tirsdag 7. august 2012

Boken på vent #2

Boken på vent #2
Cassias valg av Ally CondieIdag har jeg kastet meg over utfordringen "Boken på vent" som holdes av Beathe som har bloggen "Beathesbokhylle". Har du lyst å se hva andre har på vent i bokhyllene sine eller vil være med på å delta, er det bare å trykke på linken over. 

Jeg har denne tirsdagen så smått begynt på boken "En dag" av David Nicholls og som jeg allerede er oppslukt av. Gleder til i kveld for da må jeg legge meg tidlig så jeg kan lure meg litt unna å lese litt mer. Ellers driver å finne ut av nettstudiet i Bibliotek - og informasjonsvitenskap - fjernundervisning, om det er noe for meg og om jeg har råd til studiet. Liker det jeg leser så langt. Kanskje blir jeg student iløpet av høsten. Men nok om meg. Nå skal dere få vite litt om boken jeg har på vent, og den har jeg tenkt å lese lenge. Har gått fram og tilbake med den på biblioteket for jeg har rett og slett ikke rukket å lese den. Men håper det endrer seg de nærmeste dagene. Det er "Cassias valg "jeg snakker om av Ally Condie og den har jeg hørt mye om av dere medbloggere, og så lett som jeg er å påvirke måtte jeg også få den i hus. Er veldig spent på den!

Bilde er lånt fra: Mangschou Forlag


I samfunnet er funksjonærene som bestemmer. Hvem du skal elske. Hvor du skal arbeide. Når du skal dø.

Cassia har alltid stolt på systemet. Ingen høy pris å betale for et langt liv, en perfekt jobb, den ideelle ektefelle. Så da bestevennen viser seg på skjermen som hennes match, er hun ikke i tvil om at han er den rette for henne. Ikke før et annet ansikt, et kort øyeblikk, dukker opp på skjermen før den går i svart. Snart stilles Cassia overfor umulige valg, mellom Xander og Ky, mellom den trygge tilværelsen hun kjenner, og en vei ingen annen har våget å gå før - et valg mellom lojalitet og lidenskap.

Cassias valg er første bok i en trilogi (Fra bak boken).11 kommentarer:

 1. Fint valg:-)denne har jeg også liggende,har kun hørt lovord om den så jeg får vel se å lest den snart jeg og sukk...Døgnet skulle hatt flere timer enkelte ganger!Godt med disse påminnelsene ikke sant? Håper det ordner seg med studiene til høsten,blir spennende tider fremover nå da.

  SvarSlett
 2. Takk Beathe:)Gleder meg veldig til å lese den, virker veldig lovende allerede på baksiden:) Helt enig, skulle vært flere timer i døgnet. Synes jeg ikke rekker noe av det jeg har planlagt for tiden. Dagene bare skyter seg av sted og jeg surrer midt i:)Veldig bra med påminnelser!:)Liker utfordringen din veldig godt, morsomt å se hva andre skal lese på snart også:)Selv om jeg må innrømme jeg ikke har begynt enda på forrige bok på vent, men så har jeg ikke vært den store leseren i det siste:)Er spent på om det blir studier eller om jeg må vente til litt senere, koster jo litt å studere:) Men spennende blir det:)Noe skal jeg vel finne på:)Takk for gode ord og kos deg masse på denne tirsdagen:)

  SvarSlett
 3. Jeg har hørt og lest en del om denne boken, og burde se å få lest den snart - men du vet, listen over bøker å lese blir bare lengre og lengre, så det spørs når det blir :)
  Studiet du har lyst til å begynne på høres veldig interessant ut, og veldig greit med nettstudie. Selv skal jeg studentregistreres på neste onsdag og selve skolen begynner mandagen etter, og deretter er det skole to dager uken og jobb resten. Gruer og gleder meg på samme tid :)

  SvarSlett
 4. Jeg kjøpte den på engelsk tidligere i år, og burde absolutt fått lest den snart. Men nå tror jeg at jeg skal vente og se hva du skriver først, hehe... Så flyttes den kanskje litt opp eller ned i lesekøen. ;)

  SvarSlett
 5. Så mange fristelser, og jeg som verken jobber eller studerer, burde rekke så mye, men det er som du skriver; dagene fyker av sted, og man føler av og til at man bare surrer med midt oppi det hele... Deilig å melde seg litt ut innimellom! Nyt kvelden og boka, og lykke til hvis du bestemmer deg for studier!

  SvarSlett
 6. Du kan glede deg til denne boken, syntes den var underholdene! Ha en super kveld :)

  SvarSlett
 7. Cassias valg likte jeg veldig godt, så den kan du glede deg til. Håper du finner ut av det med studiene. Jeg har tatt bachelor i Bibliotek- og informasjonsvitenskap og synes deler av det var veldig spennende og deler av det veldig kjedelig, men sånn er det vel gjerne. Litteraturbiten på første året var noe av det morsomste ihvertfall:-)

  SvarSlett
 8. Melusine, hehe har samme problemet:) Den listen blir raskere lengere enn kortere:) Høres ut som du også har en spennende tid i møte:) Nettstudie er bra, da kan man jobbe litt ved siden, også finne ut om dette er noe for meg:) Lykke til med studiene dine!:)

  Tone, hehe det er slikt jeg også gjør noen ganger:) Ser hva de andre sier først:) Blir spennende å se om den er likte god som sitt rykte:) Kos deg på denne onsdagen!:)

  Ja det er sant det Berit, deilig å være litt utmeldt til tider :) Takk for lykkeønskningene!:) Ønsker deg en flott onsdag, kos deg med bøkene du også:)

  Takk BookNook, kosa meg veldig her i går kveld:) Gleder meg veldig til å lese boken nå, tror kanskje det må være neste bok jeg hopper på. For nå er jeg så nysgjerrig på den:) Ha en flott onsdag!.)

  Silje - Så rart, så morsomt du har tatt studiet. Virker litt som du sier noe er interessant og noe mindre interessant. Lover og regler, synes jeg er utrolig tørre greier, men vet av erfaring det er noe man burde kunne:) Så noe av pensumet er på engelsk og det er vel det jeg frykter mest, hehe :)litteraturbiten gleder jeg meg til hvis jeg starter, virker som det morsomste ja, helt klart:) gleder meg veldig nå til Cassias valg har blitt enda mer motivert å få lest den, så den skal jeg begynne på om ikke så alt for lenge:) Ønsker deg en flott Onsdag:)

  SvarSlett
 9. Jeg har tenkt jeg skulle lese Cassias valg, men den er dessverre kommet noe bak i køen :-)
  Jeg tok deler bibliotekar fjernstudiet og anbefaler det! Klassifikasjon og katalogisering er vanskelig, men med en masse lesning så går det bra (Alle får en mengde røde streker i oppgavene sine, ikke ta det så tungt :-))

  SvarSlett
 10. Spennende med studier :) Lykke til.

  SvarSlett
 11. astridterese, skjer av og til:) Anbefaler den da:) Gikk også raskt å lese gjennom den:) Så herlig å høre at du har tatt fjernstudiet:) Venter på mail fra skolen skal bare få litt svar på noen spørsmål, så skal jeg melde meg inn hvis jeg liker svarene:)Gleder meg:)Skal huske alle de røde strekene du advarte meg om, hehe:)Takk for advarselen og ha en flott dag:)

  Takk Bokelskerinnen:) Blir morsomt og litt slitsomt ser jeg for meg:) Ha en flott dag:)

  SvarSlett