søndag 30. juni 2013

En smakebit på søndag - Botticellis hemmelighet

En smakebit på søndag
Botticellis hemmelighet av Marina Fiorato

Foto: Flukten fra virkeligheten
Idag arrangerer den herlige Mari med bloggen "Flukten fra virkeligheten", "En smakebit på søndag". Dette er noe hun gjør så å si alle søndagene i året! Til stor lykke for oss andre medbloggere! Har du lyst å være med eller bare lese andres bidrag er det bare å trykke på linken over.

...

Har hatt en kjempekoselig helg! Igår ble det mer feiring av bursdag. Der noen gode venner kom på besøk for å feire å spise tapas som vi hadde laget, ble meget god tapas!  Jeg lagde også Tiramisu for første gang til dessert og den anbefales....brukte matprat sin oppskrift! Kjempe god! Dagen ble med andre ord tilbringt mye på kjøkkenet, men imellom måtte jeg ha noen pauser og da satt jeg oppslukt med boken Botticellis hemmelighet av Marina Fiorato. Var nesten litt vanskelig å løsrive seg fra den. Det er den dere skal få dagens smakebit av. 

Foto: Vega forlag

Bokens handling:

I boken møter vi horen Luciana Vetra som havner straks i vanskeligheter. Hun står en dag som modell for kunstneren Sandro Botticellis, for maleriet La primavera. Hun går fra jobben ved å stjele en kopi av maleriet, og det er det flere som vil ha tak i. Det viser seg å inneholde ett hemmelig budskap. Luciana og novisen Guido som hun søker hjelp oss, må flykte fra Firenze for det står om deres liv. På turen prøver de å løse gåten i bildet. Noe som tar de på nye veier. 

...

Synes den hørtes veldig interessant ut første gang jeg leste bak på boken og den skuffer ikke så langt. Skal kose meg masse mer med den idag! Må bare rydde litt på kjøkkenet først!


Her kommer smakebiten:

Smakebiten er hentet fra de sidene der Luciana viser bildet til novisen Guido, s. 75:

"Men jeg vet jo ikke hva hemmeligheten er!" nesten ropte jeg. "Jeg kan forklare dem at jeg ikke vet ... og ..." Jeg stoppet av meg selv denne gangen, før Guido fikk hysjet på meg, for jeg skjønte at det ikke ville fungere. Jeg var bare en simpel hore - en fordømt god en riktignok - men fortsatt bare en hore, og de ville mye heller drepe meg enn å ta sjansen på at jeg kanskje løy. 


Ønsker alle en flott søndag!


19 kommentarer:

 1. Vilken fantastisk klänning på omslaget! Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 2. Låter ju lite som en Da Vinci-koden :) Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 3. Denne skal jeg lese har jeg tenkt. Jeg likte virkelig godt Glassblåseren fra Murano. (men jeg har ikke heller lest Fruen fra Serano). Vi drar å ferie om en uke, så det er straks på tide å pakke bøker til ferien. Denne virker som en feriebok, så jeg skal skrive den bak øret :-) Ønsker dg en fin søndag!

  SvarSlett
 4. Har tenkt lenge på at jeg skal lese denne, de har den på det lokale biblioteket der jeg bor. men jeg har ikke kommet så langt enda. Fin smakebit :)

  SvarSlett
 5. Jeg må se å få lest mer av denne forfatteren etter hvert og har heldigvis flere bøker stående blant annet denne, men foreløpig ser sommerlisten rimelig stappet ut... så til høsten kanskje? Tiramisu har jeg aldri smakt, kanskje jeg skulle prøvd meg på det en gang. Høres ut som dere har hatt en fin feiring og gratulerer med overstått forresten! Ha en super søndag og kos deg med lesingen:)

  SvarSlett
 6. Snyggt omslag! Boken låter riktigt bra :) Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 7. Denne likte jeg veldig godt, gled deg til fortsettelsen. Og så fristet du meg med tiramisuen, tror det blir laget her i huset i løpet av uken :)

  SvarSlett
 8. takk for fin smakebit og boktips :)

  SvarSlett
 9. Hm låter lite intressant faktiskt!

  SvarSlett
 10. Vilken fin framsida! Tack för smakebiten.

  SvarSlett
 11. Ah, tapas - perfekt mat til feiring av bursdag! Boken du leser høres spennende ut, den skal jeg notere meg, takk for lesetips :)

  SvarSlett
 12. Fin smakebit! Elsker bøker fra Italia! God ferie!

  SvarSlett
 13. Den här boken tilltalar mig mycket. Tack för tipset!

  SvarSlett
 14. Har kikket på denne før. Ved første øyekast ser den ikke helt ut som min greie, men man skal jo ikke skue hunden på hårene... ;) Takk for smakebiten!

  SvarSlett
 15. Åh, Botticelli som jag tycker så mycket om! Låter som en intressant bok. Tack för smakbiten.

  SvarSlett
 16. Høres bra ut, for denne har jeg jo på vent.:)

  SvarSlett
 17. Dramatisk smakebit! Takk for titten og tipset. :)

  SvarSlett
 18. Gratulerer med dagen du har hatt. Høres ut som en god bok. En av de mange som jeg ikke har lest. Men sånn er det. Har begynt å innse at det er mange godbiter en ikke får med seg. Men har en sett et omslag, dette var veldig fint forresten, så husker jeg den dersom den er i en bokhandel eller på biblioteket. Ha en fin leseuke.

  SvarSlett