søndag 8. juli 2012

En smakebit på søndag - Weird things customers say in bookshops

En smakebit på søndag
Weird things customers say in bookshops

Har ikke rukket å gjøre så mye spesielt denne søndagen ennå. Har tenkt å kose meg med en god bok bok og slappe av idag. Trenges etter en tur til IKEA på bokhyllejakt igår, er fortsatt svett etter den turen (var utrolig varm dag å shoppe på). De har virkelig store lokaler, også har de så mye fint, man kommer alltid ut derfra med slitne ben og noen kroner fattigere. So be aware!  Heldig var vi! Vi fant bokhylle! Var også så heldig å finne noen fine vann glass og whiskyglass i glass i samme stil. Ble også og noen nye fargerike puter, så er fornøyd med fangsten. Billy bokhyllene er herlig billige! Bare 365 kr stykket, så nå skal jeg få orden på bøkene mine som buler ut av de gamle bokhyllene mine. Så også en flott sofa jeg ønsker meg som jeg bare måtte vise til dere, var ikke den fin?


Bilder lånt fra IKEA.no. Frasera Whiskyglass, 15 kr stk og Frasera glass, 19 kr stk. Malin figur putetrekk, flerfarget, 59 kr stk. Billy bokhylle 365 kr stk , Karlstad 3 -seter sofa 4690 kr stk. 


Men nok om interiørsnakket mitt (Måtte bare vise nytingene til dere og litt hva jeg ønsket meg), det er ikke det jeg egentlig skulle skrive om.  Idag er det "En smakebit på en søndag" og jeg skal gi dere en liten smakebit av boken jeg leser på nå. Dette er en utfordring av Mari med bloggen "Flukten fra virkeligheten" holder. Så har du lyst å delta eller bare se hva andre leser denne søndagen er det bare å titte innom bloggen hennes: HER

Det er enkelt å delta. Du trenger bare å åpne boken din du leser å finne ett utdrag som ikke er alt for avslørende av seg. Sett link på bloggen din som går til bokbloggeren Flukten fra virkeligheten og legg link tilbake til ditt bloggerinnlegg om boken på hennes side. Ved å være med kan du se hva andre leser og kanskje finner du noen andre bøker som du vil lese.

Her kommer smakebiten:

Jeg har akkurat fått i posten boken "Weird Things Customers Say In Bookshops" av Jen Campbell og jeg gleder meg til å få meg en god latter og riste rystende på hode. Boken er kjøpt på Platekompaniet.no for kun 79 kr. Her kommer først litt om boken:


Bildet er fra Jen Campbells blogg: This is not the six word novel

A John Clees Twittwe guestion (`What is your pet peeve´), first sparked the Weird Things Customers Say in Bookshops blog, which grew over three years into one bookseller´s collection of rideculous conversations on the shop floor.

From Did Beatrix Potter ever write a book about sinosaurs?´to the hunt for a paperback which could forecast the next year´s weather; and from `I´ve forgotten my glasses, please read me the first chapter´to `Exuse me ... is this book esible?´: here is a book for heroic booksellers and booklovers alike. 

This full-length collection, illustrated by the Brothers McLeod, altso includes top ´Weird Things´from bookshops around the world (Fra boken).


Her kommer smakebitene:
1: 
PERSON: Hi, I´m looking for a Mr. Patrick.
BOOKSELLER: No one of that name works here, sorry.
PERSON: But does he live here?
BOOKSELLER: . . . No one lives here; we´re a bookshop.
PERSON: Are you sure? (s 35). 

2:
CUSTOMER: (poking her head around the door, glancing at our six by six metre bookshop): Do you have a café in here?
BOOKSELLER: No, I`m afraid we don`t.
CUSTOMER: Oh, I was looking for a bookshop with a café.
BOOKSELLER: If you want a cup of tea, there´s a café four doors down. 
CUSTOMER: Could I take some books there with me to look through and browse? And then bring them back? (s 59).

3:
CUSTOMER: Do you read every single book in here? 
BOOKSELLER: No, I can´t say I have.
CUSTOMER: Well you´re not very good at your job, are you? (s 70).
20 kommentarer:

 1. Ha ha, artige smakebiter! Gleder meg til å lese denne boka selv. :) Ha en fin søndag. :)

  Gratulerer med ny bokhylle og. :)

  SvarSlett
 2. Herlige ting du har kjøpt. Billy er topp til bøker og annet. Jeg har et Billy skap med glassdører, holder støvet ute *smil* Skjønner godt at du ønsker deg Karlstad sofaen, kjempefin. Ha en flott søndag.

  SvarSlett
 3. Fine ting du har snopt deg Isabella:-) Alltid kjekt med nye ting. Tusen takk for herlige smakebiter, den var helt herlig den boken, fikk meg en god latter. Ønsker deg en super Søndag og kos deg med både bøker og ny bokhylle. klem

  SvarSlett
 4. Jag ska också snart köpa ett par Billy bokhyllor, ska flytta om två månader och då får jag lite större plats till mina böcker :)

  Härlig bok! Ibland undrar man hur folk tänker :)

  SvarSlett
 5. Har fleire bokhyller i frå Ikea på rommet, og sjølv er eg veldig fornøgd, men dei er mindre enn Billy-hyllene då.

  Og veldig morosamme smakebitar. Kan jo forstå kunden som vil ta med seg bøkene, men å eg ville aldri ha gjort det. Den siste var nå litt kravstor. Uansett, ha ein kjempefin søndag vidare. =)

  SvarSlett
 6. Vilken härlig bok! Passar bra på en bokblogg.
  Grattis till den nya bokhyllan, det kan man aldrig få för många av:-)

  SvarSlett
 7. Hehe... Ja den boka flirte jeg godt av! Super sommerlesing på terrassen :-) "Are you sure?" Kongekommentar! :-D

  SvarSlett
 8. Billy-bokhyllene er helt geniale, og demme boken er supermorsom.

  SvarSlett
 9. haaa haaa haaa denne må eg lese :D
  smakebiten minner meg veldig om hva turistene presterer å si eller spørre om på museet der eg jobber *fnis*
  må svinge innom platekompaniet nå med det samme og bestille den :p

  du vant forresten den cee cee honeycutts reddende engler boken for noen uker siden ;) eg har adressen din for du har jo vunnet hos meg før hihi ... men det var så mye surr før eg skulle reise på ferie at eg glemte hele greien ... den blir iallefall sendt avgårde i morgen :)

  SvarSlett
 10. Denne boka virker supermorsom! Gratulerer med nye hyller og ting; Billy - hyller er toppen :-)

  SvarSlett
 11. Haha xD Jobber jo i matbutikk, så man får jo høre en del spesielle ting i løpet av dagen! Tror jeg skal skaffe meg denne:)

  Ha en fin kveld :)

  SvarSlett
 12. Hahahaaaa! jeg elsker slike bøker :) Tusen takk for lattermild smakebit :)))
  Ønsker deg en herlig dag og uke som kommer!!!
  Klem fra Pia

  SvarSlett
 13. Gratulerer med ny bokhylle! Jeg ønsker også en, gjerne en Billy som går til taket om med glassdører :)

  Artig smakebit, den boken må være hysterisk morsom...hehe, utrolig hva folk får seg til å spørre om!

  Boken jeg hadde smakebit fra er allerede feridg lest, en nyttig og praktisk bok uten at den har lettvinte løsninger på 123. Omtale kommer i løpet av uken :)

  SvarSlett
 14. Utrolig festlig smakebit! Som tidligere bokhandlermedarbeiderske er det mye å kjenne seg igjen i!

  SvarSlett
 15. Hihihi! Fantastisk! Jeg kjenner meg bittelitt igjen (bare bittelitt) angående det med å være god i jobben sin. jeg vet ikke hvor mange rare spørsmpl jeg får; alt fra matteoppgaver til geografi til oppskrifter. Jeg. Nei. Hvorpå: Er ikke du lærer da??? Ps. Gratulerer med ny bokhylle. jeg har kjøpt meg sofa i dag. Bolia. Love it!

  SvarSlett
 16. Den aller siste sitatet fikk meg til å le høyt. Høres ut som en morsom bok. Jeg liker å lese om interiør, en fin liten avveksling fra å lese om bøker og mat! Fin, fin sofa! Putene er søte også. Selv kjøpte jeg meg et fuglebur idag og har hengt det opp, med bøker inni. En ide jeg har hatt lenge og som endelig ble satt ut i livet. Skal slenge ut et bilde av det en dag.

  Klem.

  SvarSlett
 17. Ann Kristin, takk:) Har nå puttet alle bøkene på plass og det ble faktisk overraskende litt plass igjen til nye bøker:) Veldig morsom bok, utrolig underholdende:)Ha en herlig dag!:)

  Eli og Bella at home, Billy hyllene er geniale:) Tror også jeg skal kjøpe glassdører etterhvert. For å forminske støvtørkingsarealene er jeg helt for:) Ha en flott dag!:)

  Takk Beathesbokhylle:) Koselig med litt nytt i hjemmet:) Lenge siden sist jeg har kjøpt noe fint til hjemmet så det trengtes:)Gleder meg til å lese resten av boken, ler meg godt gjennom den:) Ha en herlig dag!:)

  Monika, ikke dumt kjøp har jeg innsett:) Ble riktig så fint å ryddig her i huset etter Billy hyllene kom i hus:) Kos deg masse med å stable bøkene inn i Billy hyllene dine, for det er koselig det:) Ha en flott dag!:)

  Mai Lene, hehe må si den siste var litt kravstor, godt sagt:) Ha en flott dag!:)

  Takk Lotten!Ja det er en bok som det er like morsomt å skrive om som den er å lese:) Ha en flott dag:)

  KindleJoy, hehe helt enig herlig bok:) Ha en herlig dag!:)

  Bokelskerinnen, har også oppdaget at de Billy bokhyllene er geniale!:) Ler og leser fortsatt i denne boken:) Sparer litt på den:) Ha en flott dag!:)

  Mary-Anne, så morsomt du har bestilt den:) Kos deg masse med den, det gjør jeg:)

  Takk for premien!:) Fikk den i går i posten:) Gleder meg til å lese den:) Ha en herlig ferie!

  Takk Siljeblomst:) Ble så ryddig i bokhyllen min nå:) Ønsker deg en flott dag!:)

  BookNook, hehe har også jobbet i matbutikk og skjønner hva du mener:) Denne boken må du få tak i da, veldig morsom:) Ha en flott dag:)

  Så bra du fikk den en latter Pia:) Kos deg masse du også nå i Juli måneden:)

  Melusine, de med glassdører er kjempefine:) Skal også kjøpe det etterhvert:)Ha en flott dag!:)

  Bokofilia, da høres det jo virkelig ut som en bok for deg:) Veldig morsom er den ihvertfall:) Ha en flott dag!:)

  Lena, hehe herlig at man får noen historier å ta med seg hjem for snakke om dem rundt middagsbordet:) Takk for det:) Gratulerer med ny sofa!:)Ha en flott dag:)

  Stjernekast, Gratulerer med nytt fuglebur!:) Så morsomt at du putter bøker inni:) Gleder meg til å se det:) Hadde veldig lyst å ta den sofaen med meg hjem:) Putene gjorde seg godt i sofaen da jeg kom hjem, de farger opp tilværelsen litt:) Også er de veldig gode å lene seg mot når man leser:) Love it!:) Ha en flott dag!:)Klæm!:)

  SvarSlett
 18. Hei, Likte Karlstadsofaen og takk for smakebitene. de var herlige!

  SvarSlett
 19. Takk for det:) Veldig morsom bok:) Ha en fin dag!:)

  SvarSlett