søndag 1. juli 2012

En smakebit på søndag - Dagbok fra i morgen

En smakebit på søndag
Dagbok fra i morgen

Herlig søndag her i Trondheim! Utrolig varmt og vakkert vær. Har etter innlegget tenkt meg å sette meg ute å spise jordbærbløtkake og kose meg med boken "Duften av appelsin" av Joanne Harris. Har kommet i gang med den og er spent på hvor den vil ta meg og om den vil faller i smak. 

Jeg har ikke lyst å gi dere en smakebit fra den, siden dere tidligere alt har fått det. Derfor får dere dagens smakebit fra boken  "Dagbok fra i morgen" av Cecelia Ahern. Som er den første boken jeg skal starte på, som er en del av min selvvalgt sommerlektyre. Gleder meg veldig til å lese den, for det virker som en fin bok. Jeg skal også kose meg med "Song for Eirabu" bok 1 av Kristine Tofte i uken som kommer, så jeg tror det blir en bra kommende leseuke. 


Tenk deg en dagbok som forteller hva som vil skje i morgen. Vil du vite det?

Tamara har alltid levd i øyeblikket og aldri skjenket morgendagen en tanke.
Men da et omreisende bibliotek kommer til landsbyen der hun bor og hun finner en stor, lærinnbundet bok med hengelås, blir hennes nysgjerrighet vekket. Med litt hjelp greier hun å åpne boken, og uventede ting begynner å skje.

En varm og sjarmerende historie om hvordan morgendagen kan forandre det som skjer idag...


"Vittig, fantastisk, og altoppslukende. En klar 6-er! Les den og nyt hvert eneste ord!" Blessd.blogg


Her kommer smakebiten:

Smakebiten er hentet helt i begynnelsen av boken. 

Før tenkte jeg ikke på morgendagen. Jeg levde i nået. Jeg ville ha ditt nå. Jeg ville ha datt nå. Den siste gangen jeg så faren min, ropte jeg til ham og sa at jeg hatet ham, og så slengte jeg igjen døra rett i ansiktet på ham. Jeg tok aldri et steg tilbake, eller et steg til siden for min egen lille verden for å tenke over hva i all verden jeg gjorde eller sa, eller hvordan det såret andre. Jeg sa til pappa at jeg aldri ville se ha igjen, og det gjorde jeg ikke. Jeg tenkte aldri på morgendagen eller på muligheten for at de ordene ville bli de siste jeg fikk si til ham. Det er ganske mye å skulle forholde seg til. Jeg har mye å tilgi meg selv. Det tar tid (S15). 

Hvordan delta på en smakebit på søndag?

Det er som sagt Mari med bokbloggen Flukten fra virkeligheten som arrangerer "En smakebit på søndag". Det er bare å gå inn på siden hennes og melde seg opp (Bare å trykk på bloggnavnet hennes).

Du trenger bare å åpne boken din du leser å finne ett utdrag som ikke er alt for avslørende av seg. Sett link på bloggen din som går til bokbloggeren Flukten fra virkeligheten og legg link tilbake til ditt bloggerinnlegg om boken på hennes side. Ved å være med kan du se hva andre leser og kanskje finner du noen andre bøker som du vil lese. Heller kanskje du vil oppdage en helt ny blogg.

16 kommentarer:

 1. Har bare lese et sted i nærheten av Cecelia Ahern, men den var til gjengjeld sykt god, og denne MÅ eg òg få lese ein gong. Nydelig smakebit.

  SvarSlett
 2. Å den boken er fin synes jeg, lettlest og vanskelig å legge fra seg. Flott smakebit :)

  SvarSlett
 3. Bra smakebit! Jeg har ennå ikke lest noe av Cecelia Ahern, men har "The Book of Tomorrow" på listen over bøker å lese og har planer om å få lest den i løpet av sommeren.

  SvarSlett
 4. Har 3 bøker av denne forfatteren Ikke lest dem enda, men ser frem til det. Skal nok lese denne ogs :)

  SvarSlett
 5. Denne virket interessant - spennende med det overnaturlige, å kunne se inn i fremtiden slik som i denne boken.

  Har heller ikke tidligere vært borti forfatteren - takk for fin smakebit!

  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 6. Heldig du er som har sol. Her i sør er det grått og trist.

  Det er mye sannhet i smakebiten din, og en av grunnene til at jeg liker Aherns bøker. :)

  SvarSlett
 7. Godt å høre at noen har sol for her bøtter det ned og har gjort det i nesten hele dag. Denne boken er fin, nå har jeg lest alle bøkene hennes så nå håper jeg at flere blir oversatt til norsk etterhvert. Smakebiten du plukket ut var veldig fin:-) Ønsker deg en fin dag videre Isabella:-)

  SvarSlett
 8. Fin smakebit:)
  SV;Det har jeg:) Hatt en fin uke!Håper du har hatt en fin uke også! Du får vise resultatet av mobiletuiet hvis du skal lage et:)

  SvarSlett
 9. Jag har läst PS: Jag älskar dig av Cecelia Ahern och den tyckte jag jättemycket om. Kanske blir det fler av henne, denna lät intressant.

  SvarSlett
 10. Så flott at dere har sommer, her er det overskyet. Nå holder jeg på å lese Arven av Katherine Webb, henger litt etter. Jeg er allerede oppslukt og har funnet ut at jeg trenger ny stol. Blir helt stiv i nakken. Så det er bra jeg tar laange pauser innimellom fra lesingen. God søndag.

  SvarSlett
 11. Så deilig med sol og varme :-) Her hos meg er det vått og grått... men satser på finere vær til uka. Kjempefin smakebit, bøkene til Ahern er fine. God søndag, Isabella :-)

  SvarSlett
 12. Så godt at noen av oss har hatt nærkontakt med solen i helgen! :) Takk for smakebiten, og kos deg med boken!

  SvarSlett
 13. Takk for en fin smakebit, håper du har hatt en fin søndag! :) Denne hørtes veldig spennende ut :)

  SvarSlett
 14. Denne har jeg ikke lest, men Cecelia Ahern er en klar favoritt, og jeg "sparer litt" på bøkene hennes; har Et sted i nærheten i bokhylla, og koser meg med å vite at den står og venter på meg- jeg VET at jeg har en godbit klar som jeg kan nyte når som helst, bare jeg bestemmer meg for det, eller finner ut at jeg trenger det.. Høres det rart ut, eller gir det mening å spare? Uansett: 1000 tak for smakebiten!

  SvarSlett
 15. Takk Mai Lene:) Har bare lest "Takk for alle minnene" foreløpig og den likte jeg veldig godt:) Gleder meg veldig til å lese denne og resten av bøkene hennes:) Ha en fin mandag!:)

  Tonje Anita Solberg, skal bli deilig å lese litt lettleste bøker etter klassikeren "Anna Karenina". Synes chick lit er flotte bøker å lese da:) Ønsker deg en flott mandag!:)

  Melusine, blir da morsomt å se hva vi synes om boken i etterkant. Kos deg med sommerlesningen og ha en flott mandag!:)

  Lenes blogg, så herlig!:) Må kose deg masse med de når det er deres tur å bli kastet over:) Ha en herlig mandag!:)

  dez, har lest noen gode anmeldelser av forfatterens bøker og lest tidligere en bok av henne, så tror hun er en av de gode chick lit skribentene:) Anbefaler å lese bøkene!Ha en flott mandag!:)

  Takk for flott kommentar Ann Kristin:) Hehe skulle aldri ha skrytt om fint vær! Noen timer senere kom det fossregn, torden og haggel!:( Ha en herlig mandag!:)

  Takk Beathe!:) Varte ikke lenge det gode været, uheldigvis:)Jaja da kan man jo sitte inne med god samvittighet og lese:)Koselig det også!:) Får håpe det kommer flere oversatte bøker, for jeg tror jeg kommer til å like denne forfatteren mer og mer. Og akkurat nå kjenner jeg at jeg trenger lit Chick lit:)Kos deg masse Beathe denne mandagen!:) Klæm!

  Takk Nina C:) Skal gjøre det, er litt lat for tiden så kan hende jeg bare kjøper ett, hehe:) Men viss jeg bestemmer å ta fram garnet skal jeg legge det ut:) Ha en herlig mandag!:)

  Monika, den gleder meg til å lese (Ps: Jeg elsker deg). Men jeg så filmen og jeg gråt og gråt for den var så trist, så jeg må nok ha litt papir tilgjengelig når jeg leser den:)Ønsker deg en flott mandag!:)

  Eli og Bella at home, den har faktisk ikke jeg lest enda:) Har lånt den på biblioteket, men måtte ha gitt den tilbake før jeg har lest den. tror jeg må prøve meg igjen senere på den:)Kos deg masse med boken og håper stol situasjonen ordner seg:) Ha en fin mandag:)

  Siljeblomst, hehe været holdt seg ikke noe særlig bra lenge:) Kom meg aldri ut for å kose meg med bok å kake, ble innekos istede:) ønsker deg en flott mandag:)

  Bokofilia, skal kose meg masse med boken:) Skal bare lese litt"Song for Eirabu" først:) Kos deg du også med bøkene:) Ha en flott mandag!:)

  Kake, har hatt en kjempefin søndag:) Dagen gikk så utrolig raskt unna:) Kos deg masse med bøkene denne uken og ha en flott mandag!:)

  Berit, har helt forståelse på det å spare på bøker til en god stund:) Gjør det selv:) Koselig å vite man har noen bøker som man vet er bra og kan kaste seg over når man vil:)Cecelia Ahern, har akkurat slike bøker man vil spare på:) Ha en flott mandag og kos deg masse med boken nr du finner for godt å lese den:)

  SigridfraEnget, hehe så bra:) Er selv spent:) Kos deg masse på denne mandagen!:)

  SvarSlett