torsdag 27. juni 2013

Oppsummering Mai 2013

Oppsummering mai!

Mai var en fin måned som gikk så alt for raskt unna. Snart er det juli og jeg synes tiden fortsatt går så alt for raskt. Men imellom de travle men fine dagene har jeg begynt å få tid til å lese igjen og det synes jeg er herlig. Jeg har også begynt å blogge litt mer aktivt nå når skolearbeide er på pause. Det er godt å være tilbake igjen og jeg synes det er morsomt å skrive igjen derfor har det kanskje kommet flere anmeldelser i Juni enn i mai for da trengte jeg rett og slett en skrivepause, etter alle oppgaveskrivingen hadde jeg litt stygga å sitte foran pc`en rett og slett. 

Igår hadde jeg min store 30- årsdagen, og jeg må si det er ikke lett å stå opp denne morgningen, men jobben kaller. Hadde super fin dag og fikk mye fine tinger, men det beste var nesten all oppmerksomheten eg fikk på den store dagen. Det var bare utrolig koselig! Vise seg at å fylle 30 er ikke det verste jeg har vært igjennom  hehe. Men her kommer litt om handlingen til de fire bøkene jeg har lest. 

Foto: Cappelen Damm
Dette er siste boken om de fire jentene fra serien jenter i jeans. Nå er de blitt voksne og de sliter med å finne sin plass i verden hver for seg. De bestemmer seg for å møtes igjen for å være sammen på ferie. Men noe tragisk skjer og vennskapet dem imellom blir satt på prøve. 

Jeg likte denne boken kjempe godt. Man trenger ikke å ha lest de andre bøkene for å lese denne. Selv har jeg bare lest den første boken. Men jeg vil anbefale å lese den først, slik at du blir kjent med jentene og deres spesielle vennskap før du begynner, da tror jeg du vil like boken like godt som meg. Har skrevet anmeldelse: HER


Foto: Cappelen Damm
Denne boken handler om barndommen  og oppveksten til Hanna. Hanna er kommet hjem for å feire jul med sin far. Hannas mor døde for ikke så lenge siden i en bil ulykke og er i dyp sorg. Hun begynner å tenke tilbake til barndommen. Historien er da sett fra ett barns perspektiv der Hanna forteller om oppvekst sammen med sin sin mor og far. Boken handler om mye kjærlighet til sine foreldre tross deres feil og mangler. Hun tar ett oppgjør med faren gjennom besøket, der morens psykisk sykdom er ett tema som taes opp, som ellers har vært tiet om opp igjennom tidene.  

Dette var rett og slett en nydelig liten tynn bok. Fortellingen er både fin og sår. Anbefales på det varmeste! Flott lesesirkel bok!


Foto: Amazone.com
Første boken i the mortal instrument serien. Clary Fray får verden snudd på hode når hun blir vitne til ett mord. Dette er hennes første møte med skyggejegerne og det er bare hun som kan se de. Det viser seg at de er demonjegere og sammen må de samarbeide om å redde Clarys mor som er blitt kidnappet. Clary får se at det eksisterer både vampyrer, feer og ulver i hennes verden, men hun får også vite at moren har holdt mye skjult for henne gjennom oppveksten. Clarys liv blir aldri helt det samme igjen etter møte med skyggejegerne. 

Jeg likte historien veldig godt og det er få kjedelige øyeblikk i denne boken. Det er en tykk bok, som man kanskje bruker litt tid på men det er absolutt verdt å lese den. 


Foto: Juritzen Forlag
Soo - ja gifter seg med feil mann. Dette gjør hun for å få utdanne seg til diplomat og for å følge foreldrene ønsker. Livet blir ikke slik Soo - ja drømte om, men hun gjør det best ut av situasjonen hun er i. Hele tiden tenker hun på sin store kjærlighet og det gjør dagene lysere. Hun føder en datter og det blir hennes mål og skape en lys fremtid for henne.

Likte denne boken ganske godt, men den er ikke en av de beste bøkene jeg har lest, men jeg vil anbefale den for det. Ikke ofte jeg leser bøker fra Sør-Korea og den var ganske fin. Ikke lett å være kvinne i ett land med mange gamle tradisjoner der mannen bestemmer. 


Boken jeg vil anbefale denne måneden er denne:

Foto: Cappelen Damm
Rett og slett en godt skrevet bok, som flere burde lese. Den er nydelig og gir ett lite innblikk i hvordan det er for et barn å vokse opp med en psykisk syk mor og hvor forvirrende det kan være. Nå høres den kanskje veldig trist og traurig ut, men det er den ikke. Anbefales! Anbefales!

Bok jeg håper jeg får lest ferdig iløpet av Juni:

Foto: Bazar Forlag
Elsker Cecelia Ahern sine bøker og denne gleder jeg meg til å lese i juni. Håper jeg rekker å lese den ut måneden. Kommer nok til å være en bok jeg trekker med meg på både buss og trikk. Har da allerede begynt å lese den, så det ser lyst ut. I boken møter vi Lucy som blir innkalt til ett møte med selve livet. Hvordan dette går blir jo spennende å vite mer om. Foreløpig er hun ikke så interessert i dette møtet. 


Ønsker alle en videre fin dag og lesemåned!6 kommentarer:

 1. Flott oppsummering, og tusen takk for anbefaling. Jeg må skaffe meg Kronebergs bok med en gang :)

  SvarSlett
 2. en flott oppsummering :)
  "ingen skal høre h vor stille det er" skal eg definitivt lese !

  SvarSlett
 3. Fin maillogg! TUSEN TAKK for gave som kom i dag. Gleder meg over bøker og telys/te! Ha en fin dag videre!

  SvarSlett
 4. Så utrolig fin og oversiktlig oppsumering :)

  Hørtes veldig spennende ut den anbefalingen din..

  Håper du fikk lest like mye bra denne måneden :)

  SvarSlett
 5. Fin liste:) fikk lyst å lese din anbefaling :)

  SvarSlett
 6. Tine, hehe så herlig. Den er veldig fin og god:) Gled deg til å lese den:)

  Mary, takk:) Den er veldig fin. Tror du kommer til å like den:)

  aariho, takk!:) Så bra gaven er kommet fram! Fikk tips av te damen at den var god med melk i:) Dagens tips!:) Kos deg med premien!

  MoonStar, takk takk. Synes de forrige var mer rotete, så jeg ville finne på en enklere fremstilling:) Så glad den falt i smak:)Har faktisk fått lest mye bra denne måneden også og jeg tror juli blir den store lesermåneden. Gleder meg. Anbefalingen, anbefaler jeg, veldig fin og bra skrevet:)

  Anita Ness, takk:) Ikke dum bok å bruke tiden på, også er det jo en flis av en bok, så du bruker ikke mye tid på den heller:)

  SvarSlett