samme sjanger. Har ikke kommet så langt ennå. Ha en fin søndag videre :)

  SvarSlett
 10. Denne leste jeg i fjor - herlig chic lit.

  SvarSlett
 11. Tack för smakebiten. Detta är en av två Keyes-böcker som jag ännu inte läst...

  SvarSlett
 12. Denne er på min skal-lese-liste, så takk for påminnelsen :) Håper du koser deg på World War Z, zombier er ikke noe for meg, så akkurat den tror jeg jeg skal holde meg unna :p

  SvarSlett
 13. Har inte läst något av Marian Keyes ännu, tack för smakebiten!:)

  SvarSlett
 14. Sier bare hei og håper du likte filmen.:)

  SvarSlett
 15. Takk for fin smakebit! Men chic-lit frister meg ikke, og i alle fall ikke etter denne smakebiten ;) Tihi, det blir litt mye for meg ;) Men jeg vet du liker sjangeren, så jeg håper du vil kose deg med bok! Enjoy!!

  SvarSlett
 16. Den här är bra och Rachel's Holiday är ännu bättre. :)

  SvarSlett
 17. Den här läste jag för flera år sedan, men kommer inte så väl ihåg den. Tack för smakbiten :)

  SvarSlett