mandag 17. september 2012

Oslo, Oslos bokfestival og bokbloggertreffet!

Oslo, Oslos bokfestival og bokbloggertreffet!

Kom sent i går kveld hjem fra Oslo med mange gode minner og en stabel med nye bøker. Det har hvert litt av en helg. 

Når jeg og samboeren kom fram, viste Oslo seg fra sin beste side. Strålende sol og med en herlig temperatur. Jeg fikk rett og slett sommer følelsen tilbake denne helgen. Ikke har jeg hatt så enkelt å komme meg til et hotell tidligere heller, flybussen stoppet rett utenfor hotelldøren. Luksus! Dagen startet bra. Rommet ble vi også veldig fornøyd med. 

Det tok ikke lange tiden før vi vandret til byen. Jeg var spent på bokfestivalen siden jeg aldri har vært på en tidligere. Jeg hadde sett på bokfestival programmet, men ikke bestemt meg noe på forhånd hva jeg skulle være med på. Derfor ble det mest til at vi gikk og så på utsalget av bøker. Jeg endte opp med hele fem bøker den dagen, så godt fornøyd ble jeg med resultatet. 


Doña Maria Av Cecilia Samartin
Svanesøstrene AV Rebecca Rasmussen
Maya Testamentet Av Steve Alten
Hakawati Av Rabih Alameddine
Det tredje tegnet Av Yrsa Sigurdardóttir

Jeg fikk også på denne turen spist indisk mat på restaurant for første gang og det skal helt klart gjentas. Kylling med mangokarri. Anbefales!

Lørdagen var hele dagen dedikert til bokbloggertreffet. Det var en spennende dag, med mange spennende møter. Jeg var både litt nervøs og forventningsfull. Arrangørene har gjort en utrolig god jobb, det må jeg bare takke stort for all arbeide dere har gjort! 

Dessverre fikk man jo ikke pratet med alle man ville snakke med, siden det var utrolig mange som hadde møtte opp. Men håper jeg får gjøre noe med dette til neste år. Var også noen bloggere jeg savnet veldig som av ulik grunn ikke kunne komme. Håper de kommer til neste år. Det som var så spennende var å se om alle var slik jeg trodde de var, og det var de. Traff også noen nye bokbloggere som jeg ikke kjente så godt til, så nå har jeg noen nye bokbloggere jeg må besøke, spennende!. Var også veldig koselig å treffe å snakke med de fra de ulike forlagene, noen skriver man jo ofte til og har fått et slags forhold til. Morsomt å få et ansikt til mailene. Lærte noe gjorde man også underveis både gjennom forlagenes presentasjon og debatten som fikk meg til å tenke og gruble over det å blogge.

Fikk også utrolig mange fine bøker gratis, og jeg tok så mange at jeg ble litt flau. Fikk også to flotte bøker av Mari som jeg vant på bloggen hennes før en stund siden. Tusen takk!


Gull Av Chris Cleave
Evig Søndag Av Linnéa Myhre
Harold Frys utrolige pilgrimsferd Av Rachel Joyce
Z Av Mark Brooks
Jakthundene Av Jørn Lier Horst
Saltsøstrene Av Tiffany Baker
Skyggerom Av Jan - Erik Fjell 
Amerikanske Guder Av Neil Gaiman

VANT!

Heaven Av Cristoph Marzi
Cassias valg Av Ally Condie

Jeg likte nesten middagen best for da møttes vi til et mer avslappet lag og praten gikk litt lettere. Heldigvis var jeg omringet av herlige mennesker som likte å prate og fikk meg litt igang også (er ikke den mest pratsomme, liker best å lytte). Var herlig å høre på diskusjonene og samtalene rundt borde. Maten var også utrolig god. Likte spesielt desserten som var eplekake med is. Må bare takke for et herlig selskap!

Avsluttet kvelden med drinker på hotellets bar og jeg gikk småsusende og fornøyd til sengs. 

Siste dag i byen, altså søndag ble det litt hilsning på en venninne og litt cafe gåing. Jeg hadde også bestemt meg og gå på noen av bokfestivalens arrangementer. Jeg valgte da ut og dukke opp på et bokbad der Tom Egeland ble intervjuet.  Jeg storkoste meg de 15 minuttene det varte. Morsomt å høre hans tanker rundt den siste boken Nostradamus testamente, gleder meg til å lese den. Rett etterpå hadde Cecilia Samartin signering av sin nye bok. Den hadde jeg jo kjøpt så da måtte jeg jo stille meg i kø. Hun tok seg god tid til hver enkelt og jeg fikk vite at hun hadde en niese som het Isabella og hun likte navnet mitt. Fikk også ta bilde av henne og meg. Var veldig morro! Ikke ofte jeg er på signeringer. Samboeren gikk på et kaffekurs noen timer etterpå og han var veldig fornøyd, han fikk en etterlengtet kaffekopp. Måtte også innom Ben og Jerry og kjøpe kirsebæris på vaffel med sjokoladesaus. Ble jeg kvalm...ja, men så yammi! 


Dagen sluttet med å presse hele 15 bøker ned i kofferten og jeg var litt nervøs for overvekt. Men ingen regning kom. Gleder meg allerede til neste års treff!


14 kommentarer:

 1. Høres utrolig gøy ut! Skulle ønske jeg kunne ha vært med!:) Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 2. Å, jeg skulle så ønske at jeg hadde hatt muligheten til å bli med, jeg også. Håper det blir gjentatt til neste år! Men det høres i hvert fall ut som om du har hatt det gøy. Aner ikke hvordan oversettelsene av Z og Amerikanske Guder er, men har lest originalene, og du kan bare glede deg :D

  SvarSlett
 3. Fint å treffe deg, Isabella. Og ja, det var morsomt ved bordet på Brasseri 45. :-D

  SvarSlett
 4. Så koselig et referat både fra bytur, festival og bokbloggertreff.:) Jeg var også og hørte på mye på festivalen, og bl.a. fikk jeg med meg et intervju med Cecilia Samartin, som du. Mne jeg orket ikke å stå i signeringskø, da jge var blitt forkjølt og sliten. Men boka fikk jeg med meg hjem fra treffet.:)
  Håper vi får snakket sammen senere en gang..:)

  SvarSlett
 5. Så utrolig fint bilde av deg sammen med Cecilia Samartin!

  Og du skal definitivt ikke være flau for bøkene - det var tross alt vi i komiteen som pushet på for at folk skulle ta så mange som mulig - det var derfor bøkene var der. Kos deg med dem uten snev av dårlig samvittighet. Du er jo faktisk en av dem som hadde reist lengst for å komme til treffet, og da skal man ha litt bokbelønning for det synes jeg!

  Det var hyggelig å veksle noen ord med deg! Og nå fikk jeg skikkelig lyst på is!

  SvarSlett
 6. Koselig å høre om dagen din:) Lover å være med på selve treffet neste gang, ikke bare debatten, for jeg rakk jo nesten ikke hilse på noen av dere.. Gleder meg til neste år allerede!

  SvarSlett
 7. Takk for sist Isabella!! Og jeg syntes også at middag var god og veldig hyggelig :-) Og som Elin sier, bildet av deg og Samaratin var kjempefint!

  Gro :-)

  SvarSlett
 8. For et koselig og fint innlegg og det ser ut som dere har hatt en vidunderlig weekend. Veldig fint bilde av deg og Samartin:-)Mange flotte bøker har du fått med deg hjem også og jeg tror ikke du skal være flau for det var vel meningen at en skulle ta bøker med seg. Kjenner jeg gleder meg til neste år for da SKAL jeg! Tusen takk for at du delte disse flotte bildene med oss.
  Ønsker den en super tirsdag!

  klem

  SvarSlett
 9. Herlig innlegg! Og takk for sist, Isabella, det var kjempehyggelig å være borddamen din på lørdag! Hvis du liker best å lytte, var det jo flaks at du havnet sammen med meg og Solgunn, hehe. Middagen var super, skulle bare ønske jeg ikke måtte dra så tidlig.

  Godt å se at du tok for deg av bokbordet:-)

  SvarSlett
 10. Heisann
  , fniser litt av at du som lytter havnet sammen med Solgunn og Line. Du kunne ikke fått en mer perfekt plassering -). Det var hyggelig å hilse på deg og artig også å se bilder fra andre deler av bokfestivalen. Den fikk ikke jeg med meg.

  SvarSlett
 11. Det var hyggelig å så vidt hilse på deg. Håper vi kan snakkes mer til neste år. I mellomtiden har vi jo hverandres blogger å kose oss med:-)

  SvarSlett
 12. Så koselig å lese om hvordan du har hatt det!! Neste år blir jeg også med, om jeg så må gå hele veien ;) Klem fra Anette :)

  SvarSlett
 13. En fin oppdatering av treffet - og alt i alt høres det ut som en skikkelig fin byhelg med et godt, variert program!

  SvarSlett
 14. BookNook, håper du kommer til neste år, det hadde vært veldig koselig å møte deg:) Takk for titten:)

  Ciuva, du må også komme til neste år helt klart:) Hadde vært så morsomt å se deg også der:) Jeg skal kose meg med Z og Amerikanske Guder:) Satser oversetterne har gjort en god jobb:)

  Mette Moen Baatvik, hehe var veldig morsomt og koselig ved bordet. Koste meg veldig:)

  Anita Ness, håper også vi snakker sammen senere en gang:) Skulle gå ofte å hilse på deg, men enten ble jeg opptatt eller så jeg du var, hehe:)Vi får rette opp det neste gang:)Gleder meg til å starte på Samartin boken, kos deg du også med den:) Ha en fin kveld:)

  Bokelskerinnen, takk for at du synes det:)Haugen med bøker står enda på kjøkkenborde, beundrer tårnet mitt vær morgen, hehe:)Men skal snart ordne plass i bokhylla:) Isen var kjempegod, selv kunne jeg tenkt meg en til:)

  Forfatterfruen Karen, gleder meg også veldig til neste år. Håper ikke noe kommer i veien:) Ha en fin kveld:)

  Groskro, selv takk for sist:) Var morsomt og hyggelig å bli litt bedre kjent med deg:) Takk for at du liker bilde:) Var en utrolig fin dag:)Ha en fin kveld:)

  Beathesbokhylle, det var det Beathe:) Var deilig å stikke litt fra Trondheim, men aller mest morsomt og spennende var det å oppleve bokbloggertreffet:) Gledet meg veldig, og koste meg veldig:)Neste år MÅ du også være der:)Får ikke skuffe meg en gang til, hehe:)Bare morsomt å dele:) Tok da lite bilder fra selve treffet, var så opptatt:) Klæm til deg også!:)

  linesbibliotek, veldig koselig å snakke med deg Line:) Synd du måtte dra så tidlig, men skjønner hvorfor, så du er helt tilgitt, hehe:) Takk for at dere har ordnet så fint et treff til oss alle sammen, storkoste meg:) Vurdere å hoppe på Oktober boken i lesesirkelen så jeg kommer meg på igjen:)Må bare finne ut hva serien heter på norsk og i hvilken rekkefølge jeg skal begynne:)Ha en fin kveld:)

  Ingalill, hehe, storkoste meg:) liker utadvente mennesker, sikkert noe med at jeg ikke er det selv:) Ble jo ikke så mye bokfestival, men heldigvis rakk jeg litt:) Men heldigvis kommer det mer til neste år:)Veldig hyggelig å hilse på deg også:)

  Silje - Så rart, det er sant det:) Håper også vi snakkes mer til neste år:) Klæm!

  Anette, ja hvis ikke du kommer, henter jeg deg, hehe:) Klæm tilbake!:)

  Kasiopeiia, morsomt å møte nye mennesker og prøve nye ting:) Var meget fornøyd etter den turen, savner Oslo litt nå i etterkant:)Ønsker deg en god kveld:)

  SvarSlett