søndag 22. juli 2012

En smakebit på søndag - Reisen hjem

En smakebit på søndag
Reisen hjem

Denne søndagen har jeg lest i "Jeg lever, pappa" av Siri Marie Seim Sønstelie og Erik H. Sønstelie. Det er en far og datter beretning om 22.Juli.2011. Vi får høre Siris beretning om sin opplevelse på Utøya både før, under og etter hendelsen. Vi får også vite hvordan det er for en far å få vite at datteren er i livsfare og tiden etterpå. Men boken har også fakta om hva som skjedde og med andres historier om hvordan de opplevde den dagen. Det er en flott skrevet bok, men den er tøff å lese.  

Slik markerer jeg dagen, leser å lærer mer om dagen som var. Jeg vet enda ikke om jeg skal dra til Trondheim sentrum å delta på minnemarkeringen der, men hvis ikke blir jeg hjemme for å se litt på Tv i stede. Skal dere dra på minnemarkeringer eller følge med på TV?

Men smakebiten idag blir å komme litt fra en annen bok "Reisen hjem" av Lori Lansens. Jeg elsket boken "Aldri alene" av samme forfatter og siden jeg hadde kjøpt neste bok også, begynte jeg rett på den, og den skuffer ikke så langt.


5 - ÅRIGE SHARLA blir forlatt av sin hvite mor og plassert hos naboen, den svarte, ensomme kvinnen Addy Shadd. Addy er 70 år og har dårlig helse, men et varmt hjerte, og hun blir som en bestemor for Sharla. I tilbakeblikk blir vi kjent med Addys dramatiske liv. som gravid 15 - åring blir hun beskyldt for å ha forårsaket brorens død, og jaget ut av den lille byen Rusholme. På sin lange reise bort fra hjemmet opplever Addy stor kjærlighet og avgrunnsdypt svik, inderlig lykke og grenseløs tragedie. Og hele tiden hvisker en stemme i henne at hun skal vende tilbake - reise hjem. Når Sharla kommer inn Addys liv, kan denne reisen endelig begynne.

REISEN HJEM er en sterk og rørende roman om den forløsende kraften i kjærlighet og minner, og om to ulike mennesker som forvandler hverandres liv for alltid. 

Romanen er en internasjonal bestselger som er utgitt i 12 land og nominert til flere litteraturpriser. Whoopi Goldberg har kjøpt filmrettighetene (Fra bak boken). 


Her kommer smakebiten:

Smakebiten er hentet helt fra starten av boken. 

Mamma Addy var ikke moren til Sharla. Hun var ikke en gang i slekt. Hun var en gammel, sigarettrøykende svart dame som bodde langs grusveien som gikk gjennom Sjøgløtt campingplass, drøyt tre mil utenfor Chatham i Ontario. Sharla ble sendt dit for å bo hos den gamle kvinnen da Emilio flyttet inn sammen med den virkelige mammaen hennes, Colette. Emilio sa at hvis det kom så mye som et knyst fra Sharla, skulle han sette den feite ræva hennes på komfyren. Etter det gikk Colette nedover grusveien og banket på dører (s 8). 


Har du lyst å lese andres smakebiter eller lyst å delta på "En smakebit på søndag" er det bare å besøke Mari med bloggen "Flukten fra virkeligheten", som arrangerer utfordringen. 

23 kommentarer:

 1. nydelig smakebit fra min favoritt bok :)

  SvarSlett
 2. Fin måte og markere dagen på det Isabella:-)Boken til Siri og faren er en god og selvfølgelig meget sterk bok. Jeg har sett litt på tv og markeringen der,jeg kommer ikke til å dra inn til byen. Tusen takk for fin smakebit:-)Jeg har to bøker liggende av forfatteren,mangler bare den siste,men ikke fått lest noen av dem enda.Tror jeg må bare få begynt på den for jeg hører så mye fint om dem. Ha en fin dag videre:-) En stor klem fra meg til deg:-)

  SvarSlett
 3. Den här låter verkligt intressant, måste kolla upp.

  SvarSlett
 4. En nydelig bok! Markerer dagen med å høre på P2, der alt dreier seg om dagen i dag. Mye fin musikk og interessante samtaler og debatter. Og så maler jeg litt akvarell ved siden av.

  SvarSlett
 5. Jeg følger markeringen på TV-skjermen, jeg. Takk for smakebiten. Ha en fin søndag videre. :)

  SvarSlett
 6. Nydelig innlegg og en flott smakebit. Dette er virkelig en søndag til ettertanke <3

  SvarSlett
 7. Tack för smakbiten - den låter intressant.
  Jag har faktiskt tittat på minnessändningarna, svensk tv har sänt de norska sändningarna direkt. Boken du nämner har också översatts till svenska, jag bläddrade i den häromdagen i affären. I dag är ju rätta dagen att läsa den!

  SvarSlett
 8. Dette er en bok for meg - likte både din omtale, samt at Whoopi Goldberg har kjøpt filmrettighetene til boken : )) Dette tegner bra!!

  Ha en fredelig søndag og takk for ypperlig smakebit : )

  SvarSlett
 9. Vill så gärna läsa "Jag lever, pappa" så har jag inte fått den innan min födelsedag ska jag köpa hem den :)

  SvarSlett
 10. Reisen hjem er ei nydelig bok- vel verdt å lese ! En liten finurlighet med navnet på hjemstedet til Addy: Rusholm- det skal ikke mye til før uttalem blir som ved RUSH HOME, og det er jo akkurat det som er ett av temaene i boka! Kos deg med fortsettelsen :o)

  SvarSlett
 11. I dag har jeg hatt kaffeselskap og jeg syntes i grunnen det var litt fint på denne dagen; å være omgitt av de man er glad i.

  En dramatisk og vond smakebit fra "Reisen hjem", men jeg må innrømme at jeg hang meg veldig opp i at navnet på campingplassen var oversatt... Det hender jeg er litt sær he he.

  SvarSlett
 12. Jag har både den här och den om tvillingarna (Flickorna, heter den på svenska) i hyllan, men det har inte blivit av att läsa dem än. Men det låter ju som om de skulle vara riktigt bra.

  SvarSlett
 13. Jeg skal snart igang med denne boka - spennende! :)

  SvarSlett
 14. "Reisen hjem" har jeg hatt lyst på lenge. Tror den blir med meg hjem fra bokhandelen om ikke lenge. Sikkert greit å ta med "Aldri alene" samtidig.

  SvarSlett
 15. Mary-Anne, etter å ha lest en del nå, tror jeg også det blir en favorittbok av meg:)Man blir virkelig oppslukt av historien, vakker og trist er den:) Ha e fin kveld:)

  Beathesbokhylle, ble ikke bytur på meg, ble heller å titte på TV, mens jeg avsluttet boken "Jeg lever, pappa" iløpet av dagen:) Ble mange tårer før jeg kom jeg gjennom den.Anbefaler å starte på boken, tror du vil like den like godt som meg, man blir helt oppslukt når man leser. Får nok ikke gjort så mye i hjemmet før den er opplest og da vil jeg sikkert ha mer:) Ønsker deg en flott kveld:)

  Anbefales Monika:) Veldig bra bok:)Ha en flott kveld:)

  aariho, har også oppdaget magien i boken, nydelig er den:) Så flott måte du markerer 22.Juli på:) Radioen er god å ha:) Ønsker deg en fin kveld:)

  Ble TV på meg også Julie:) Ønsker deg en koselig kveld:)

  Takk for det Anette:) Det er en viktig dag å tenke over og minnes om. Ønsker deg en flott kveld:) Kos deg med bøkene:)

  Lotten, så koselig å høre at du følger med i Sverige, det varmer:) Ja jeg fant ut også det var en passende tid å lese den på. Var da litt usikker om jeg ville klare å lese den, men jeg kom meg gjennom den, men tårene rant noen ganger så kraftig at jeg måtte bare legge den vekk for en stund:) Anbefales da, var en veldig bra skrevet bok om 22.Juli:) Ønsker deg en koselig kveld:)

  dez, anbefaler den på det varmeste:) Skal absolutt se filmen hvis den kommer ut i nær fremtid:) Håper de bare greier å gjøre den like bra som boken:)Ønsker deg en flott kveld:)

  Nilmas Bokhylla, så flott å høre:) Håper du får den i gave:)Ønsker deg en fin kveld:)

  Berit, jeg har allerede blitt forelsket i boken:) Morsom finurlighet, hadde ikke tenkt ut den selv:) Så herlig, hehe:) Ha en fin kveld:)

  Mari, det hørtes veldig koselig ut:) Flott måte å markere dagen:)

  Ikke lett liv sharla eller Addy har levd før de møter hverandre:)

  Hehe, tenkte ikke over det, så nå hang jeg meg også litt opp i det, hehe litt morsomt. Det kunne dem jo ha droppet, hehe:)Ønsker deg en koselig kveld:)

  Marika, anbefaler begge:) Flotte bøker begge to, men jeg tror jeg liker "Reisen hjem" ett hakk bedre:) Ønsker deg en flott kveld:)

  Eva Beate, gled deg og kos deg masse med den!:) Missunner deg litt for jeg gruer meg litt til leseopplevelsen er over:) Ønsker deg en flott kveld:)

  SigridfraEnget, anbefaler begge, så du må nok ta med hjem begge, hehe:) Ønsker deg en koselig kveld:)

  SvarSlett
 16. En av mine favorittbøker, en av de få gangene jeg virkelig ikke ville bli ferdig med en bok :)

  SvarSlett
 17. Veldig fin bok dette! (Selv om jeg som redaktørens samboer kanskje er litt lite objektiv..;)

  Og bra blogg! Denne kommer jeg til å følge med på! Sjekk gjerne ut min bogblogg m.m. på forfatterfruen.priv.no - den er ganske nystarta, men det blir stadig med å lese på:)

  SvarSlett
 18. Takk for smakebiten! :) Den hørtes veldig fin ut, mulig jeg tar en titt på den senere! :)

  SvarSlett
 19. Gled deg til fortsettelsen på denne boken! En av de beste "feelgood" bøkene jeg har lest :)

  SvarSlett
 20. Hm! jeg vet alle elsker denne boka, men jeg synes den var bra, men manglet noe vesentlig som du kan sjekke på min blogg hva er.
  Ingun

  SvarSlett
 21. En fin måte å markere dagen 22. juli på, selv var jeg på Gran Canaria den dagen, men holdt meg oppdatert med vg.

  God smakebit fra "Reisen hjem", jeg kan godt tenke meg å lese den boken :)

  SvarSlett
 22. Hei:) Du ble den siste som vant på min give away og har vunnet boken Shadowland. Send meg din adresse til min mail: elin.foshaug@hotmail.com Så skal jeg sende deg boken fortest mulig:) God helg:) Hilsen Elin:)

  SvarSlett
 23. Anja, samme her var litt trist å ha fullført den. En helt klar favoritt hos meg også:) Nydelig bok!:)

  Karen, så koselig å høre du vil følge med bloggen min:) Settes pris på:) Helt enig med deg om at dette er en veldig fin bok, utrolig fin bok faktisk:)
  Måtte besøke bloggen din og jeg likte den veldig godt, så den skal jeg følge med på:) Takk for besøket og ha en strålende søndag:)

  Kake, anbefaler den veldig:)Flott bok som jeg kommer til å huske lenge:)

  libravermis, alt denne forfatteren skriver er jo gull, så gleder meg veldig til å kaste meg over neste bok:)Skal virkelig følge med på denne forfatteren i fremtiden, for det kommer nok flere uforglemmelige bøker av henne:)

  kleppanrova, måtte innom å titte på bloggen din for å finne ut hva som manglet og jeg er for så vidt enig, men samtidig hang ikke jeg meg noe særlig oppi dette:)Synes både historien og stemningen var bra i boken:) Likte den kjempegod:)

  Melusine, hørtes herlig ut å være på Gran Canaria:) Slikke sol savner jeg:)Oppdatere seg på vg var jo en fin måte å få med seg hva som foregikk her i Norge da:) Anbefaler boken på det varmeste!:) Kos deg masse på denne søndagen!:)

  Elin, Jippi!Så gøy å lese at man har vunnet:)Takk for premien Elin, skal sende mail raskest:)

  SvarSlett