søndag 9. september 2012

En smakebit på søndag - Ragnarok av Tom Egeland

En smakebit på søndag
Ragnarok av Tom Egeland

Lørdagen suste av sted igår, rakk da å spise en herlig lammegryte og se en meget snål film som skulle handle om farlige pirajaer, men handlet mest om boobs, hehe. Vet ikke om det er en film jeg vil anbefale. Sånn går det når kjæresten velger film, knis.  

Fikk også lest litt i boken jeg plukket fram på fredagen: "Ragnarok" av Tom Egeland. Koser meg med den. Er veldig spennende å se hvor den tar veien. Mysterier er det. Egelands bøker har jeg hatt lyst lenge å lese, endelig har jeg begynt på en som også er den første han skrev.  Her kommer mer om boken.


Bilde er fra: Aschehoug Forlag

En dyp, mørk skog ... En forrykende vinterkveld ... Et ungt ektepar kjører utenfor veien i en øde dal i Telemark - og kommer til seg selv tusen år tilbake i tiden. Slik begynner marerittet. Ragnarok er den dramatiske beretningen om kampen for å unnslippe den mektige volven og den fryktede høvdingen på storgården Dalheim. 
Han klarer å flykte. Hun blir igjen på gården - der høvdingen og volven forbereder midtvintersblotet.

Ragnarok er en nervepirrende grøsser om et moderne par, og en hel bygd, som må kjempe not norrøn magi for å overleve (Fra vaskeseddelen). 

Her kommer smakebiten:

"Ingenting er slik vi tror her i verden. Alle mennesker bør innse det. Jeg har sett fantastiske og ufattelige fenomener på mine reiser; fenomener et moderne menneske ikke kan fatte. Jeg ville blitt latterliggjort om jeg hadde fortalt mine kolleger på Universitetet om alle mine opplevelser. I Tibet, for eksempel, så jeg engang en munk som leviterte." 
"Leviterte?"
"Han svevet. Bare noen centimeter over gulvet, ikke mye å skryte av, kanskje, men han svevet. Svevet! (s 107). 

Har du lyst å delta på "En smakebit på søndag" eller bare se hva andre leser, så er det bare å besøke bloggen til Mari "Flukten fra virkeligheten", som arrangerer "En smakebit på søndag" hver søndag.


Bilde er fra bloggeren: Flukten fra virkeligheten22 kommentarer:

 1. Egeland skriver spennende og fengslende. Gleder meg til denne boka. Ha en fin lesedag! (Her pøsregner det, så det blir bok i dag.)

  SvarSlett
 2. Bara titeln gör att jag blir nyfiken. Det låter spännande :)

  SvarSlett
 3. Der var det virkelig en bok jeg nå har notert meg bak øret! Takk for smakebiten! Jeg har lest meg gjennom de fire Bjørn Beltø bøkene - er imidlertid klar for mer Egeland, så takk for tipset :-) Ha en fortsatt flott søndag!

  SvarSlett
 4. Har enda tilgode å lese noe av forfatteren, men jeg skal komme i gang jeg også etter hvert. Tusen takk for smakebiten, Isabella og ha en herlig dag:-)

  SvarSlett
 5. Spennende smakebit :) Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 6. Flott smakebit! Denne boken har jeg lest og jeg syns den var superbra, Tom Egeland er en av mine forfatterfavoritter :) Så må jeg bare takke for den utrolig koselige kommentaren du skrev hos meg i går :) Og jeg syns headeren din er superfin - det enkle er jo absolutt det beste ;) Ha en herlig boksøndag, klem fra Anette :)

  SvarSlett
 7. Takk for smakebiten. Ha en fin søndag videre. :)

  SvarSlett
 8. Intressant smakbit! Ha en bra söndag! :)

  SvarSlett
 9. Takk for en smakebit ;)

  SV. Antibac er veldig lurt når man enten går på skole eller jobber med barn ;) Men man kan jo ha både det og en hyggelig hilsen ;) Takk for det Isabella <3 Formen min begynner endelig å komme seg litt nå. Godt! God søndag til deg <3

  SvarSlett
 10. En fin smakebit! Vi så også film på lørdag. Jeg valgte en og han valgte en så da ble det Red Riding Hood og Stash House :-) (Jeg anbefaler Red Riding Hood - den var bra!)
  Jeg har ikke lest Tom Egeland. Jeg vet ikke helt hvorfor, han har bare ikke havnet på min TBR-liste. Der er det selvfølgelig andre norske forfattere jeg heller ikke har rukket med. Det er rart det der hvordan man velger seg ut forfattere :-)
  Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
 11. Tom Egeland skriver godt og spennende! Kos deg masse med boka, Isabella :-)

  SvarSlett
 12. Har lest mye av geland og liker ham svært godt. Akkurat denne ble jeg ikke helt ferdig med i sin tid.. På tide å ta den frem igjen kanskje? Ha en fin søndag! Artemisia

  SvarSlett
 13. Tack för smakbiten, den lät spännande. Jag gillar framsidan också!

  SvarSlett
 14. ikkje så voldsom på krim, men denne virket veldig spennende og pirret nysjerrigheten min :D

  SvarSlett
 15. Hei!
  Har lest noen av Egelands bøker, men ikke denne- uvisst av hvilken grunn!? Smakebiten din gjør meg nysgjerrig, så det er ikke utenkelig at den blir plukket opp etterhvert!

  SvarSlett
 16. Leste den for et par år siden og husker den var meget spennende. Kos deg:)

  SvarSlett
 17. Jeg har ennå til gode å lese noe av Tom Egeland, sannelig på tide å gjøre noe med! Ihvertfall høres Ragnarok veldig spennende ut, ser frem til å høre hva du synes om den når du har lest den ut :)

  SvarSlett
 18. Jeg må snart få somlet meg til å lese Toms bøker jeg også, så takk for påminnelsen:) Kos deg med aller siste del av helgen!

  SvarSlett
 19. Jeg har satt Egeland litt på vent for en stund. Men smakebiten din var i alle fall spennende! Håper boka faller mer i smak enn filmen du så i helgen :)

  SvarSlett
 20. Läter spännande. Jag har aldrig läst något av Tom Egeland, men han verkar populär.

  SvarSlett
 21. aariho, jeg rett og slett slukte denne:) Herlig bok!:) Måtte idag kaste meg over den andre boken av han "Skyggelandet" for jeg greide ikke vente med å lese den:)

  Monika, "Ragnarok" er en populær tittel, har sett flere bøker med den tittelen. Men den er fengende helt klart!

  KindleJoy, gleder meg til å kaste meg over Bjørn Beltø bøkene tror jeg kommer til å like de også:) Denne var litt spesiell da, likte den godt, men man være åpen, for virkelighetstro er den ikke:)

  Beathesbokhylle, skjønner ikke hvorfor jeg ikke har lest noe før av denne forfatteren. Han skriver fengende og han skriver godt:) Anbefales:) Måtte kaste meg over neste bok av han:)

  Isabella, godt å høre du likte smakebiten, var vanskelig å velge. Var så mange gode biter å ta av:) Ha en fin kveld!

  Anette, likte den godt. Den var veldig oppslukende, måtte lese den ut med en gang:) Også måtte jeg kaste meg over neste bok:)Tror han kan bli en favorittforfatter hos meg også:) Takk for at du liker headeren min, ikke enkelt å få seg god header:) Ha en fin kveld:)

  Ann Kristin, takk for titten:)

  C.R.M. Nilsson, ha en fin kveld:)Og takk for turen innom:)

  Lillesmurf - Kari, godt å høre at formen er bedre:) Helt enig om at antibac er praktisk:) Ønsker deg en flott kveld videre:)

  astridterese, ikke alltid man treffer på gode filmer:)Red Riding Hood har jeg også sett, likte den jeg også. Var underholdende:) Synes også det er overraskende at jeg ikke har lest han før, men så var vel tiden inne for litt Egeland nå. Jeg er ihvertfall alt hektet:) Ha en fin kveld:)

  Takk Siljeblomst! Storkoste meg med boken og har allerede kastet meg over bok nummer 2 som han har skrevet:) Begynte veldig spennende den også, så tror den vil bli gjennomgått veldig raskt:) Ønsker deg en flott kveld:)

  Anita Ness, anbefaler å ta den frem igjen:) Men man må ha et åpent sinn for virkelighetstro er den ikke:) Ble veldig underholdt:) Ikke bare bare å havne i vikingtiden på mystisk vis:) Ha en flott kveld:)

  Lotten, forsiden har jeg ikke hatt tid å studere. Måtte opp på siden å se og jeg må si meg enig. Passer godt:) I denne utgaven jeg leser har Egeland skrevet etterord om hvordan han kom på å skrive boken også forklarer han litt sjangeren på boken. Lærerik lesning i etterkant:) Ha en fin kveld:)

  Mary-Anne, Tom Egeland definerer boken sin som en norsk nygotisk grøsser, så helt krim er den ikke. Kanskje du vil like den da, hehe:)Trodde også det var krim, så ble overrasket da jeg leste Tom Egelands definisjon av boken.Og det er jo sant det er ikke en vanlig krim bok, men mord er det:) Ha en fin kveld:)

  Berit boken het før "Stien mot fortiden", men Egeland synes ikke tittelen var passende så den endret seg til "Ragnarok". Kan hende du har lest den da? Hvis ikke har du noe og glede deg til:)Ha en god kveld!:)

  Rufsetufsa, det er den:) Syntes den ble mer og mer spennende jo lengre jeg kom i boken og sidene bare rullet av sted:) Ha en fin kveld:)

  Melusine, kommer en omtale om ikke så alt for lenge:) Likte den godt da, så anbefales:) Litt stas å lese debutantboken også:)Ha en fin kveld:)

  Forfatterfruen Karen, har hatt lenge lyst å lese hans bøker endelig greide jeg å kaste meg over dem. Jeg angrer ikke:) Ha en fin kveld:)

  Bokofilia, hehe boken er helt klar bedre:) Den filmen som vi ikke snakker høyt om sitter merkelig i ennå, men mest av dårlige grunner, hehe:) Ønsker deg en fin kveld:)

  Nilmas Bokhylla, er veldig spennende:) Anbefaler boken!:) Ha en fin kveld:)

  Marika, han er en populær forfatter som skriver gode bøker:) Anbefaler å lese noe av han:) Ha en fin kveld!:)

  SvarSlett