tirsdag 25. juni 2013

Boken på vent # 27

Boken på vent # 27
Du forsvinner av Christian Jungersen

Foto: Beathesbokhylle
Det er den herlige Beathe med bloggen "Beathesbokhylle" som har laget denne flotte utfordringen. Hun lurer på hvilken bok du går å venter på å få lese, og som det har vært meningen du skulle ha lest på en stund. Det kan være en gammel bok eller en helt nye en som du har på vent. Bare å kaste seg med, ved å trykke på linken over!
...

Jeg koser meg virkelig med bøkene for tiden, jeg er godt i sommer leser modus enda jeg ikke har ferie riktig ennå. Har også vært utrolig shoppings glad i det siste etter bøker, så snart ramler det mange fine nye bøker inn i hyllen min for å stå på vent til lesning. Passer fint å vise dem her sånn etterhvert. Men dagens bok har jeg ikke kjøpt, men lånt gratis på biblioteket. Her kommer litt om Du forsvinner av Christian Jungersen:

Foto/Tekst: Aschehoug Forlag

Forlaget sier om boken:

Det er åtte år siden Christian Jungersen skrev den kritikerroste romanen "Unntaket". Han har brukt årene godt. "Du forsvinner" er blitt en foruroligende psykologisk kjærlighetsroman til ettertanke.

Mia er lærer. Frederik leder en privatskole. På en ferietur til Mallorca med deres sekstenårige sønn begynner Frederik å oppføre seg merkelig. Det viser seg at han har en hjernesvulst, som gradvis har endret hans personlighet. 
Da Frederik blir avslørt i et millionbedrageri, begynner et spill om skyld og ansvar. For er den skyldige ham selv eller hjerneskaden? Styres friske menneskers handlinger ikke vel så mye av biologien i våre hjerner? Og var den mannen Mia forelsket seg i, den syke eller den friske?

"Du forsvinner" er en djevelsk og filosofisk kjærlighetsroman om å finne sin egen vei ut av katastrofen, om menn, kvinner og forsteder. Og om sjelen. 

...

Jeg gleder meg til å lese denne! Har stått en stund på ventelisten på biblioteket, så det er en populær bok for tiden og jeg tror jeg kommer til å like den veldig godt har jeg på følelsen av. Må nok snike den inn mellom de andre bøkene jeg har planer om å lese i sommer. 

Jeg deltar på boken på vent for 27 gang og da tenkte jeg at jeg kanskje måtte lage en oversikt over de bøkene jeg har nevnt i denne utfordringen, og vise til hvilke av de bøkene jeg har lest.

 1. Menneskerøyk av Nicholson Baker
 2. Cassias valg av Ally Condie
 3. Løvekvinnen av Fosnes Hansen 
 4. Miss Peregrine`s home for peculiar children av Ransom Riggs
 5. Blacklands av Belinda Bauer
 6. Lobotomisten av Erik Husby Sæther
 7. Den hvite dronningen av Philippa Gregory
 8. When the sea is rising red av Cat hellisen
 9. Kretsen av Alexandra Beverfjord
 10. Den danske piken av David Ebershoff
 11. Sluk av Lars Saaby Christensen
 12. Noen kjenner mitt navn av Lawrence Hill
 13. En norsk spion av Alan Nore
 14. Maisie Dobbs av Jacqueline Winspear
 15. Metallmyk av Asle Skredderberget
 16. Mørke netter i Barcelona av Alicia Gimènez Bartlett
 17. Hun ville jo ikke dø - Historien om Ragnhild av Siren Henschien
 18. Når du minst venter det av Sarah Rayner
 19. Mørke rom av Gillian Flynn
 20. Kunsten å høre hjerteslag av Jan - Philipp Sendker
 21. Blod vil ha blod av Bødker & Bruun
 22. Truet av John Katzenbach &
 23. Vannmelonen av Marian Keyes
 24. Det broderte hjertet av Carole Martinez
 25. Gregor i underlandet av Suzanne Collins
 26. Piknik under en grønn paraply av Barbara Samuel
 27. Du forsvinner av Christian Jungersen
...

Det var ikke mange av bøkene på listen jeg har lest 5 av 27 er kanskje ikke noe å skryte på seg. Men har planer å prøve å skjerpe meg og kanskje lese flere av disse bøkene etterhvert, ihvertfall de nye jeg legger ut som tiden kommer. Tror mange av disse bøkene er gode ihvertfall, så litt dumt å ikke kaste seg over de en dag. Ser du noen du har lest?

Ønsker alle en fin dag!
12 kommentarer:

 1. Miss Peregrine....er den eneste av disse bøkene som jeg har lest,men 5 av 27 bøker er slett ikke så ille, det spiller jo ingen rolle sånn egentlig. Jeg også tenkte at jeg skulle bli flinkere til å presentere bøker jeg vet jeg skal lese innen relativ kort tid,men så har du disse bøkene som har en tendens til å snike seg i køen og de bøkene er det ikke så lett å overse heller. Jeg har hatt lite leselyst de siste dagene men nå er jeg litt på hugget igjen og tenkte jeg skulle få lest ferdig de bøkene jeg har begynt på og kanskje få begynt på en ny en snart. "Du forsvinner" har jeg liggende på vent jeg også,og den er jeg spent på om faller i smak. Har ikke den fått litt "ymse" tilbakemeldinger? Da er det spennende å se hvilken side vi havner på. Ha en strålende dag,Isabella:) Klem

  SvarSlett
 2. Jeg har også flere sv disse på vent enda... Spent på hvordan du liker Du forsvinner :)

  SvarSlett
 3. Denne står på vent hos meg og, men er en av de bøkene jeg ikke har lånt på biblioteket enda. Får jeg for mange bøker hjem har jeg problemer med å få noe lest :-) Ønsker deg en fin tirsdag!

  SvarSlett
 4. Hei, måtte titte innom bøkene du har på lista di. Leter etter de perfekte sommerromanen. Ikke så glad i krim, men sluker det meste utenom det...

  Tusen takk for hyggelig hilsen hos meg.
  Innom for å ønske deg en riktig god sommer.
  Sommerklem
  Tonje

  SvarSlett
 5. Jeg har vel ingen av disse på vent. Pleier være flink å lese boken noenlunde når jeg røper at jeg har den på vent. Har heller ikke en stor "backload" når det gjelder uleste bøker.
  Har lest Sluk,Blacklands, Noen kjenner mitt navn og Mørke rom. Likte alle disse veldig godt.

  SvarSlett
 6. "Sommer leser modus" - herlig! "Du forsvinner " har jeg hørt både og om, så jeg er spent på hva jeg selv kommer til å synes om boken når jeg får lest den. Det som Beathe sier at bøker lett trenger seg frem og forlanger å bli lest fremfor dem som er planlagt. Sånn sett er spalten Boken på vent fin som en påminnelse om hva en har lyst til å lese :)

  SvarSlett
 7. Fin liste - og det er berre kjekt å ha gode lesestunder å sjå fram til!
  Har observert 'Du forsvinner' i bokhylla til mor mi, så det er ganske sannsynleg at den blir lånt og lest ein gong..
  Av ventebøkene dine har eg ganske nyleg lest 'Blacklands' og 'En norsk spion', og tidlegare har eg lest 'Mørke rom' og 'Noen kjenner ditt navn'. Alle desse kan anbefalast.
  Både 'Løvekvinnen', 'Metallmyk' og 'Lobotomisten' er bøker eg kunne ha tenkt meg å lesa - ein gong i framtida.

  SvarSlett
 8. Jeg er spent på hva du synes om denne. Har ikke lest den. Men har leste mange omtaler med ulike meninger.

  SvarSlett
 9. Denne har jeg notert meg tidligere og har veldig lyst å lese. Fin oppsummering. Jeg har lest boken nr 4, og nr 5 og 12 står på vent i min bokhylle også :)

  SvarSlett
 10. Denne boka ligger på vent. Skal bli fint å høre hva du mener om den. Ellers imponerte du med å lage liste over bøkene på vent! Jeg tror jeg har lest de fleste av bøkene jeg har lagt inn på vent, må titte etter når jeg fått tid.

  SvarSlett
 11. Hei- og gratulerer med dagen ☺
  Har hørt "Løvekvinnen" som lydbok- den var virkelig veldig bra og spesiell! "Noen kjenner mitt navn" har jeg også lest, uforglemmelig! Du har mye å glede deg til!!

  SvarSlett