onsdag 5. juni 2013

Juniønsker 2013

Juniønsker 2013

Da var det alt Juni og favorittmåneden min er her! Elsker sol og sommer og dette skal bli en skikkelig nyte måned. Jeg skal svømme i bøker og få mange gode sommeropplevelser og leseopplevelser denne måneden. Må jo spare opp til den laaaaaange vinteren, så jeg har noe flott å se tilbake på. Håper også å få kloa i noen nypressede bøker denne månedene og her kommer noen av de jeg vil ha kloa i. 

Foto/Tekst: Aschehoug Forlag

Forlaget sier om boken: 

På et sykehus ligger en hardt skadet mann i koma. Rommet bevoktes av politiet, og ingen får vite hva den mystiske pasienten heter. Samtidig blir politimenn funnet drept på åsteder for gamle, uoppklarte drap. Politiet står uten spor og mangler i tillegg sin beste etterforsker. På sykehuset viser pasienten tegn til å komme til bevissthet.

Gjør deg klar til en rystende ferd gjennom Oslos gater og Harrys univers.

Elsker Harry Hole og er veldig glad han er tilbake, så skal helt klart få tak i den nye boken av Nesbø. Kan nesten ikke vente! Også blir jo ikke gleden mindre etter å ha lest litt VG anmeldelser der han har fått 6 på terningen, fryder meg! Her kommer neste bok.

...

Foto/Tekst: Cappelen Damm

Forlaget sier om boken:

I sin internasjonalt bestselgende og kritikerroste roman OvergangenDen første skapte Justin Cronin en uforglemmelig verden som var i total omveltning på grunn av et statlig eksperiment som gikk veldig galt. Nå utvides perspektivet, og intensiteten forsterkes idet den episke fortellingen blir videreført med De Tolv.

Endetiden var bare begynnelsen.

Idet den menneskeskapte apokalypsen utfolder seg, forsøker tre mennesker å orientere seg i kaoset. Lila, lege og kommende mor, er helt knust av all volden og smitten som sprer seg, men fortsetter å planlegge for barnets fremtid, samtidig som samfunnet løses opp rundt henne. Kittridge, kjent for verden som «Denvers siste skanse», er blitt tvunget til å flykte fra sitt sikre sted og er nå ute på veien. Han forsøker å unngå de smittede, er godt bevæpnet, men alene og veldig klar over at en tank bensin bare kan ta ham et stykke på veien. April er en tenåring som kjemper for å holde sin lillebror trygg i et landskap preget av død og ødeleggelse. Disse tre vil forstå at de ikke er helt overlatt til seg selv – og at det er i fellesskap det ligger håp, selv på den mørkeste natt.

Hundre år frem i tid slåss Amy og de andre for menneskehetens frelse… uten å kjenne til at reglene har endret seg. Fienden har utviklet seg, en ny mørk orden har steget frem med en visjon om en fremtid uendelig mye mer skremmende enn utryddelsen av menneske. Hvis De Tolv skal falle, må en av de som er ute etter å tilintetgjøre dem betale en dødelig pris.Har hatt første boken lenge på leselisten og da må jeg jo sette denne på ønskelisten også fordi den må jo også leses hvis den første er bra. Noen som har lest den? 

...

Foto/Tekst: Gyldendal Forlag

Forlaget sier om boken:

Oppfølgeren til Labyrinten og Gravkammer er en gripende bok om krig, kjærlighet og tapperhet.

Carcassonne, 1942: Ved en tilfeldighet dras den energiske og modige 18-åringen Sandrine inn i kampen mot den tyske overmakten. Sammen med de andre unge kvinnene i nettverket «Citadell» er hun villig til å ofre alt for å befri den franske middelhavskysten, slik forfedrene kjempet mot innvandrere fra nord mange hundre år tidligere. Sandrines partisaner forsvarer også en eldgammel hemmelighet som - hvis den havner i feil hender - kan endre historiens gang.

Idet krigen går mot slutten, er Sandrines skjebne uløselig bundet til tre forskjellige menn. Men hvem er den egentlige fienden? Hvem utgjør den største trusselen? Og hvem er den sanne beskytteren av hemmelighetene som i generasjoner har trukket mennesker til foten av Pyreneene?

Med Citadell har Kate Mosse skrevet en storslått, frittstående avslutning på sin kritikerroste Languedoc-trilogi, som har begeistret millioner av lesere verden over. Citadell kombinerer Labyrintens barske action med Gravkammers mysterier.

Har ikke lest noen av disse bøkene heller, men er veldig nysgjerrig på de. Høres jo spennende ut, og mysterier liker jeg jo. Kanskje jeg skal kaste meg over de tre etter jeg har lest "inferno" av Dan Brown. 

...

Foto/Tekst: Gyldendal Forlag

Forlaget sier om boken:

Hver sommer forlater Beth Lowe sin engelske far og tilbringer to lykkelige solrike uker med sin mor på landsbygda i Ungarn. Inntil en utilgivelig løgn ikke kan holdes tilbake lenger.

Beth Lowe har fått en pakke i posten. Pakken inneholder et brev der det står at moren Marika, som Beth mistet kontakten med for mange år siden, er død. Men den rommer også et fotoalbum Beth aldri har sett før.

Albumet, med påskriften «Somrenes bok», er morens hyllest til de sju fantastiske somrene Beth tilbrakte i Marikas fødeland Ungarn i barndommen og tenårene. Det var en tid da Beth gikk på stram line mellom skilte foreldre bosatt i to vidt forskjellige land. Men de berusende ungarske somrene fikk en brå slutt det året Beth fylte seksten.

Siden da har ikke Beth tillatt seg selv å tenke på livet med Marika. Men «Somrenes bok» tvinger fortiden - mer levende, mer smertefull enn noen gang før - til overflaten igjen.

Denne hadde jo et veldig nydelig sommer omslag, så den måtte jo bare opp på lista! Elsker blomster!

...

Foto/Tekst: Pantagruel Forlag

Forlaget sier om boken:

Dette er historien om den høyt aktede Manhattan advokaten Ellen Branford, som finner kjærlighet, mening og drømmen om et enklere liv i sin bestemors hjemby.

Ellen Branford er i ferd med å oppfylle sin bestemors siste ønske; å finne hennes første kjærlighet i hjembyen, og gi ham et siste brev fra henne. Nærmere bestemt i den lille byen Beacon i Maine. Blåbærengenes hjemsted. The Three Penny Diner. For ikke å snakke om byens eksentriske lokale innbyggere med sitt ytterst folkelige levesett. Dette er virkelig det siste stedet Ellen har lyst til å være, med sitt eventyrbryllup til den Kennedy-liknende Hayden Croft like rundt hjørnet. Men hun hadde ikke forutsett at byens snekker Roy Cummings tilfeldigvis skulle redde livet hennes. Kanskje på mer enn en måte…?

Når tiden er inne, hvem ligger hennes hjerte nærmest?

...

Dette virker rett og slett som en koselig bok som jeg må bare lese etterhvert. Ser ut som det kommer til å bli en fin ønskeliste denne måneden også. Man går heldigvis aldri tom for lesestoff. 

Kos dere masse med juni lesingen! Det skal jeg!
6 kommentarer:

 1. Tom for lesestoff blir vi ikke,og dette kunne vært min ønskeliste også. Nesbø har jeg ikke lest,ja,det er pinlig å si det men det har jeg altså ikke, men jeg har store planer om det. Justin Cronin`s bok har jeg ikke hørt om men det virker veldig interessant. De andre bøkene også kunne jeg tenkt meg. "Det uimotståelige blåbærbakeriet" er en uimotståelig bok som jeg leser i nå. Regner med å lese den ferdig i dag og det er bare en herlig bok,den MÅ du lese!Kjøp den eller send en mail til skjønne Ida og spør om du kan få en. Håper vi får en fin sommer værmessig også for det hadde vært fint å kunne sitte ute og lese i solen. Ha en strålende dag,Isabella:) klem

  SvarSlett
 2. Citadell sto jeg nettopp og bladde i på norli. Ønsker meg den sterkt. Leste labyrinten i fjor mens jeg var i langedoque og carcassonne. Har blogget om det. Spesielt:)

  SvarSlett
 3. Jeg håper på å komme ned i 10 bøker i juni, så jeg har satt brems på, for å motta leseeksemplarer. Venter selvfølgelig på Politi, som er lovet sent i morgen.

  SvarSlett
 4. Flott liste! Her er det to bøker som peker seg ut for meg. Politi skal jeg selvfølgelig lese så snart jeg har den i hende, den andre er Citadell. Da jeg så at den handlet om Carcassonne kom det mange minner svevende. Var for mange år siden på malekurs i Tarn i Frankrike sammen med en av mine søstre, og da var vi til Carcassonne, en fantastisk flott by/borg.Og akkurat den dagen var det solformørkelse, så vi fikk utdelt CD-plater til å se gjennom! Et utrolig flott minne.

  SvarSlett
 5. Jeg har også lyst å lese Citadell og "blåbærboka". Er som Åslaug over her, begeistret for Carcassonne :)
  Ønsker deg en fin juni.

  SvarSlett
 6. Jeg er trolig en av få som ikke har tenkt å kaste meg over "Politi" ved første og beste anledning... Henger litt etter på Nesbø-fronten! Ble nysgjerrig på "Sommerens bok", mens jeg lurer litt på om blåbærboka blir litt for opplagt og klissete?
  Nyt juni og forhåpentligvis mange fine lesestunder!
  Forresten; innlegg om give-awayen din og hvor jeg liker å lese er under utarbeidelse ;o)

  SvarSlett