mandag 24. juni 2013

Bokanmeldelse - Piknik under en grønn paraply

Bokanmeldelse 
Piknik under en grønn paraply av Barbara Samuel


Forlag: Cappelen Damm
Orginal tittel: Madame Mirabou's School of Love
Oversetter: Gry Wastvedt
Utgitt: 2006
Sider: 352
Kilde: Lånt på biblioteket, anbefalt av venn

...

Fikk som sagt denne boken anbefalt av en venn og jeg har storkost meg med boken. Super til lett sommerlesning, men samtidig en bok med litt dybde. Synes også boken har ett herlig flott bokomslag, elsker de små paraplyene i bakgrunnen og de sterke fargene. Jeg tror jeg har oppdaget en ny chick lit forfatter, uheldigvis hadde ikke biblioteket flere bøker av Barbara Samuel, så da tok jeg turen til Amazone.com og bestilte en annen bok fra forfatteren, for denne damen liker jeg. Gleder meg veldig til å kaste meg over den. Men her kommer mer om boken.

Bokens handling:

Hovedpersonen Nicole Carrington har nylig skilt seg fra mannen sin og tar dette svært tungt. Ikke bare har hun skilt seg, men også hennes eneste og elskverdige datter er flyttet med han. Noe som er enda tyngre å bære. Ikke bare det men eksmannen har også raskt fått seg en ny dame, en tynnere versjon. Opp i det hele er hun redd kjelleren og edderkopper. Dette får store konsekvenser, huset hennes brenner ned. Var det med vilje eller ikke, vites ikke.

Hun tar de få eiendelene sine og flytter til en leilighet der visst mange andre ny skilte også bor. Hun treffer på to nye naboer, som blir gode venner. Begge av de nye naboene har sitt å stri med akkurat som Nicole, men sammen støtter de hverandre opp i en vanskelig tid. Nicole liv forandrer seg. Hun begynner å tenke på seg selv igjen og den store drømmen om å åpne sitt eget parfymeri kommer høyt på listen. Hun produserer sine egne dufter som hun har samlet opp igjennom livet, hun lager minner på små flasker. Men skal hun tørre å sette drømmen igang? Har Nicole nok selvtillit til å sette drømmen ut i praksis? Tiden vil vise. 

Nicole møter også en ny mann. Er dette den nye store kjærligheten eller bare en flørt? 

Min mening om boken:

Jeg har faktisk gledet meg til å skrive om denne boken, må jeg bare huske på å ikke røpe alt for mye. 

Nicole er en flott hovedperson, vi møter henne langt nede i grumsa. Hun er sint, sjalu, og ikke spesielt glad over hele situasjonen hun er havnet i. Boken beskriver gjennom hovedpersonen hvor vanskelig det kan være å komme seg etter en skilsmisse. Fra å ha vært sammen med en og samme mann i mange av år til og ikke ha den personen som står deg nærmest mer. Du må lære å stå på egne ben, samtidig som du føler deg alene, redd og er i en dyp sorg over å ha mistet din mann. Dette er jo ett veldig alvorlig tema, men boken har så mye humor i seg at det er ikke en trist og gråte bok, men du er på Nicoles side og heier henne frem. Og hun er litt av en dame som ikke er på den dystre siden lenge. Ting begynner etterhvert å gå bedre for henne. Boken er veldig realistisk om følelsene og tankene du vil gjøre deg igjennom en skilsmisse. Jeg synes det gjør boken veldig fin og ekte. Tror det er derfor jeg likte den så godt. 

Jeg slukte denne boken for jeg likte historien også godt at jeg bare måtte lese videre for å få innblikk i hva som kom til å skje videre med Nicole. Den er jo ganske forutsigbar, man skjønner dette er en happy ending bok, men veien dit er spennende, kronglete og morsom. Nicoles venninner også litt av en gjeng, gled deg til å bli kjent med dem. Karakterene er rett og slett veldig flott skrevet og fargerike. Jeg har knist meg gjennom mange av sidene der de er med. 

Det jeg også liker med denne boken er at parfyme og lukter er en sentralt tema igjennom boken. Vi får beskrivelser på ulike parfymer og ingrediensene i dem. Hvert kapittel innledes med ett lite utdrag fra nicoles parfymedagbok der hun reflekterer over lukter som feks hav lukter trygghet? og Hvordan kan man lage en parfyme som lukter middag? osv. Hun planlegger parfymene sine gjennom denne dagboken, og det er litt morsomt å se hvilke parfyme til ulike stemningene hun lager som hun har opplevd gjennom livet.

Jeg vil gi denne boken 9 av 10 poeng fordi det er en av de beste chick lit bøkene jeg har lest. Kan ikke annet når jeg både likte språket, karakterene, historien og humoren. Absolutt verd å lese!


5 kommentarer:

 1. høres ut som en herlig bok :) denne må eg absolutt få lest :)

  SvarSlett
 2. Jeg er egentlig ikke så flink med bøker en skal "knise" av, men du skriver så morsomt, at jeg nesten må notere meg denne tittelen. Takk for super omtale!

  SvarSlett
 3. Så deilig det er å lese en lettlest bok som virkelig slår an!! Heldige du! :-D

  SvarSlett
 4. Jeg må si det var et fryktelig fargerikt bokomslag :)

  SvarSlett
 5. Fin omtale Isabella- Men om jeg vil lese den er en annen sak. ;)

  SvarSlett