søndag 3. juni 2012

En smakebit på søndag - Rød sand

En smakebit på søndag
Krim: Rød sand

God søndag alle sammen! Idag har jeg koset meg med en deilig frokost mens jeg har sett på True Blood sesong 4. Jeg har også tenkt å starte på en ny bok denne søndagen og det er der dagens smakebit er hentet fra. Jeg leser "Rød sand" av Zoë Ferraris.  


Zoë Ferraris debuterer med en usedvanlig spenningsroman som åpner vinduet mot Saudi - Arabia og kvinnene og mennene som bor der.

Da sekstenåringen Nouf forsvinner sammen med en picup og yndlingskamelen sin, kontakter den velstående familien hennes den muslimske ørkenføreren  Nayir for å lede letingen etter henne. Ti dager senere, da Nayir holder på å gi opp, blir hun funnet død i et uttørket elveleie. Men liksynsdommeren slår fast at hun ikke døde av uttørking, men av drukning. 
Familien virker mistenkelig uinteresserte å finne sannheten, og Nayir bestemmer seg for selv å finne ut hva som har skjedd. Men når han ønsker å snakke med ikke bare mennene, men også kvinnene i Noufs familie, støtter han mot en mur av fortielse, sjenanse og fiendtlighet. Han allierer seg med den frigjorte Katya, et samarbeid som utfordrer den tradisjonelle Nayir, uvant som han er med å omgås kvinner uten slør.


Menneskeskildringene er levende, og miljøbeskrivelsene er troverdige. Så har da også forfatteren levd i Saudi - Arabia sammen med en beduinsk storfamilie (Fra bak boken). 


Her kommer smakebiten:

Smakebiten er hentet helt i starten av boken, da Nayir et ute å leter etter Nouf som har vært savnet i hele ti dager. 


For to dager siden hadde de gitt opp å gjennomsøke ørkenen og istede begynt å følge gribbene. Men hver gribbeflokk ledet bare til synet av en død sjakal eller gaselle. Det var selvfølgelig en lettelse, men også en skuffelse. Han hadde fremdeles håp om at de skulle finne henne (s 8).Litt om forfatteren:Rød sand er Zoë Ferraris´ debutroman som utkommer i 15 land. Hun flyttet til Saudi - Arabia like etter den første Golfkrigen for å bo sammen med sin daværende ektemann og hans store familie, en gruppe vennlige og sjenerøse saudi - palestinske beduiner som aldri før hadde møtt en amerikaner.  Hun er utdannet ved Columbia University og lever nå i San Francisco (Fra boken). 


Andre bøker av forfatteren:

 • Slørets by (2012)
 • Bak sløret (2011)
 • Rød sand (2009)

Hvordan delta på en smakebit på søndag?


Det er bokbloggeren Flukten fra virkeligheten som arrangerer "En smakebit på søndag". Det er bare å gå inn på siden hennes og melde seg opp (Bare å trykk på bloggnavnet hennes).

Du trenger bare å åpne boken din du leser å finne ett utdrag som ikke er alt for avslørende av seg. Sett link på bloggen din som går til bokbloggeren Flukten fra virkeligheten og legg link tilbake til ditt bloggerinnlegg om boken på hennes side. Ved å være med kan du se hva andre leser og kanskje finner du noen andre bøker som du vil lese. Heller kanskje du vil oppdage en helt ny blogg.


16 kommentarer:

 1. Spennende! Denne fikk jeg veldig lyst til å lese, takk for god smakebit!

  SvarSlett
 2. Tusen takk for smakebiten:-) denne fikk jeg veldig lyst til å lese, så tusen takk for boktips!Bak sløret har jeg lest litt om,så jeg tror jeg må sjekke litt ut her. Høres ut som du har hatt en fin start på dagen, her har det gått i NCIS på dvd i morges, nå er det litt rydding og så LESING!! Ha en fin Søndag kjære deg:-)

  SvarSlett
 3. Berit, er også veldig spent på denne boken.Den høres veldig spennende ut ihvertfall, det var derfor den ble med meg hjem:) Ha en flott søndag:)

  Beathesbokhylle, er spent på denne, skal prøve å skrive omtale om den når jeg er ferdig:) Hehe det er herlig å ha serier å se på, spesielt når det her er grått ute:) Skal lese litt også gjøre fornuftige ting:) Dagen flyr idag merker jeg:) Ha en flott søndag Beathe:)

  SvarSlett
 4. En fin smakebit. det hørtes ut som en fin bok om en kultur veldig forskjellig fra vår. Jeg vil gjerne lese omtalen din når du er ferdig.
  Ha en riktig fin søndag!

  SvarSlett
 5. Den här låter väldigt spännande, men tråkigt nog verkar inte Zoe Ferraris överhuvudtaget finnas översatt till svenska :( Det kanske kommer.

  SvarSlett
 6. Fin smakebit, denne boken og forfatteren har jeg ikke hørt om :-)

  SvarSlett
 7. astridterese,takk:) Det er en ganske ulik kultur vi møter på, der feks etterforskeren i boken sliter med å se på utilslørte kvinner uten å føle skam og ett visst begjær:)Der ankler er sexy til og med, hehe:) Liker boken så langt:) Ha en flott søndag:)

  Så kjedelig å høre Monika at du ikke finner den på svensk. Hun har gitt ut ny bok i år, så kanskje det ikke kommer en oversetting om ikke så lenge, vi satser på det:)Ha en flott søndag:)

  Groskro, tror det er en bra krim bok....er ihvertfall veldig spent på fortsettelsen av det jeg har lest så langt:) Det er ihvertfall ikke lett å være etterforsker i dette lande med så mye regler:) Han møter noen utfordringer skjønner jeg:) Ha en flott søndag:)

  SvarSlett
 8. Dette virker å være en historie etter min smak, det er alltid spennende og interessant å lese om andre kulturer og spesielt når vi får innblikk i en ellers lukket verden. Ser frem til hva du mener om boken når du er ferdig :)

  SvarSlett
 9. Denne skriver jeg opp med det samme! Takk for smakebit og tips :-)

  God søndag!

  SvarSlett
 10. eg er ikke så veldig på krim, men denne boken må eg nok ta en nærmere titt på :D
  flott smakebit !

  SvarSlett
 11. Spennende smakebit :) Mulig jeg skal gi denne boken en sjanse? Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 12. Tusen takk for flott smakebit :) Denne boka fikk ejg virkelig lyst til å lese!!! Ønsker deg en glad dag :)
  Klem fra Pia

  SvarSlett
 13. Melusine, tror den vil leses ganske raskt ut, så det er sikkert ikke så lenge for det kommer en omtale:) Liker den så langt:) Ha en flott søndag:)

  Siljeblomst, så bra du fant noe å skrive opp:) Ha en flott søndag:)

  Mary-Anne,så bra jeg får deg til å se nærmere på en krim bok da:D Spennende tema:) Ha en strålende søndag:)

  Karete, er veldig fornøyd med det lille jeg har lest hittil:) Så anbefaler å ta en nærmere titt på den:) Ha en flott søndag du også Karete:)

  Liker utropstegnene dine Pia:) Ble selv veldig nysgjerrig på boken, så er spent om den holder mål, men er fornøyd med den hittil:) Ønsker deg også en glad dag:) Klæm!:)

  SvarSlett
 14. Tror jeg må ta en titt på denne. Bare tanken på hvordan kvinner lever i Saudi-Arabia provoserer meg, så det kan nok være sunt å få litt perspektiv, ja. Fortsatt god søndag!

  SvarSlett
 15. Dette høres ut som en anerledes krim i noe uvannte omgivelser! Takk for tipset!

  SvarSlett
 16. Natalie Normann, ja det er litt av en annerledes verden i forhold til vår, men etterforskeren som er en mann i boken har det ikke lett han heller:) Ha en flott leseuke:)

  Bokofilia, det er litt annerledes krim dette:) Liker den så langt:) Ha en flott leseuke:)

  SvarSlett