søndag 5. august 2012

En smakebit på søndag - Miraklenes tid

En smakebit på søndag
Miraklenes tid

Endelig er jeg tilbake i blogger livet igjen! Har hatt en herlig ferie oppi nord. Har brukt den siste tiden med å feriere i Nordreisa, Sørkjosen (I Nord - Troms) der jeg har sett vakker natur og spist en hele fem retters bryllups middag. Jeg har også tatt turen innom Alta og sett min skjønne gudsønn og nevø på bare to år. Sjarmerte meg i senk, ennå han tydelig falt for samboerens sjarm mer en min. Har også tilbrakt mye tid med nær familie som har vært utrolig koselig, spesielt siden det var utrolig lenge siden jeg hadde sett dem alle sammen.

Nå har jeg besøk av min andre gudsønn på hele 14 år og vi skal kose oss her i Trondheim hele uka, så det blir en rolig start inn i bloggerlivet igjen. Går dårlig på lesefronten siden det er så mye som skjer av sosiale sammenkomster, men jeg koser meg i mellom med boken "Miraklenes tid" av Karen Thompson Walker. 

Skulle ha en giveaway nå på sommeren, men tror jeg har den i stede litt ut på høsten siden jeg ikke har hatt tid til å arrangere den ennå. Så da må dere ha litt bilder av hvor dere leser klar........for det er jeg nysgjerrig på (Ikke et krav for å delta, men tenkte det var litt morsomt å lage litt innlegg om det). Her kommer litt om boken jeg leser:

Bildet er lånt fra: Schibsted Forlag.

Noen ting vet alle. Som at døgnet har 24 timer.

En familie i California skrur på Tv-en en helt vanlig høstdag, til nyheten verken de eller noen andre forstår omfanget av: Jorden har begynt å rotere saktere. Fenomenet blir raskt kjent som "oppbremsingen", og paniske statsledere insisterer på at 24- timerssyklusen skal fastholdes, uansett når solen står opp. En global katastrofe, utvilsomt, men hva vil den medføre?

I Miraklenes tid fletter forfatteren store, utrolige ideer inn i en troverdig fortelling. Boka er en gripende skildring av en ung jentes oppvekst i en familie som strir med både små og store hverdagsproblemer, mens verden som vi kjenner den, kanskje nærmer seg slutten (Fra bak boken). 

Her kommer smakebiten:

Verden som vi kjenner den har forandret seg, havstrømmene har forandret seg:

To dager før tolvårsdagen min ble en flokk hvaler skylt opp på kysten vår. Folk som bodde i nærheten, våknet en morgen og fant hvaler som lå dypt nede i sanden og så vidt beveget seg da tidevannet trakk seg tilbake uten dem. Ti av havets skapninger - strandet på jorden. Massestrandinger var blitt vanligere over hele verden (S 186). 

Har du lyst å være med på Maris utfordring om "En smakebit på søndag" eller bare se hva andre leser på denne søndagen, er det bare å besøke bloggen hennes "Flukten fra virkeligheten": HERBildet er lånt fra bloggeren: "Flukten fra virkeligheten". 


Ønsker alle en flott søndag!
21 kommentarer:

 1. Trist smakebit. Boka høres interessant ut så jeg ser fram til omtalen din. :)

  SvarSlett
 2. Jag får nog ta och köpa denna så fort mitt köpstopp är slut :)

  SvarSlett
 3. tusen takk for spennende smakebit :)

  SvarSlett
 4. Denne boka høres både spennende og uhyggelig ut. Fin smakebit. Ha en fin dag!

  SvarSlett
 5. Spennende smakebit fra en kjempegod bok:-) kjekt å se deg igjen her Isabella. Høres ut som du har hatt en koselig og fin ferie:-)

  SvarSlett
 6. Denne boka kunne jeg tenke meg å lese. Takk for smakebiten. :) Ha en fin søndag videre!

  SvarSlett
 7. Denne leste jeg i sommer. Jeg ble virkelig begeistret for historien og håper du liker den like godt som meg :-)
  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 8. Ann Kristin,liker den boken godt, men den er roligere en jeg hadde forventet:)Anbefaler da å lese den:)

  Monika, hehe kjøpstopp er vanskelige greier. Har ikke tenkt selv å ikke kjøpe så mye nytt nå fremover, men bruker å gå dårlig når jeg sier det høyt, hehe:)Koser meg godt med boken, så gled deg til å få den i hus:) Ha en fin søndag:)

  Mary-Anne, takk for at du likte smakebiten:)Ha en flott søndag:)

  aariho, den er ikke sånn super spennende, men man undrer jo hvordan det vil gå med jorden og menneskene på den, særlig lurer man hva som skjer med familien man følger. Boken har et veldig rolig tempo tross endringene som skjer på jorden. Uhyggelig helt klart, det er jo litt virkelighetsnært alt sammen, så man tenker jo litt underveis, om hvis?:)Takk for titten og ha en herlig søndag:)

  Beathesbokhylle, takk for det:) Liker også boken veldig godt, storkoser meg med den. Tross fare for verdens undergang, hehe:) Har storkost meg på ferie:) Koselig å se familien igjen:)Håper du også du har hatt det fint:) Godt å være tilbake, har hatt litt kløe etter å blogge og se dere alle igjen:) Ha en flott søndag:)

  SvarSlett
 9. Takk for smakebiten! Høres ut som en skremmende og spennende bok...
  Ha en fortsatt fin søndag! :)

  SvarSlett
 10. For en smakebit! Den er jo nitrist :o Men fikk veldig lyst til å lese boken - så kudos for en god smakebit! Ha en fortsatt fin søndag :)

  SvarSlett
 11. Julie, takk for at du likte smakebiten:) Anbefaler boken!:) Ha en flott søndag!:)

  astridterese, den overrasket meg litt, men jeg liker den veldig godt:) Koser meg med den:) Er spent på hvordan den slutter:) Ha en fin søndag:)

  Mandelhjärta, veldig skremmende og spennende, er spesielt spent på hvordan alt ender:)Ha en fin søndag!:)

  Stig, så bra du likte den triste smakebiten:) Anbefaler boken, koser meg veldig med den:) Ha en flott søndag:)

  SvarSlett
 12. Tusen takk for smakebiten, jeg er enig med Ann Kristin og Stig i at den er trist. Jeg gleder meg til å lese omtalen din. God søndag!

  SvarSlett
 13. Så bra at du har hatt en fin ferie og hatt mye tid sammen med familie!
  Miraklenes tid har jeg på leselisten min, gleder meg til å starte på den (skjønt aner ikke når, den listen begynner å bli veldig lang...). Takk for smakebiten :)

  SvarSlett
 14. Takk for spennende smakebit, høres ut som en veldig bra bok :)

  SvarSlett
 15. Oj, det var litt av et plott! Ble nysgjerrig nå, håper du kommer med en anmeldelse av den når du er ferdig:) God lesing & god søndag!

  SvarSlett
 16. Blei også veldig nysgjerrig på boka no. Den virka spennande!

  SvarSlett
 17. Takk for smakbiten! Fint du har hatt en hyggelig ferie, også veldig hyggelig at du blogger litt igjen :-)

  SvarSlett
 18. Flott smakebit! Denne boken gleder jeg meg til å lese :)

  SvarSlett
 19. siljeblomst, så bra du likte smakebiten:) Skal skrive omtale når den er ferdig:) Ikke mange sidene igjen:)

  Melusine, var herlig å se de igjen. Har nesten ikke sett mange av de på et år, så det var koselig å treffe de igjen:) Har også de problemet, leselisten er alt for lang, men er vel et luksusproblem, hehe:)Var veldig mange bøker å skrive ned i dag:)

  Ciuva, det er en veldig god bok anbefaler å lese:) Har lest lite katastrofe bøker, så dette var jo spennende:)

  Takk Forfatterfruen Karen, skal skrive anmeldelse av denne:) Ha en flott leseuke og kos deg i bokverden:)

  Martine, anbefales:) Koser meg med den:) Ha en fin leseuke!:)

  Karete, var deilig å være tilbake igjen:)Veldig koselig med pause, tror det er litt sunt med det imellom:) Ønsker deg en flott leseuke!:)

  Anette, godt du likte den:) Tror du vil like den veldig godt:) Ha en flott uke:)

  SvarSlett
 20. Takk for en fin smakebit! :) Jeg likte boka veldig godt, håper du liker den også~ Velkommen tilbake til blogglivet~

  SvarSlett
 21. Takk for det Kake, herlig å være tilbake:) Likte boka veldig godt:) Leste den ut idag i sola, jepp jeg sa i sola:D Ønsker deg en flott bok høst!:)

  SvarSlett