søndag 2. september 2012

En smakebit på søndag - Elise og mysteriet med dei døde hestane

En smakebit på søndag 
Elise og mysteriet med dei døde hestane av Anne Viken

Har akkurat kræsjet sofaen etter å kommet hjem fra et kjempefint bryllup som foregikk nå i helgen. Jeg har storkost meg og spist mye god mat og truffet mange spennende og koselige mennesker. Brud og brudgom var et vakkert par og utrolig fint kledd. Han i bunad og hun i en vakker tettsittende blondebrudekjole, med masse fine glitrende stener. Men føttene er veldig glade for å få hvile seg etter en dag i finsko og kroppen etter å ha fått litt lite søvn, så deilig å få blogge litt på slike dager. 

Jeg tok selvfølgelig med meg en bok når jeg dro på tur til gards med en dags overnatting. Jeg greide rett å slett ikke å vente lenger og har akkurat begynt på boken "Flukten" av Ally Condie. Gleder meg veldig til å se hva som skjer videre med Cassia. Men jeg har også denne uken startet på boken "Elise og mysteriet med dei døde hestane" av Anne Viken som er  der dagens smakebit skal komme fra. Foreløpig liker jeg boken veldig godt.

Bilde er fra: Samlaget

Då onkel Kalle får sommarjobb som veterinær i den bortgløymde Tordenbygda, reiser tretter år gamle Elise frå byen for å vere med som assistent. Der treff ho den pensjonerte veterinæren Gamle - Mathias og verdas galnaste prest. Elise er forferdeleg glad i hestar, men dei kvite hestane i Tordenbygda er ikkje som andre hestar. Ingen veit kvar dei kjem frå. Og livet som veterinær er mykje farlegare enn Elise hadde førestilt seg. Hakket for farleg.

Anne Viken er veterinær, og boka er basert på livet i ein verkeleg veterinærpraksis (Fra vaskeseddelen). 


Her kommer smakebiten:

Elise synest det er morosamt å lytte på Kalles veterinærsamtalar. I går var det ei dame som ringde om ein kanin som ikkje kunne hoppe. Kalle heldt på å le seg i hel og måtte halde seg så godt han kunne gjennom heile samtalen. To gonger undervegs måtte han seie unnskyld og hoste medan han heldt for røret. Ein annan gong var det ein kar som ringde om ein hest som ikkje kunne rygge. 
- Kva skal eg gjere med det då? sa kalle og rista på hovudet. - Skru på reversen?
   Elise synest dyreeigarar har mange undelege bekymringar (S 14 -15). 

Har du lyst å delta på "En smakebit på søndag" eller bare se hva andre leser, så er det bare å besøke bloggen til Mari  "Flukten fra virkeligheten", som arrangerer "En smakebit på søndag" hver søndag. 

Bilde er fra bloggeren: Flukten fra virkeligheten


10 kommentarer:

 1. Må nok begynne å lese ungdomsbøker igjen. Det er alltid spennende. Fin smakebit.

  SvarSlett
 2. En fin smakebit! Jeg leser en del både barne og ungdomsbøker og det finnes absolutt perler blant dem :-) Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
 3. Tusen takk for fin smakebit:-) Så kjekt at dere koste dere i går, herlig å slappe litt av dagen etter. Ønsker deg en fin kveld:-)

  SvarSlett
 4. Tack för smakbiten! Det är dags att börja läsa lite ungdomsböcker nu igen.

  SvarSlett
 5. Følger Anne Viken sin blogg pga. engasjementet hennes for dyrevelferd og miljøvennlig landbruk - noe jeg også er opptatt av - så jeg har fått med meg at hun har gitt ut bok:) Vet ikke om jeg skal lese den eller ikke enda, men det blir spennende å høre hva du syns om den!

  SvarSlett
 6. Hehe:) Jeg lo godt av den smakebiten. Veldig på kornet! Så bra at det ble et vellykket bryllup:)
  Det er alltid deilig å slenge seg ned med en god bok etter en lang dag i høye hæler. "Flukten"er veldig spennende! Gled deg:)

  SvarSlett
 7. Fin smakebit, boka er no notert på leselista:). Har forøvrig lest omtalen din av Matched. Jeg fikk bare enda mer lyst å lese etter å ha lest den!!!! Skjønner at det er et must<3

  SvarSlett
 8. Det här låter ju också spännande :)

  SvarSlett
 9. aariho, mange gode bøker der ute for ungdom:) Har da ikke lest mange hestebøker,så dette blir nesten spennene:) Ha en flott kveld:)

  astridterese, helt enig at det er mye gode bøker der ute til barn og ungdom:) Ha en flott kveld!:)

  Beathesbokhylle, det var herlig og slappe av. Vi var så lat at det ble take away mat den dagen også, hehe:) Ha en fin kveld:)

  Lotten, ikke dumt det:) Liker veldig godt ungdomsbøker:) Ha en fin kveld:)

  Forfatterfruen Karen, følger også bloggen hennes sånn litt imellom og da måtte jeg jo bare ha boken hennes også:) Blir spennende å se hva den bringer, liker den godt så langt:) Ha en fin kveld:)

  Linda, koser meg veldig med "Flukten", nesten synd den går så raskt unna:) Siste boken i trilogien håper jeg kommer snart:) Er ikke så god på å vente:) Godt du likte smakebiten, lo litt selv når jeg leste den:) Ønsker deg en fin kveld:)

  Askeladden, hehe så bra du likte omtalen min av "Matched", må si jeg liker "Flukten" også:) Mye ubesvarte spørsmål, spennende:) Tror denne heste/veterinær boken er veldig bra, hun skriver ihvertfall veldig billedlig, man ser tydelig for seg det som foregår. Noen scener er utrolig morsomme:)Anbefaler den så langt:) Ha en fin kveld:)

  Monika, er veldig spennende:) Ha en fin kveld:)

  SvarSlett
 10. har du fått lese om Elise no? eg ventar kjempespent;) anne

  SvarSlett