søndag 16. juni 2013

En smakebit på søndag - Blomstenes hemmelige språk

En smakebit på søndag
Blomstenes hemmelige språk av Vanessa Diffenbaugh

Foto: Flukten fra virkeligheten
Idag arrangerer den herlige Mari med bloggen "Flukten fra virkeligheten", "En smakebit på søndag". Dette er noe hun gjør så å si alle søndagene i året! Til stor lykke for oss andre medbloggere! Har du lyst å være med eller bare lese andres bidrag er det bare å trykke på linken over.

...

Uka har gått så raskt unna, tenk at det er søndag igjen alt. Har hatt en herlig fin helg foreløpig med sommerfest, grilling, pizzaspising, boklesing og tv- serie titting (Kriminalinspektør Foyle). Har virkelig ladet opp batteriene til nok en fin arbeidsuke. 

Gleder meg veldig til å annonsere imorgen hvem den heldige vinneren er av giveawayen. Morsomt å se så mange har kastet seg med, settes stor pris på! 

Har idag storkost meg med en del av sommerlektyren min. Begynte igår å lese  Blomstenes hemmelige språk av Vanessa Diffenbaugh og er kommet sånn ca halveis i boken. Liker boken så godt at jeg tror nesten jeg kommer til å lese den ut idag. Nydelig skrevet og med en kjempefin historie. Kan anbefale den varmt allerede. 

Foto: Aschehoug Forlag
Forlaget sier om boken:

Victoria har tilbrakt hele barndommen i forskjellige fosterfamilier og har aldri latt noen få komme nær innpå seg. Blomstene og deres betydning er blitt hennes måte å kommunisere med verden på. Som 18-åring bor hun i en liten avsidesliggende park i byen, der hun har skapt sin egen hemmelige hage.
En dag møter hun blomsterhandleren Renata som blir imponert over Victorias kunnskaper om blomsterspråket og evnen til å sette sammen vakre og talende buketter. Hun tar Victoria med til blomstermarkedet, der Victoria møter en mystisk ung mann som skal vise seg å ha forbindelse med fortiden hennes. Snart må Victoria ta et farlig valg - tør hun å satse alt for å finne lykken?

Vanessa Diffenbaughs roman er en rørende og medrivende historie om kjærlighet, håp, frykt og ufravikelig vilje - og den gir et fascinerende innblikk i det viktorianske blomsterspråket.

Hvordan kan du elske, når du aldri er blitt elsket?


Her kommer smakebiten:

Bak henne vred jentene seg i sofaen. En hette ble trukket opp, et teppe pakket tettere. Morgenlyset flakket over en rekke nedslåtte blikk, og brått så jentene unge ut, fanget. Eneste vei ut fra et gruppehjem som dette er å rømme, bli myndig og eller bli institusjonalisert. Trinn 14-ungdommer blir ikke adoptert, og de får sjelden, om noensinne, reise hjem. Disse jentene visste hva de hadde i vente. I blikkene deres fantes ikke annet enn redsel: for meg, for de andre i huset, for det livet de hadde fått eller gjort seg fortjent til. Jeg kjente et uventet blaff av medfølelse. Jeg skulle reise, mens de ikke hadde annet valg enn å bli (side 14). 


...

Nå skal jeg sette meg i sola å lese mer. Så kommer jeg å blogger litt senere på dagen. Som sagt en helt nydelig bok, anbefales!

Ønsker alle en god søndag!
16 kommentarer:

 1. Läste boken förra sommaren och tyckte verkligen om den. Hoppas du gör det också! :)

  SvarSlett
 2. Ja,dette er en herlig bok og jeg er nesten litt "misunnelig" på deg som leser den nå. Det var litt spesielt for meg når jeg leste den siden hovedpersonen heter det samme som min kjære datter. Kos deg i solen og med boken,her er det ikke så veldig mye sol men lesing skal det bli lell og jeg leser en herlig bok om en kvinne på seksti som forelsker seg på nytt.... ja,kanskje det er håp for meg likevel? Hihi... ha en super dag:) Klem

  SvarSlett
 3. Denne hørte jeg som lydbok i fjor sommer, og du har så rett; nydelig historie!! Kos deg med resten av både boka og helga ;o)

  SvarSlett
 4. Jeg har lest og virkelig falt for denne. Det er en meget fin bok, med en sterk historie!
  Ønsker deg en fin dag!

  SvarSlett
 5. Tack för smakbiten! Den här har jag stått och bläddrat i i bokhandeln faktiskt.

  SvarSlett
 6. Jeg tror jeg må gå inn på bibliotekets nettside og få reservert denne boken nå, det må jo være en perfekt bok å ha med seg som sommerlesning på ferie ser jeg for meg... Har hørt mange skryte av den, og det legger jo ikke akkurat noen demper på interessen det heller. Takk for at du minnet meg på den, og god søndag! :)

  SvarSlett
 7. Låter som en fin bok. Tack för smakbiten. :)

  SvarSlett
 8. Tiden går fort enkelte ganger så det er herlig å lade opp batteriene til en ny uke! "Blomstenes hemmelige språk " har jeg hørt mye positivt om så denne skal jeg notere meg - takk for smakebiten :)

  SvarSlett
 9. Takk for smakebit:) Har boken selv i bokhylla, og merker det er på tide at jeg begynner å lese den!:)
  Du får kose deg videre i helgen:)

  SvarSlett
 10. Intressant smakbit! Låter som en bok jag skulle gilla.

  SvarSlett
 11. Ser at jeg har en skikkelig godbit tilgode, takk for fin smakebit!

  SvarSlett
 12. Så font at du liker denne herlige boka:)

  SvarSlett
 13. Tack för smakbiten:) Gillar omslaget.

  SvarSlett
 14. Foyle - en serie som jeg liker å godt! Boka du gir en smakebit har jeg hatt på lista mi etter at Anita (Ness) skrev om den. Takk for flott smakebit og påminnelse.

  SvarSlett