torsdag 9. august 2012

Boktema hos Anette - In my mailbox

Boktema hos Anette
In my mailboxIdag lurer Anette på om vi har fått noen bøker i postkassen, eller om vi har noe vi går å venter på skal komme, eller om det er noen bøker som vi kanskje har tenkt å bestille?  

Har du lyst å se hva andre har brukt pengene på eller blitt overrasket med, eller kanskje har lyst å delta er det bare å besøke anettesbokboble, ved å trykke på linken. 

Prøver å være på sparebluss siden for tiden, men det er ikke bare enkelt når man får et slikt tilbud framfor seg. Jeg må jo innrømme jeg for noen dager siden var innom Bokklubben.no sine sider og så litt på salg på bøker til bare 50 kr. Jeg endte da opp men to nye flotte bøker. Her er litt om disse to:

Bilde er lånt fra: Aschehoug Forlag

Denne måtte jeg jo bare ha! Jeg har kjøpt og fått noen bøker av Egeland tidligere, men denne manglet jeg i samlingen min. Jeg må da innrømme at jeg ikke har lest noen av hans bøker ennå, men jeg vet jeg har noe godt i vente. Jeg samler og gleder meg til å ta fatt på de alle!

Om boken:
En ferskvannsdunk med en dagbok driver mot land på Barbados. Dagboken kaster ikke bare nytt lys over forsvinningen til klimaforskeren Carl Christian Scott i Vestisen tjue år tidligere, men blir også et vendepunkt for hans sønn, den unge journalisten Victor Scott.
Victor blir bedt om å skrive en bok om sine tre berømte forfedre: Faren som forsvant sporløst i Vestisen, farfaren som var forfatter, nobelprisvinner og krigshelt, oldefaren som bodde tjue år på en øde øy. For å samle informasjon legger Victor ut på en verdensomspennende reise som skal endre livet hans (Tekst lånt fra Aschehoug Forlag).


Bilde er lånt fra: Gyldendal Forlag

Denne ble jeg super glad for at jeg så på salg, for den har jeg snust på så lenge både i butikker å på bibliotek. Endelig er den i hus! Har da hørt mye bra om denne, noen som har lest denne og likt den?

Om boken:
Hvordan endte det hele slik? spør en navnløs fange på vei til Guantanomo Bay. Brente skygger er et gripende og besettende drama som krysser generasjoner, kulturer og kontinenter.

Hiroko Tanaka står på en veranda i Nagasaki. Det er den 9. august 1945, hun er tjueen år gammel og dypt forelsket i mannen hun skal gifte seg med, Konrad Weiss. Plutselig blir verden hvit foran øynene på henne. Så stillhet før lyden av smerte og redsel fyller luften. Amerikanerne har sluppet atombomben. Den har tillintetgjort alt Hiroko kjenner.

To år senere reiser hun til Dehli på søken etter en ny begynnelse. Der flytter hun inn hos Konrads halvsøster, Elizabeth, hennes mann, James Burton, og deres tjener, den karismatiske Sajjad Ashraf.

Brente skygger er et gripende drama som krysser generasjoner, kulturer og kontinenter. Mellom atombomben over Nagasaki i 1945 og angrepene på World Trade Center i 2001, transporteres leseren fra det ene krigsherjede landskapet til det andre; fra koloniherrenes herskapsvillaer til storbyens slumområder, den afghanske ørkenenes treningsleir og de rikes utsikt over Manhattan. En historie om hvordan brudd skaper ny kontinuitet, nye fiender og nye venner, og hver slutt en ny begynnelse (Tekst lånt fra: Gyldendal Forlag).

Jeg må da innrømme det er ikke alltid en god ting å være med i en bokklubb, særlig hvis man er litt glemsk å avbestille bøker. Så her om dagen ble jeg litt overrasket når denne boken nedfor datt i postkassen. Er da litt nysgjerrig på den nå som den ligger her, noen som har lest denne?: 

Bilde er lånt fra: Gyldendal Forlag

Om boken: 
En bok om Sverige gjennom fire tiår; en lettlest og engasjerende roman med kvinner i hovedrollene.
De kaller seg Daisy Sisters. Elna og Vivi heter de, og er på vei med sykkel og oppakning mot den norske grensen. Det er krigsåret 1941 og endelig en riktig sommer etter den verste vinteren i manns minne. Men følelsen av frihet går over i angst da Elna blir voldtatt av en soldat på permisjon. Hun blir gravid og får en datter som får navnet Eivor.

Arbeiderjenta Eivor Maria Skoglund vil ikke bli som sin mor, det er hun fast bestemt på. Hun skal selv bestemme over tilværelsen. Men livet blir ikke som hun hadde tenkt seg.

Daisy Sisters er en bok om Sverige gjennom fire tiår, fra 1941 til 1981. Det er en lettlest og engasjerende roman med kvinner i hovedrollene, en beretning om drømmer, håp og bister virkelighet.

Daisy Sisters utkom første gang i Sverige i 1982 (Teksten er lånt fra: Gyldendal Forlag).


Ønsker alle en fin kveld!


5 kommentarer:

 1. Mange flotte bøker her:-) Bestilte også Brente skygger og er spent på den:-) Det er mye salg rundt omkring og det er vanskelig å la være å kjøpe, men hittil har jeg klart meg bra.
  Ønsker deg en fin kveld Isabella:-)

  SvarSlett
 2. Herlig med salg! Og Fedrenes Løgner er utrolig bra, det er bare å glede seg :)

  SvarSlett
 3. Dette høres ut som interessante bøker!Sier som Anette; salg er herlig :-) Ønsker deg en fin kveld!

  SvarSlett
 4. Ser ut som du har gode bøker å glede deg til!
  Det salget hos bokklubben må jeg se å titte innom :)

  SvarSlett
 5. Beathesbokhylle, er visst dårlig å begrense meg. Skulle spare penger siden man skal snart til Oslo, men er viss ikke min sterkeste side og spare når det kommer til bøker og salg:) Godt å høre du greier deg bra:)Er spent på "brente skygger", tror ikke jeg skal la den ligge så alt for lenge på vent:) Ha en herlig dag:)

  Anette, gleder meg!:D Ha en flott dag!:)

  Siljeblomst, liker slag godt:) Men urer litt på om det er for ofte salg, hehe:) Ha en fin dag:)

  Melusine, var mye bra der:) Meldte meg idag i krim og spenningsklubben deres, så snart kommer en ny bokpakke i posten:) Kos deg med bøkene og ha en fin dag!:)


  SvarSlett