søndag 12. august 2012

En smakebit på søndag - En dag

En smakebit på søndag
En dag

Endelig kom sola til byen!. Skal snart ut i fin været å kose meg med en bok og en kopp te, er jo ikke mange dager jeg kunne ha gjort det i det siste. Skal da kose meg med boken "En dag" av David Nicholls, og det er der dagens smakebit kommer fra. Liker den veldig godt så langt, har nå ikke mange sidene igjen og har derfor tenkt å avslutte den idag. Skal derfor begynne ikveld på boken "Cassias valg" av Ally Condie, noe jeg gleder meg veldig til. Men her kommer litt om boken jeg leser nå:


Bildet er lånt fra: Press Forlag

Det er 15. Juli 1988. Natten etter eksamensfesten, den aller siste dagen på universitetet, møter Emma og Dexter for første gang. I morgen skal deres veier skilles. Eller kanskje ikke? Hvor er de på akkurat denne dagen om ett år? Og året etter det? Og hvert eneste år som følger? Og vil de noensinne finne ut hva de egentlig vil med hverandre?

David Nicholls har skrevet den ultimate feelgood - boka om kjærlighet og vennskap, frykt og forelskelse - en roman full av uimotståelig dialog og skarpe observasjoner, og preget av en stor, stor ømhet (Fra bak boken). 


Her kommer smakebiten:

Smakebiten er hentet fra da Dexter ser Emmas student rom for første gang og hans tanker rundt det, men de sier vel mest noe om han selv:

Han blåser røyken ut gjennom nesa og skjøv seg lenger opp i senga, så seg rundt i det sjuskete rommet og var overbevist om at det hang et fotografi av Nelson Mandela et sted blant alle kunstpostkortene og plakatene fra sinte teaterstykker, som om han var selveste drømmekjæresten. I løpet av de siste fire årene hadde han sett mange sånne rom som sette, de lå spredt rundt i byen som om de var åsted for forbrytelser, rom der en Nina Simone - plate aldri var lenger enn et par meter unna, og selv om han så å si aldri hadde vært inne på samme rom mer enn en gang, var det altfor velkjent (S 15). 


Har du lyst å se andres bidrag på "En smakebit på søndag" eller har lyst å delta er det det bare å besøke Maris bokblogg "Flukten fra virkeligheten"


Bildet er lånt fra Mari med bloggen: "Flukten fra virkeligheten


Ønsker alle en fin søndag!


23 kommentarer:

 1. Tusen takk for smakebiten:-) denne boken har jeg hatt stående lenge i hyllen,skulle kanskje fått lest den etterhvert jeg også. Så deilig med sol, det er bare å sitte å nyte det så lenge det varer.Her er det regn og skikkelig innevær. Ha en fin Søndag videre og kos deg med boken!

  SvarSlett
 2. Flott smakebit. Har sett boka anbefalt overalt så jeg har veldig lyst til å lese den. Ser fram til omtalen din. :)

  SvarSlett
 3. Har många gånger funderat på att läsa boken, men efter jag såg filmen så vet jag inte längre. Kanske boken är mycket bättre?

  SvarSlett
 4. En fin smakebit! Jeg har sett denne boken før (husker omslaget) og tror det må ha vært på jobb. Du fikk meg til å ønske å lese boken og :-)
  Ha en riktig fin søndag!

  SvarSlett
 5. Fin smakebit! Dette er nok en bok jeg kommer til å låne på biblioteket snart! Ha en fortsatt fin dag.

  SvarSlett
 6. Beathesbokhylle: Rakk å bli litt solbrent, så jeg er veldig fornøyd med dagens solkos:)Koser meg med boken og gleder meg veldig til å starte snart på neste. Er i skikkelig lesemodus idag:) Håper solen titter frem snart hos deg også:) Ha en fin søndag inne og kos deg masse med bøkene du også Beathe:)

  Ann Kristin, har også sett den mye rundt om kring, så derfor måtte jeg jo også bare lese den:) Kommer omtale senere:) Ha en fin søndag!:)

  Monika, jeg så faktisk filmen først og den falt ikke helt i smak hos meg heller. Jeg tenkte som du å ikke lese boken da, men boken er jo som regel bedre en filmen og det er den. Men jeg måtte bruke litt tid på den siden ikke hovedpersonene falt helt i smak hos meg i begynnelsen:)Men jeg anbefaler å lese den, den er herlig skrevet med mange morsomme dialoger og avsnitt:)Så koser meg med den nå, men den måtte vokse litt på meg:) Ha en fin søndag:)

  astridterese,så morsomt du fikk lyst å lese boken:) Anbefales! Men jeg tror ikke den er for alle, men jeg koser meg med den:)Ha en fin søndag!:)

  SvarSlett
 7. Denne er fin. :) Takk for smakebiten, og ha en fin dag videre!

  SvarSlett
 8. Herlig med sol! Vi hadde den fremme i går, men i dag glimtet den med sitt fravær. Heldigvis har det vært varmt (19 grader) og vi har grillet og kost oss ute på terrassen :)
  Takk for en fin smakebit fra denne boken jeg ikke har hørt om før!

  SvarSlett
 9. Dette er en av mine favorittbøker :)

  SvarSlett
 10. Den har jeg lest. Vær ikke helt sånn jeg hadde tenkt meg, men ok å lese :)

  SvarSlett
 11. Jeg har desverre ikke lest denne boken ferdig. Jeg juksa og så filmen...Den likte jeg sånn tålig godt. Men bøker er vel alltid best i bokformat? Uansett, takk for smakebiten! Ha en fortsatt fin søndagskveld :-)

  SvarSlett
 12. Tusen takk for fin amkebit - denne ble jeg nysgjerrig på :))

  Klem fra Pia

  SvarSlett
 13. Jag stod och tittade på den här i bokhandeln igår, men det får bli en annan dag. Tack för smakbiten! :)

  SvarSlett
 14. Den boken är jag lite nyfiken på!

  SvarSlett
 15. aariho, kos deg med å lese den:) Fin bok å lese når man ikke vil ha en tung bok, men en lettlest bok med litt humor, men den innholder litt alvor også:) Ha en fin uke!:)

  Julie, så bra du likte den:) Likte den også etterhvert:) Ha en fin uke!:)

  Melusine, så herlig med litt sol og varme omså det er bare litt av det:) Koselig å grille, elsker selv grillmat. Det beste maten jeg får i løpet av året, nam nam:) Sol idag å, føler meg jo litt bortskjemt nesten, hehe:)Ønsker deg en flott lese uke!:)

  Anja, så koselig å høre:) Skjønner hvorfor den er det:) Ha en fin leseuke!:)

  Lenes blogg, er litt sånn over middels fornøyd med den. Den er jo veldig underholdende, morsom å lese. Kjedet meg ikke da, hehe:)ha en fin uke!:)

  Karete, ja boken er bedre en filmen, men den er jo også underholdende:)Men jeg har ikke blitt full begeistret for noen av delene verken boken eller filmen, hadde forventet meg litt mer. Men av og til er det jo bare stas å bli enkelt underholdt også:) Ha en flott uke!:)

  Pia og så bra jeg gjorde deg litt nysgjerrig, hehe:)Klæm tilbake Pia:) Ha en fin leseuke:)

  C.R.M. Nilsson: Mange som liker den veldig godt der ute. Jeg hadde da store forventninger til denne, så ble ikke helt fornøyd. Men det er jo ikke en dårlig bok, så anbefaler den:) Ha en fin uke!

  Nilmas Bokhylla, den er veldig underholdende så anbefaler den:)Ha en fin uke!:)

  SvarSlett
 16. Denne boka høres veldig spennende ut. Leste akkurat et blogginnlegg fra oversetteren av boka (http://oversetterblogg.blogspot.no/2012/08/den-perfekte-strandlektyren.html - med mulighet for spoiler, altså) som gjorde meg enda mer nysgjerrig :) Håper du får en fin leseropplevelse!

  SvarSlett
 17. Dette er en forfatter jeg har hørt mye om, men har fått det for meg at hans bøker er triste, for triste for meg. Tar jeg feil? Trodde han hadde boken som filmen "A Walk to Remember" var basert på(og den var i hvert fall VELDIG trist) :)

  SvarSlett
 18. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 19. Ja, det er herlig med litt sol og varme og i dag ble det ekstra bra; kunne til og med sykle hjem bare i kortermet! Enig med deg i at grillmat er best :)

  Jeg er jo også medlem i bokklubben, men har altså ikke fått med meg at Löwensköld-trilogien kommer nå - det vil jo si at jeg har noe stort å glede meg til! Pc-en min er til reparasjon og jeg får ikke sjekket e-posten, dermed får jeg ikke fulgt med på månedens bøker.
  Åh, på onsdag braker det løs med student tilværelse...trenger alle lykkeønsker jeg kan få, takk for det :)

  God leseuke til deg også!

  SvarSlett
 20. Takk for smakebiten! Ha en fin kveld:)

  SvarSlett
 21. Jeg fossgråt gjennom hele, starte et sted i kapittel 1 og fortsatte hele natta - også etter boka var ferdig. Mulig jeg er oversensitiv -)

  SvarSlett
 22. Hjelpes, da er den ikke noe for meg ;)

  SvarSlett
 23. Spennende smakebit, og tusen takk for titten hos meg :)

  SvarSlett