søndag 7. juli 2013

En smakebit på søndag - En mann ved navn Ove

En smakebit på søndag
En mann ved navn Ove av Fredrik Backman

Foto: Flukten fra virkeligheten
Idag arrangerer den herlige Mari med bloggen "Flukten fra virkeligheten", "En smakebit på søndag". Dette er noe hun gjør så å si alle søndagene i året! Til stor lykke for oss andre medbloggere! Har du lyst å være med eller bare lese andres bidrag er det bare å trykke på linken over.

...

Har virkelig latet meg stor denne helgen...noe som har ført til at jeg både har fått lest litt og skrevet litt innlegg til senere bruk. Idag er det grått og overskyet og det liker jeg. Skal da kose meg mer inne med bøkene og jeg har planer om å lese ut dagens smakebit bok En mann ved navn Ove av Fredrik Backman, en bok jeg storkoser meg med og kan allerede anbefale videre! Skal da leveres inn imorgen, så har litt press på meg der. Dette er en bok som jeg har gitt lov å snike seg forbi alle sommerbøkene som jeg har valgt å lese. Her kommer mer om boken:

Foto/Tekst: Cappelen Damm
Forlaget sier om boken:

Ove er 59 år. Han kjører Saab. Til tross for at han ble sparket som styreleder i borettslaget for flere år siden (i det som Ove selv bare omtaler som «statskuppet»), klarer han ikke å la være å blande seg inn. Han sjekker at alt er på stell, og at ingen bryter reglene.
Men når de nyinnflyttede naboene i rekkehuset midt imot er så uheldige å ødelegge Oves postkasse, blir det opptakten til en humoristisk og hjertevarm historie om rufsete katter, uventet vennskap – og kunsten å rygge med tilhenger. Det som skjer, kommer til å forandre en mann og et borettslag for alltid.

En roman om kjærlighet, skikkelig verktøy og betydningen av alltid å kjøre Saab.Her kommer smakebiten:

De fleste vet jeg er glad i katter og denne boken har ett innhold der katter med, og det liker jeg. Så dagens smakebit er hentet fra en av kattescenene i boken, og jeg må si jeg små humret litt når jeg leste denne scenen. Man må faktisk le mange ganger når man leser denne boken, den er både trist og morsom. Her kommer kattesmakebiten med gretne Ove i spissen, som ikke er så glad i katter:

- Strømper på katter. Det kan ikke være naturlig. Katten selv, som nå også står og betrakter det nye antrekket sitt med nysgjerrighet, ser derimot plutselig umåtelig fornøyd ut med sitt eget utseende. Som om den har tenkt å ta et bilde av seg selv med mobilen og legge det ut på bloggen sin. Ove tar på den blå jakka, stikker hendene myndig i lommene og nikker mot døra.- Her kan du ikke bli stående og jåle deg til hele morgenen. Se å kom deg ut nå (s.169). 

...

Gleder meg allerede til forfatteren skal få ut flere bøker, for denne liker jeg godt!

Ha en god søndag!15 kommentarer:

 1. Den här boken dyker upp på mer eller mindre varenda blogg nu för tiden men hittills har den inte lockat mig till läsning.

  Inte än i alla fall :-)

  SvarSlett
 2. Jag älskade Ove. Och katten :)

  SvarSlett
 3. Det här är en av mina favoriter från förra året :) Jag ser mycket fram emot hans nästa bok. Den kommer nog snart.

  SvarSlett
 4. Jeg falt helt pladask for denne boken. Men det var mye fordi den var så trist i tillegg til å være så morsom. Det var den triste tonen som bar boken synes jeg. Men det er mange av de rare tingene Ove gjorde jeg husker best :-) Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
 5. Den skal jeg lese. Tenker på den ofte. Tror jeg kommer til å le meg fillete av den mannen. Takk for fin smakebit fra boka.

  SvarSlett
 6. Denne boken har jeg hørt mye positivt om, og katter liker jeg godt så jeg blir jo nødt til å få med meg denne! Yngstepusen her i huset er litt av en klatremus (unnskyld; klatrepus) - for å komme seg inn om natten for eksempel klatrer hun gjerne opp på taket, tre etasjer, for å mjaue og klage sin nød til de to ungdommene som bor der oppe. I natt la hun seg i hengeplanten utenfor nederste vindu og skrapte på vinduet! Morsom pus :)

  SvarSlett
 7. Fantastisk bok! Jeg hørte den som lydbok, lest av Trond Brænne, så langt han kom før han døde. Resten er lest av Kim Haugen. Kan hende dette gjør boka enda sterkere, man blir hele veien minnet på at livet er endelig. Ikke uendelig...
  Kos deg med riste rest av helg ;o)

  SvarSlett
 8. Det här var nog min favorit från förra året! :)

  SvarSlett
 9. Jag gillade verkligen denna boken. Hoppas du gör det också!

  SvarSlett
 10. Dette tror jeg er en bok helt i min gate og har den på listen (ønskelisten) så gjenstår det å se når den blir kjøpt. Ha en fin søndag,Isabella:)

  SvarSlett
 11. Høres festlig ut! Og jeg som returnerte den da den kom fra bokklubben! (Hadde glemt å avbestille). Får vel låne den en gang da!

  SvarSlett
 12. Tror denne boken blir en "må lese". Den nye "Hundreåringen" kanskje? Takk for fin smakebit :)

  SvarSlett
 13. Jag har köpt hem boken så den väntar bara på att bli läst! Tack för smakebiten :)

  SvarSlett
 14. Denne høres helt herlig ut! Jeg tror alle jeg vet om som har lest den har likt den, så det lover jo godt ;) Tusen takk for smakebiten!

  SvarSlett
 15. Denne boken gleder jeg meg til å lese :)

  SvarSlett