søndag 23. september 2012

En smakebit på søndag - Den rike mann av John Galsworthy

En smakebit på søndag 
Den rike mann av John Galsworthy

Da var det alt søndag igjen, uka og helga har bare sust av sted i det siste. jeg har startet min praksis på biblioteket og jeg storkoser meg på arbeid. Deilig å ha noe å gjøre igjen i hverdagen. Tiden som arbeidsledig håper jeg nå er forbi. 

Lørdagen har jeg stort sett tilbringt hjemme i sofa kroken, formen har ikke vært på topp. Men serier fra nettet og en god bok har hjulpet meg godt gjennom dagen. Også må vi ikke glemme den gode colaen og all smågodtet, nam, nam!  Jeg har også lest ut ut "Evig søndag" av Linnèa Myhre denne helgen og jeg rakk ikke en gang legge den i lesefeltet mitt før den var slukt. Kommer anmeldelse iløpet av uken. 

Idag er jeg bedre i formen og har planer om å komme meg ut litt. Kanskje gå meg en tur rundt en av byenes fineste vann. Gleder meg også veldig til middagen idag, da er det knokesuppe. Hva er ikke bedre enn det på en kald høstdag. Glad i mat er jeg! Derfor dere uheldigvis må høre hva jeg har spist og skal spise hele tiden, hehe. 

Idag koser jeg meg med boken som skal leses i forbindelse med Lines lesesirkel for måneden oktober. Endelig startet opp igjen, for leselysten og tiden til å lese er kommet tilbake for fullt. Det er denne boken dere skal få smakebit av idag: "Den rike mann" av John Galsworthy. det er den første boken av 10 bøker i "Forsyte Sagaen" og jeg tror vi skal lese de 3 første bøkene i serien. Her kommer mer om boken:


Vi møter Forsyte - familien i 1880 - årenes London. Hovedpersonen, Soames, står som representant for familiens mest karakteristiske egenskap, deres lidenskapelige eiertrang.
   Også hustruen Irene, betrakter han som sin personlige eiendom. Irene - på sin side - har aldri elsket sin mann. Hun føler seg kjøpt og betalt, som alt annet han eier. 
   I et familieselskap møter hun den unge arkitekten Philip Bosinney, som er forlovet med en slektning av Soames. De to blir stormende forelsket . . .


Her kommer smakebiten:

Smakebiten er hentet helt i starten av boken, og det er selskap med hele Forsyter familien til stede. 

De Forsyter som denne dag blandet seg med flokken av andre gjester var enda elegantere enn de pleide, de hadde et preg av våken, skarp selvtillit, en glansfull aktverdighet, som om de hadde rustet seg mot noe. Det vanlige snusende uttrykk hos Soames Forsyte hadde bredt seg gjennom rekkene, de var på vakt (Fra side 6). 

Det er den herlige bloggeren Mari som arrangerer "En smakebit på en søndag", så har du lyst å se andres bidrag eller være med å delta er det bare å besøke bloggen henne "Flukten fra virkeligheten" ved  å trykke på linken på blogger navnet hennes. 

Hvis du vil delta er det ganske enkelt. Du åpner boken du leser på nå og finner et lite utdrag som ikke er alt for avslørende og skriver et innlegg om det, deretter besøker du Maris blogg og linker sidene til hverandre. 
23 kommentarer:

 1. Forsyte Sagaen er en fantastisk historie, jeg slukte alle bøkene kjapt den gang jeg leste de. Ha en flott søndag, her har vi sol og fint.

  SvarSlett
 2. Så kjekt at du har kommet i gang med jobb, og bibliotek må jo være midt i blinken for deg!Middagen din høres god ut, her blir det koteletter kokt i brun saus med poteter og grønnsaker. Jeg skipper potetene da! Denne serien må jeg notere meg for den virket som noe jeg liker. Vet du? Jeg tror jeg lever på feil tid, for jeg kunne godt tenkt meg å levd på den tiden damene gikk i fine kjoler!
  God bedring til deg og ha en supeduper dag, Isabella!
  klem

  SvarSlett
 3. Flott smakebit, og å jobbe på et bibliotek har alltid vært min store drøm. Koselig å høre at du trives :) Klem fra Anette :)

  SvarSlett
 4. Gode, gamle slektshistorier er bra! Godt å høre at du jobber på bibliotek, noe som nok er rett i blinken for en aktiv bokblogger som deg. Når vi først snakker om middag så høres det deilig ut med knokesuppe! Vi skal ha bacalao. Men nå skal jeg drikke kaffelatte etter en fin morgentur i herlig høstvær.

  SvarSlett
 5. Forsythesagan ja, den minns jag att min mamma pratade om, fast TV-serien då :)

  Vad härligt att tillbringa dagarna på ett bibliotek!

  SvarSlett
 6. Eg har og 10 bøker i Forsyte-sagaen, men kloke hoder seier at me skal kun lese "Man of Property", "Indian Summer of a Forsyte", "In Chancery", "Awakening" og "To Let". For øyeblikket har ikkje eg tenkt å lesa meir enn det (hvertfall ikkje til lesesirkelen), men eg pløyer nok gjennom resten etterkvart:-)

  SvarSlett
 7. Jeg har sett filmen og den ELSKER jeg<3. Men har ikke somlet meg til å lese bøkene...

  SvarSlett
 8. Tack för smakbiten och din trevliga beskrivning av din söndag. Härligt med praktik på bibliotek!
  Forsythesagan - jag tror inte ens jag visste det var böcker, för mig är det förknippat helt med TV-serien!

  SvarSlett
 9. Lørdagen din hørtes ordentlig koselig ut! Så bra at formen din er bedre og at leselysten er tilbake for fult! Åå, er det ikke deilig med bøker som man bare leser "i en fei". Kjenner meg igjen i å være glad i mat ja..Jeg er helt umulig når det kommer til godis også jeg..

  SvarSlett
 10. Håper du virkelig vil kose deg med Forsyte Sagaen. En av mine absolutte favoritter. Irene Heron tror jeg er min favorittkarakter :)

  Så heldig du er som skal jobbe på bibliotek! Jeg angrer sånn på at jeg ikke utdannet meg til bibliotekar. Kjempespennende, gratulerer!

  Middag må man selvsagt ha, her i huset blir det and i beste "M.Kanne"/Einar O. Risa stil.
  Gleder meg!

  Ha en fortsatt fin søndag!

  SvarSlett
 11. dette var en flott smakebit & takk for tipset.
  så kjekt det må være å jobbe på bibliotek :)
  ha en finfin søndag :)

  SvarSlett
 12. Så trivelig å begynne å jobbe på bibiotek da.:) Ang smakebiten så husker jeg Forsytesagaen fra TV en gang i tiden. antar det er samme familiesaga. Husker ikke så mye av det, for det er lenge lenge siden.. John Forsyte husker jeg navnet på..

  Takk for smakebit, og en god søndag til deg..)

  SvarSlett
 13. Yesss, bok en og to ligger i hylla og skal leses snart. Nå gleder jeg meg enda mer :-) Takk for smakebiten, Isabella!

  SvarSlett
 14. Takk for smakebiten, og ha en fin dag videre. :)

  SvarSlett
 15. Las denne for lenge, lenge sidan en gong. Kos deg.
  Gratulerer med jobb, aldri kjekt å vere arbeidsledig.

  SvarSlett
 16. Gratulerar till praktiken! :)

  Forsythesagan har jag haft i hyllan i många år, men det har visst aldrig blivit av att läsa den ...

  SvarSlett
 17. Så kjekt med praksis på biblioteket, da! Gratulere så mye! Håper Forsythe-sagaen faller i smak, jeg likte i alle fall bøkene kjempegodt da jeg leste dem for en stund siden!

  Ha en fin-fin uke!

  SvarSlett
 18. Aldri lest de bøkene, kanskje jeg skal gjøre det en gang:)

  SvarSlett
 19. Hm, tror aldrig jag har hört talas om den :O

  SvarSlett
 20. Så gøy med praksis på biblioteket, Isabella! Gratulerer :) Jeg syntes det er hyggelig å få høre om din søndag og mat(det eneste minuset er at jeg blir så inmari sulten he he).

  Denne sagaen har jeg i bokhyllen, jeg snuser litt på den merker jeg :)

  Jeg liker å bli kalt herlig forresten, kjenner at det ikke gjør meg noe så tusen takk for det ;) :D You made my day!

  SvarSlett
 21. Jeg visste ikke at The Forsyte Saga er en felles tittel på en samling romaner, nå måtte jeg sjekke eksemplaret mitt som jeg skal lese i Lesesirkelen og ganske riktig - den inneholder tre titler da, The Man of Property, In Chancery og To Let. Håper det er en sammenheng...

  Håper du føler deg bedre nå slik at praksisen ikke blir for krevende - hvor lenge skal du være der forresten?

  SvarSlett
 22. Eli♦Bella blogg, koser meg veldig med boken. Går da ikke så kjapt siden jeg leser på så mange andre itillegg, men hadde jeg bare lest på de hadde det nok gått unna:) Ha en fin søndag:)

  Beathesbokhylle, herlig å være i jobb igjen. Man setter mer pris på ha en jobb nå en tidligere. De vokser altså ikke på trær. Storkoser meg og gleder meg til å stå opp hver dag igjen. Det er lenge siden jeg har gjort:) Unner ingen å være arbeidsledig så lenge, også får jeg jobbe på en plass jeg stortrives på:)

  Tror også jeg lever på feil tid, for de kjolene er vakre, men samtidig vet jeg nå ikke om jeg hadde likt i lengden å gått med disse kjolene. Sikkert veldig tunge. Det var jo ikke så lett for kvinner på denne tiden heller, så når man tenker nøye gjennom det. Liker jeg nok mine dongeribukser bedre, hehe:)Men de kjolene er vakre, elsker å se filmer mange av disse vakre kjolene:) Ha en flott søndag!

  Anette, ikke dum arbeidsplass. Men det er travle dager, alltid noe å gjøre. Heldigvis elsker jeg å ha det litt travelt og ha mye å gjøre. Blir jo ikke et kjedelig øyeblikk da:) Stortrives!Ha en fin søndag!Klæm!

  aariho, hehe passer meg veldig bra å være omringet av det jeg elsker nemlig bøker:) Flott arbeidsplass og så hyggelige ansatte:)Bacalao er jo så godt:) Nam nam:) Fikk lyst på det:) Idag skal vi ha lammeskank:)Kos deg på denne søndag!:)

  Monika, det er herlig!:) Skal se filmen etter jeg har lest bøkene, alltid morsomt etterpå:) Ha en fin søndag!

  Elida, okey så det er så pass mange man skal lese. Da må jeg sette opp farten, for her går det litt tregt på grunn av andre leseprosjekt. Men godt å vite:) Leser det jeg rekker også skal jeg lese alle bøkene etterhvert:)Koser meg da med første bok:)Ha en fin søndag!

  Askeladden, gleder meg til å se filmen. Håper den er like bra som bøkene:) Anbefaler da å starte på de, første boken koser jeg meg veldig med:) Ha en fin søndag!

  lottensbokblogg, ikke bare bare å få med seg alt. Hadde ikke hørt om bøkene før jeg skulle lese de i forbindelse med lesesirkelen:) Ønsker deg en flott søndag!

  Stjernekast, hehe godt å høre det er flere av oss mat glade:) Elsker å sluke bøker, ikke noe som er herligere enn det:) Ha en herlig søndag!:)

  Karete, har ikke blitt så godt kjent med Irene ennå, men jeg skal følge med henne videre:) Mye fine karakterer der:)Takk for det, stortrives i praksisen!Er spent på om jeg ender opp som bibliotekar, ihvertfall skal jeg bruke tiden godt å se om det er noe for meg:) And hørtes jo bare helt herlig ut, det er jo så godt. De få gangene jeg har spist det har jeg hatt ett stort smil om munnen, nam nam:) Ha en herlig søndag!Klæm!

  Mary-Anne, trives veldig godt:) Håper jeg finner ut om det er et yrke som passer meg mens jeg er der. Tror det så langt:) Ha en herlig søndag!:)

  Anita Ness, tror den gikk på tv en gang ja:) Skal se filmen etter jeg har lest bøkene, gleder meg å se karakterene komme til liv på tv skjermen, tror de gjør seg godt der:) Ha en fin søndag!:)

  Siljeblomst, så bra å høre:) Har hatt en pause fra boken nå på grunn av andre bøker, men kjenner jeg har litt lesekløe på å starte på den igjen. Er jo et bra tegn:) Ha en fin søndag!:) Kos deg med serien:)

  Julie, takk for kommentar og ha en fin søndag!

  SvarSlett

 23. Eva, ikke morsomt å være arbeidsledig over lang tid. Så deilig å ha noe å bry seg om å glede seg til igjen:) Ha en flott søndag!:)

  Marika, takk for det:) Anbefaler å ta en titt p åde:) Veldig gode bøker foreløpig:)Ha en fin søndag!:)

  Bokofilia, mange som liker de. Godt å høre, da leser jeg med godt mot videre:) Ha en herlig søndag og takk for gratulasjonen!

  Elin, ikke dumme klassikere å ha lest tror jeg:) Gleder meg til å høre hva de i lesesirkelen vil skrive om de:) Ha en fin søndag:)

  Nilmas Bokhylla, ikke jeg heller før de kom opp i lesesirkelen til Linesbibliotek. Anbefales, ihvertfall første boken (har ikke kommet lengere). Ha en fin søndag:)

  Mari, hehe så bra å høre at du liker mat pratet mitt og blir sulten, hehe:)Takk for det stortrives på biblioteket, endelig får jeg se hva som skjer i kulissene,det er veldig spennende. Også er det jo hovedbiblioteket og der er det jo alltid noe som foregår:)Heldig som har den klar i bokhylla, da må du bare kaste deg over dem:) Ihvertfall anbefaler jeg første bok med trygghet:)Synes det var passende idag med herlige Mari, hehe:)Du er jo det:) Ha en fin søndag!:)

  Melusine, se hva Elida sier over. Slik er serien satt opp på norsk:

  Nr. 1 - Den rike mann
  Nr. 2 - Skilsmisse
  Nr. 3 - Til leie
  Nr. 4 - Den hvite ape
  Nr. 5 - Sølvskjeen
  Nr. 6 - Svanesang
  Nr. 7 - På forsyte børsen
  Nr. 8 - Ventetid
  Nr. 9 - Blomstrende villniss
  Nr. 10 - Over elven

  Kan også se her hvordan de engelske bøkene er satt opp: http://snl.no/John_Galsworthy. Så du er på riktig spor. Helt riktige bøker:)
  Kom raskt i god form igjen heldigvis:) Har ikke funnet ut hvor lenge jeg skal være der ennå(men får å gå godkjent praksisen må jeg være der 3 måneder). Håper jeg får være der så pass lenge:)Ønsker deg en god søndag, kos deg med bøkene!:) Unnskyld jeg var litt treg å svare, har vært så travelt om dagen:)

  SvarSlett