torsdag 6. september 2012

Boktema hos Anette - Favorittforfatter på bokstaven J

Boktema hos Anette
Favorittforfatter på bokstaven J

Bilde er fra bloggeren: Anettesbokboble

Idag vil Anette i "Boktema hos Anette" at vi skal skrive om vår "Favoritt forfattere på bokstaven J". Har du lyst å se andres favorittforfattere eller være med å delta? Da er det bare å besøke denne bloggen: Anettesbokboble.

Etter jeg satt å grublet over hvilke forfattere som er mine favoritt forfattere på bokstaven J, så kom jeg på ganske mange. Ble nesten litt vanskelig å velge. Jeg endte da opp med to norske krim forfattere og en ganske kjent forfatter som har skrevet noen bøker som nå beregnes som klassikere for oss. Her er de:

Jørn Lier Horst
Bilde er fra: Gyldendal Forlag

Jeg har ikke lest mange av hans bøker ennå, men det jeg har lest har jeg likt. Krim bøkene hans er veldig godt skrevet og plottene hans er veldig spennende. Men det jeg liker best er at sakene i bøkene er noe som kan også ha skjedd i virkeligheten, han bruker sin erfaring som etterforskningsleder når han skriver bøkene og det liker jeg. Gjør de veldig spennende. Den forrige boken jeg leste av han var denne:

Bilde er fra: Gyldendal ForlagHøsttåka ligger tett over kystlandskapet, og hyttene står med blinde vinduer mot den blygrå sjøen. Ove Bakkerrud skal ha en siste rolig helg på sommerstedet før vinterstengningen. Men han kommer frem til en hytte i kaos, herjet av innbruddstyver. Og på nabohytta: en mann mishandlet til døde.

Polititførstebetjent William Wisting har sett groteske drap før. Men desperasjonen han er vitne til I Stavern denne høsten, er ny for ham. Som om noen har alt å vinne, og veldig lite å tape. Derfor er det mot hans vilje at datteren line slår seg ned på en hytte ute i havgapet. uroen blir ikke mindre etter hvert som de finner flere ille tilredte lik i den forlatte skjærgården. Og fra himmelen faller det døde fugler (Fra bak boken).

Kan lese anmeldelsen: HER


Jo Nesbø
Bilde er fra: Aschehoug Forlag

Jo Nesbø er en av mine favorittforfattere og har hvert det en stund. Jeg elsker krim romanene hans med Harry Hole som hovedperson. Bøkene hans er underholdende, spennende og utrolig nervepirrende til tider. Har heldigvis noen godbiter igjen å lese av han, men jeg gleder meg stort hver gang han gir ut en ny bok. Forrige bok jeg lese av denne karen var denne (Kanskje ikke noe overraskelse), men jeg likte også "Snømannen" og "Panserhjerte" veldig godt:

Bilde er fra: Aschehoug Forlag

Det er den type drap som får en notis i avisa og så er glemt; en ung, desperat heroinist prøver å stjele dop fra en annen og blir skutt. Den skyldige blir tatt like etterpå. 

En mann kommer til Oslo fra Bangkok og går gjennom Kvadraturen, Oslos sentrum for narkotikaomsetning som nå domineres av det nye stoffet kalt fiolin. Bakmannen er den mystiske Dubai som ingen har sett. Den ankomne tar inn på et billig hotell og fyller ut registreringsskjemaet. Yrke: Drap. Navn: Harry Hole. han oppsøker sin tidligere arbeidsgiver på politihuset og ber forgjeves om å få etterforske narkotikadrapet. Men han får treffe den siktede i fengsel. Det er en ung gutt som Harry Hole knapt kjenner igjen. Men det er ham. Oleg, sønnen til kvinnen Harry fortsatt elsker. 

Saken er oppklart. Saken er umulig. Saken er personlig (Fra vaskeseddelen). 


Jane Austen
Bilde er fra: Wikipedia

Denne forfatterens bøker har jeg ikke bestiftet bekjentskap med før i år. Jeg har ellers sett filmene hennes, som jeg har elsker, så det var på tide jeg leste en av hennes bøker. Jeg ble forelsket på nytt, elsker måten hun skriver på, karakterene hennes, miljøskildringene og stemningen i bøkene hennes. Hun er rett å slette en fantastisk skribent og må bare være med her på listen. boken jeg har lest av henne er denne:

Bilde er fra: Bok og Media

Familien Dashwood lever et bekymringsløst liv på sin store og flotte eiendom i Sussex. Men da faren dør, blir alt forandret. Slekninger frarøver dem arven, og Dashwood - søstrene og deres mor blir nødt til å flytte fra Sussex til Barton Cottage i Devonshire. Her må de venne seg til et liv i atskillig enklere kår og skape seg et nytt miljø.
     Den svermiske Marianne møter snart John Willoughby, og forelsker seg hodestups. Den mer sindige Elinor sørger adskillelsen fra Edwars Ferrars, som er igjen i Sussex.
     Til tross for deres forskjellige personligheter, opplever begge søstrene store skuffelser i møte med kjærligheten. Marianne viser sin sorg åpenlyst, ens Elinor ikke lar noen få ta del i sine følelser. Men i beste Austen - tradisjon er begge kloke, standhaftige og ærlige- og som alle Austen - heltinner finner de til slutt både kjærligheten og lykken (Fra vaskeseddelen).

Anmeldelse av boken:HER


9 kommentarer:

 1. Det er nesten en skam å si det men jeg har ikke lest noe av de du nevner her, men jeg har tenkt å endre på det altså. De to førstnenvte har jeg noen bøker liggende av og jeg har lyst til å lese noe krim snart for nå er det lenge siden.

  SvarSlett
 2. Kryss i margen for Jørn Lier Horst FORAN Jo Nesbø i blogginnlegget ditt :-) Horst'en er nok min favoritt på J også!

  SvarSlett
 3. Jørn Lier Horst hadde jeg skrevet om på H, så jeg kunne ikke akkurat bruke ham om igjen :-) Jeg holder på å lese bøkene hans i kronologisk rekkefølge. Det er veldig fint.
  Jo Nesbø tenkte jeg ikke på, men jeg får putte han inn på N :-) Jane Austen er også en fin forfatter, men jeg har ikke så mange favoritter blant bøkene hennes.
  Ønsker deg en fin dag!

  SvarSlett
 4. Jo Nesbø är en av mina stora favoriter :)

  SvarSlett
 5. Har lest to av Jo Nesbøs bøker, og leser ungdomsboka "Salamandergåten" av J. L. Horst for sønnen min. Når det gjelder Jane Austen, så har jeg ikke lest noe, men har sett mange filmer... Kanskje jeg skulle rette litt på det.
  :-)

  SvarSlett
 6. Bra krim - og Jane Austen er alltid en klassiker:)

  SvarSlett
 7. Horst og Nesbø kunne jeg tenke meg å lese, har ikke kommet så langt ennå...hehe, leselisten er lang og krim blir ikke prioritert like mye som andre sjangere :)
  Jane Austen har jeg lest bare lest to bøker av foreløbig, men de var gode så flere ligger på listen.

  Ha en fin kveld videre!

  SvarSlett
 8. Så mange flotte favoritter du viser frem her! Har lest en av Horsts bøker og likte den kjempegodt, håper jeg får anledning til å lese flere :)

  SvarSlett
 9. Skulle gjerne ha hatt med Jørn Lier Horst på lista mi jeg også siden jeg nettopp har oppdaget forfatterskapet hans som virkelig falt i smak. Men siden resten på denne alfaetiske listen følger etternavnet og ikke fornavnet, så valgte jeg ikke å ta ham med. Men jeg gleder meg til å lese flere av bøkene hans.

  SvarSlett