tirsdag 11. juni 2013

Boken på vent # 25

Boken på vent # 25
Gregor i underlandet av Suzanne Collins

Foto: Beathesbokhylle

Det er den herlige Beathe med bloggen "Beathesbokhylle" som har laget denne flotte utfordringen. Hun lurer på hvilken bok du går å venter på å lese, og som det har vært meningen du skulle ha lest på en stund. Det kan være en gammel bok eller en helt nye en som du har på vent. Bare å kaste seg med, ved å trykke på linken over!
...

Da var det tirsdag og jeg leser for tiden på Ild av Mats Strandberg og Sara B. Elfgren. Har hatt den lenge på leselisten min for jeg har spart litt på den. Men nå skal jeg prøve å konsentrere meg med å få avsluttet den. 

Dagens bok har jeg akkurat fått låne fra biblioteket. Dette er første boken på Fantasy serien Underland - Krøniken av kommende fem. Dette er jo forfatteren som skrev dødslekene og de elsket jeg jo, så må jo prøve meg på denne serien også som er beregnet for de litt yngre, de mellom 9 - 13 år. Høres spennende ut gjør den ihvertfall, blir spennende å følge med om den blir like god serie. Forventer meg ikke da like mye grusomheter som i de forrige bøkene, men jeg forventer at spenningskurven er høy.  

Foto: Gyldendal Forlag

Forlaget sier om boken:

Fra Dødslekene til en ukjent verden under New York. Ny fantasyserie av Suzanne Collins. Spenning, grøss og humor i herlig blanding.

Elleve år gamle Gregor og lillesøsteren Boots bor i en leiegård i New York. En dag han skal passe Boots, forsvinner hun gjennom en åpning i vaskekjelleren. Gregor kaster seg etter og faller ... og faller. Til slutt havner han i det mørke Underlandet, en verden befolket av enorme edderkopper, flaggermus, kakerlakker, rotter og bleke mennesker med lilla øyne. En verden som, viser det seg, bare har ventet på at søskenparet skal komme. Gregor er nemlig omtalt som kriger i en gammel profeti, og Boots er prinsessen alle kakerlakkene tilber. I det mørke, fremmede landet råder fiendskap mellom innbyggerne. En krig er nært forestående. Underlandets skjebne hviler i søsknenes hender, men Gregor har bare ett ønske: Å komme seg hjem igjen. Men da han får vite at den forsvunne pappaen sitter fengslet der nede, skjønner han at han må bli og kjempe. Det han ikke vet, er at denne kampen skal komme til å forandre både ham og Underlandet for bestandig.

...

Synes den høres fryktelig spennende og interessant ut. Blir gøy å lese denne tror jeg. Mistenker det vi blir å møte på noen spesielle karakterer og at den også vil være fylt med litt humor. Gleder meg!
Noen andre som har tenkt å lese denne?

...

Ha en fin tirsdag!


11 kommentarer:

 1. Oisann, så spennende! Denne må jeg titte nærmere på :)

  SvarSlett
 2. Denne var ukjent for meg men den virker jo som du sier spennende og interessant. Har ikke lest Dødslekene ennå,men de står i hyllen til Joachim så de kan jeg jeg vil. Kanskje dette kunne være noe både for meg og for Joachim? Blir spennende å se hva du syntes om den. Ha en fin dag,Isabella:)

  SvarSlett
 3. Håper du liker boken. Ikke helt min type bok, men jeg må vel innom denne sjangeren en gang også. Gratulerer med stemmerettsdagen i dag!

  SvarSlett
 4. Oi wow, jeg visste ikke at damen har kommer med en ny serie. Enig i at den ser spennende ut. Jeg finner også på å lese barnebøker rett som det er, ikke så ofte ungdomsbøker men det er rent tilfeldig da jeg ikke har noe i mot de heller :-)

  SvarSlett
 5. Leste slike fantasybøker da jeg var tenåring og yngre, men nå ønsker jeg vel å ha de litt for de voksne.. Men det er sikkert spennende for det.:) Ha en fin dag!

  SvarSlett
 6. Dette er heller ikke min sjanger, men kanskje en barnebok vil være det som snur interessen?

  SvarSlett
 7. Jeg håper også du liker boken. Humor er alltid bra synes jeg, uansett hvilken type bok jeg leser.

  SvarSlett
 8. Jeg er flau av å si at jeg ikke har lest noe av Suzanne Collins til tross for at jeg har den første boka i The Hunger Games - trilogien i hylla ... *stikker hodet i sanden*

  SvarSlett
 9. Har dødslekene på vent i bokhylla. Har sett filmen og den likte jeg. Kanskje denne kunne være noe for bonusbarnet mitt på 12 år. Han likte også filmen dødslekene

  SvarSlett
 10. Jeg har akkurat lest boken, selv om jeg er noen tiår over målgruppen... ;)
  Var ganske skeptisk til å begynne med, med rotter og kakerlakker og det hele, men ble positivt overrasket. :)
  Den er dog ikke helt på høyde med Dødslekene! ;)

  SvarSlett
 11. Etter å ha lest de to første bøkene i The Hunger Games er jeg nysgjerrig på The Underland Chronicle, men den er ikke prioritert så jeg er spent på hva du synes når du får lest serien :)

  SvarSlett