tirsdag 14. august 2012

Boken på vent #3

Boken på vent #3
Lobotomisten av Erik Husby Sæther

Bilde er hentet fra bloggeren: BeathesbokhylleIdag har jeg kastet meg over utfordringen "Boken på vent" som holdes av Beathe som har bloggen "Beathesbokhylle". Har du lyst å se hva andre har på vent i bokhyllene sine eller vil være med på å delta, er det bare å trykke på linken over. 


Idag holder jeg på å kose meg med boken som jeg hadde forrige tirsdag på "Boken på vent", som er "Cassias valg" av Ally Condie. Veldig god bok, og jeg gleder meg til hver gang til å ta den opp for å få vite mer om hva som skjer med Cassia. Skal da skynde meg å legge neste bok (Flukten) av på biblioteket, siden det er første boken i en trilogi. Mens jeg venter på den har jeg en annen bok som jeg gleder meg til å lese: Lobotomisten av Erik Husby Sæther. Den virker veldig spennende, og jeg er spent å se om den vil falle i smak. Her kommer litt mer om den:


Bilde er hentet fra: Juritzen Forlag

Om hånden lokker deg til synd, så hogg den av! Det er bedre for deg å gå vannfør inn til livet enn å ha begge hender og komme til helvete.
MARK 09,43

Den unge, hjernevaskede pastorsønnen Johannes har blitt besatt av tanken på å kurere syndige mennesker, slik at de ikke kommer til helvete. Han er psykologistudent, og i en lærebok fra 1800 - tallet oppdager han at seksuell appetitt på den tiden ble diagnostisert som galskap. Den anbefalte kuren var å påføre pasientene smerte og fryktfølelse, og i verste fall: å lobotomere dem.  Johannes starter sitt grufulle prosjekt - og kidnapper en ung kvinne. 

Politibetjent Daniel Vinge ved Savnetgruppa i Oslo etterforsker forsvinningssaken. Vinge har få spor å gå etter, og begynner å diskutere etterforskningen med kameraten Tom Stohl, en forhenværende fallskjermjeger i Hæren Jegerkommando. Tom skriver masteroppgave i Kriminologi og har valgt temaet "ondskapen". Han blir mer og mer involvert i saken, også i sitt privatliv... Jakten er i gang (Fra bak boken). 

Høres ikke denne spennende ut? 


Ønsker alle en fin tirsdag!
5 kommentarer:

 1. Denne boken har jeg lest på flere ganger og er absolutt en bok jeg kunne tenkt meg å lest. Gleder meg til å lese omtalen din når du har lest den ferdig:-)
  Ha en fortsatt fin dag,Isabella og kos deg med boken:-)

  SvarSlett
 2. Lobotomisten er dødsspennende - bokstavelig talt:) Og Eirik, forfatteren, er en kjernekar! Håper du liker boka, oppfølgeren er dessuten på god vei.

  SvarSlett
 3. Jeg så bildet av boka og tenkte: NEI!!! Så leste jeg det du har skrevet, og har bestemt meg for å lese boka! Den hørtes utrolig spennende ut!!!
  Ønsker deg en glad dag!
  Klem fra PIa

  SvarSlett
 4. Takk Beathe:) Har hatt lenge lyst å lese denne, så gleder meg nesten:) Blir en spennende bok tror jeg:) Skal starte på den rett etter Cassias valg er fullført, som ikke er lenge til får den går raskt unna:) Ha en fin dag Beathe:)

  Forfatterfruen Karen, så herlig å høre oppfølgeren er på vei:) Gleder meg til å lese boken og jeg tror dette er en slik bok jeg vil like kjempegodt:) Og ikke tror jeg den vil skuffe heller for jeg har hørt mye bra om den:) Forfatteren virker veldig hyggelig, det er han jeg fikk boken av etter etterspørsel om jeg ville lese den. Var ikke vanskelig og takke ja til den, siden jeg lenge har hatt lyst å lese denne:)Fikk den signert gjorde jeg også, hehe:)Ønsker deg en fin dag!:)

  Pia, helt enig høres utrolig spennende ut:)Så gøy at du har bestemt deg for å lese boken også, tror ikke vi vil angre på det:) Passer godt med litt spenning bok nå på høsten:)Ønsker deg også en glad dag Pia!:) Klæm!:)

  SvarSlett
 5. Spennende indeed! Og nå som jeg har tenkt å lese mer krim må jo denne innlemmes i leselisten :)

  SvarSlett