onsdag 10. juli 2013

Bokanmeldelse - Ti ting jeg har lært om kjærligheten

Bokanmeldelse
Ti ting jeg har lært om kjærligheten av Sarah Butler

Foto: Cappelen Damm
Forlag: Cappelen Damm
Original tittel: Ten things I've learnt about love
Oversetter: Cecilie Winger
Utgitt: 2013
Sider: 313
Kilde: Lånt på biblioteket

...

Dette er forfatteren Sarah Butler sin debutroman. Jeg så denne boken lyste mot meg på nyheter hyllene på biblioteket, jeg leste den korte teksten bak på, og da tenkte jeg den må jeg jo ta meg med hjem å lese, for den kommer sikkert til å falle i smak. Hadde ikke hørt noe om den tidligere, så dette var en spennende start. Nydelig bokomslag synes jeg ihvertfall den har, men innholdet er jeg litt skuffet over. Her kommer min lille omtale om hvorfor den ikke falt helt i smak hos meg enda den var både litt sår og fin imellom. Men først kommer en liten tekst om hva boken handler om. Kan ikke si for mye, da røper jeg for mye. 

Bokens handling:

Boken inneholder to personer med to forskjellige historier som etterhvert flettes sammen. 

Alice kommer hjem til sin far som ligger for døden. Hun rekker akkurat å ta farvel før han går bort. Alice blir igjen i farens hus for å ordne etter farens bortgang. Minner om barndommen kommer tilbake, oppveksten med mor, far og de to søstrene. Hun møter også igjen sin eks kjæreste som fortsatt har følelser for henne, skal hun satse på nytt eller skal hun ikke, skal hun bli i London eller reise videre til nyere strøk er noen av tingene hun må finne ut av. 

Neste person i historien er uteliggeren Daniel. Han har vært uteligger i 30 år og han liker å gå rundt å samle på små ting som han finner. Han går også ofte å tenker på sin fortid, og tanker rundt livet. Han er på leting etter sin datter, som han ikke har noen kjennskap til. 

Min mening om boken:

Jeg likte boken veldig godt i starten. Jeg synes begge hovedpersonenes fortellinger var både såre å fine og jeg ble dratt inn i historien. Men det varer ikke så lenge før du skjønner forbindelsene mellom disse to hovedpersonene, men det var ikke så farlig for boken, man heier begge hovedpersonene opp og frem. Problemet er at det ble etterhvert litt langdrygt og jeg begynner å kjede meg på slutten, synes det ble litt mye klabb og babb, og lite interessant, så jeg likte ikke hvordan midten og slutten var løst på denne boken. Men det er sikkert mange der ute som vil like denne boken bedre en meg, for den er jo litt søt og sjarmerende på sin måte også. Tankene og tilbakeblikkene er fin lesning, det er nåtiden jeg synes er litt tørr og kanskje litt kjedelig til tider. 

Det er en lettlest bok, så man bruker ikke lange tiden for å lese den ferdig og den er kanskje fin å lese som pause bok mellom litt tyngre bøker. Kapitlene er korte og hvert kapittel starter med en liste over ti ting, som fek: Ti lite passende tanker under fars begravelse eller Ti ting jeg er redd for osv. Disse listene likte jeg.

Forfatteren har prøvd å skrive en kjempefin historie, men jeg synes hun ikke har fått det helt til. Jeg ønsket meg rett og slett mer av denne boken så jeg gir den 3 av 10 Poeng. Faktisk litt vanskelig å si hva det er akkurat som gjør at denne boken ikke havner på toppen. Kanskje det er flere som har lest den der ute? Hva likte/ikke likte dere med den?

Ha en fin dag!


5 kommentarer:

 1. Ikke lest boka, men liker at du har en nyansert omtale. Alltid kjekt å se både pluss og minus med ei bok. Her syns jeg du har fått fint frem innholdet, hva du likte og ikke likte uten å slakte historien totalt :o)

  SvarSlett
 2. Synes forklaringen din på hvorfor du ikke likte den er veldig bra. Jeg har ikke lest boken, men vet at sånne bøker som liksom stopper opp midt i, ikke er noe for meg. Takk for fin omtale!

  SvarSlett
 3. Fin omtale,Isabella:) Har ikke hørt om denne før og historien virker bra sånn egentlig så synd at den ikke nådde helt opp.

  SvarSlett
 4. Fin omtale :) Jeg har ikke lest den, men har lyst til å lese den etterhvert :)

  SvarSlett
 5. Tre av ti- det virker ikke særlig lovende.. Også jeg som likte framsida så godt (som du...) og var spent på denne. Da blir det vel til at jeg "lar den fare". Ikke lett å ta fatt på bøker man i utgangspunktet er skaptisk til. (Atpåtil kvier jeg meg for å ta fatt på bøker jeg har høye forventninger til, for da er fallhøyden så stor!)
  Jeg leser to-tre bøker parallelt nå (litt ettersom hvordan man teller..), så det er ingen overhengende fare for at jeg skal gå tom for lesestoff riktig med det første ;o)

  SvarSlett