onsdag 18. juli 2012

Ferie: Kristiansund og Atlanterhavsveien

Dagstur til Kristiansund og Atlanterhavsveien

Må jo skrive litt om mine sommerturer her på bloggen så jeg kan sitte å mimre under den lange kalde vinteren om hva jeg gjorde nå på sommeren. 

Vi bestemte oss for å ta en spontan tur til Kristiansund  og kjøre Atlanterhavsveien for den har vi hørt så mye bra om. Faktisk en av verdens fineste veistrekninger å kjøre. Så det måtte man jo få med seg. Med vi mener jeg meg og samboeren. Vi har ikke tidligere vært i Kristiansund, så dette var jo litt spennende. Her er noen bilder fra turen. 

Kristiansund Folkebibliotek

Det første vi traff på var biblioteket og det ville jeg sjekke ut. Det var et veldig fint og koselig bibliotek, og med alle disse vinduene ble det lyst og fint inne. Koselig sitteplass på barneavdelingen, som holdt nede i første etasje. De hadde delt rommet i forskjellige båser som inneholdt bøker med forskjellige emner i. Jeg syntes båsene var veldig koselig og de hadde forskjellige størrelser. Denne båsen med vinduet så koselig ut å sitte å lese i. 

Trappen opp til voksenavdelingen var skikkelig fin, men marmor trinn og messing gelender. 

Oppe på toppen på voksenavdelingen fant jeg disse bøkene på utstilling, og jeg måtte lese bakpå boken "Hinsides svart" av Hilary Mantel (Bok nederst i midten) så nysgjerrig som jeg er. 

Musikkavdelingen: Var noen bøker stablet i et slags hvelv. Var litt spesielt å gå inn å titte der.
Kristiansund Sentrum

Havna deres, var veldig fint å gå her. Kan tenke meg rekespising og isspising her er idyllisk. Mye fine båter å se på. Flott liten by. 


Vi endte opp å spise middag på restauranten Sjøstjerna. Anbefales! Og da valgte vi lokale retter som:  

Blandaball

BacalaoAtlanterhavsveien

Det var en uforglemmelig tur og vi kom slitne hjem med mange flotte opplevelser. På turen hjem hørte vi litt på lydboken "Little Bee" av Chris Cleave.


Ha en videre god sommer!11 kommentarer:

 1. Såg ut som ein koselig tur! Blandaball er kjempegodt, eg seier komla, men smaker nok ganske likt:-)

  Fint bibliotek Kristiansund har, eg har vore utenfor biblioteket i Tønsberg i sommer, kanskje eg må legga dei bildene ut på bloggen:-)

  SvarSlett
 2. Ser ut som en fin tur! Ofte er det ikke nødvendig å dra så langt for å samle fine opplevelser- det burde vi i grunn bli flinkere til- takk for titten :o)

  SvarSlett
 3. Elida, ja fant ut det var veldig godt med blandaball:) Du må bare legge ut bilder, morsomt å se hvordan landets biblioteker ser ut. Kommer å ser jeg:) Ha en flott kveld:)

  Var en veldig fin tur Berit:)Nei man trenger ikke reise så langt for å få gode opplevelser:)Mange fine plasser å utforske der ute i lande vårt:)ønsker deg en koselig kveld:)

  SvarSlett
 4. Å vakre Nordmøre!! :-) Jeg kommer fra en bygd 8 mil unna Kr.Sund, det er veldig fint på Nordmøre (og andre steder i Norge også) :-)

  SvarSlett
 5. Så kjekke bilder! Håper du får en fortsatt like fin sommer :)

  SvarSlett
 6. Ja, Nordmøre er et bra sted å være. Og biblioteket i Kristiansund liker jeg også veldig godt. Har brukt det mye! Fint å ta slike turer i ukjent "farvann" ! Ha en god helg.

  SvarSlett
 7. Så deilig den maten så ut!! Ble rett og slett misunnelig på dere :)) Den beste fisken jeg noensinne har smakt spiste jeg i Kristiansund, på Dødeladen tror jeg det hette!Ovnsbakt pestomarinert klippfisk *sukk* Blir aldri å glemme det <3
  Kos der på tur!! :)

  SvarSlett
 8. Så fin tur dere hadde! Atlanterhavsveien kunne jeg tenke meg oppleve, ser spektakulært ut :)

  SvarSlett
 9. Groskro, veldig vakker del av landet. Glad jeg tok turen den veien, så jeg fikk se mer av Norges land:)Det er jo så mange vakre steder:)

  Takk Karete:) Ønsker deg en flott høst:)

  aariho, utforskningsturer er alltid spennende:) Også så lettvint er bare å sette seg i bilen å kjøre:)Likte det biblioteket godt, var skikkelig koselig:) Ha en fin uke:)

  Ellen, takk:) Hørtes godt ut den pestomarinerte klippfisken, nam nam:) Var så skrubbsulten når jeg spiste den gode maten, så den var helt himmelsk:)Var en flott tur og vi kosa oss max:)Ha en flott høst:)

  Melusine, anbefales!:) Var utrolig fint, bildene greier ikke å beskrive hvor vakkert det var enda det var overskyet og litt grått når vi kjørte der:)Utrolig fin opplevelse:)

  SvarSlett
 10. Så morsomt, er ofte i Kristiansund hos svigers, men har aldri tenkt på å stikke innom biblioteket der. Tror det blir et besøk neste gang!

  Atlanterhavsveien er balsam for sjela, utrolig fint i finvær og kjempefacinerendes i uvær! Elsker turen!

  SvarSlett
 11. Mitt favorittmåltid i ksu er forresten Fishan, på kaia hos Svensons. Anbefals! Skal du innom flere ganger bør du teste ut det ;)
  Er Fish'n'chips på engelsk vis, bare at avispapiret er byttet ut med nymotens plastikkembalasje. Men det er noe helt annet enn den friterte og panerte rødspetten man får servert ellers i landet!

  SvarSlett