lørdag 25. februar 2012

Bokanmeldelse: Sirkelen Av Mats Stranberg & Sara B. Elfgren

Sirkelen
Av Mats Strandberg & Sara B. Elfgren
 

 • Forfatterne: Mats Strandberg & Sara B. Elfgren, Sverige
 • Oversetter: Gry Brenna
 • Orginaltittel: Cirkeln
 • Utgitt: 2012
 • Sider: 528
 • Format: Innbundet 
 • Språk: Bokmål 
 • Del av en forstettelsesserie: Serie på tre bøker
 • Emne: Ungdom, Sverige, magi og hekser
 • Forlag: Gyldendal
 • ISBN: 9788205417731
 • Utfordringer: 100 Bøker på et år og ny forfatter. 
 • Status: Lånt på biblioteket
Litt om forfatterne:
Mats Strandberg er forfatter og Journalist og har skrevet romanen Jaktsäsong (2006), Bekantas bekanta (2007) og Sirkelen er hans første ungdomsfantasyroman. Boken skrev han sammen med Sara B. Elfgren som arbeider som manusforfatter for film og Tv. Sirkelen er hennes debutant bok (Wikipedia og Wikipedia).

Bokens handling:
Apokalypsen begynner i Bergslagen.

Englefors. Vakkert navn, gudsforlatt sted. Omgitt av dype skoger der mennesker ofte går seg vill og forsvinner. En natt da månen på mystisk vis er farget rød, føres seks ungdommer til den nedlagte folkeparken. De har ingenting til felles. De vet ikke hvordan de er kommet dit, eller hvorfor de er der. Men uten hverandre kommer de ikke til å overleve.


Sirkelen er første bok i Englefors-trilogien.

En Svensk sensasjon.
Solgt til forlag over hele verden på rekordtid. 
Twiliht møter Fucking Åmål.
Du har aldri lest maken!
 (Fra bak boken).

Min mening om boken:
Jeg skal ikke si så mye om boken siden det er så mange som har skrevet bokanmeldelse på denne tidligere. Annet at den er fantastisk godt skrevet og er utrolig spennende. Til de som ikke har lest den enda: Anbefaler jeg den på det varmeste. Desverre må man jo vente helt til neste år med å lese neste bok i serien, men jeg gleder meg allerede til den kommer ut. 


Det som imponerer meg mest i boken er personskildringene. Vi møter en gjeng med ungdommer som er veldig forskjellige. De er realistiske og alle har sine problemer de sliter med. Foreksempel blir vi kjent med Anne - Karin som blir mobbet på skolen. Hun har blitt kalt svetthora gjennom hele ungdomskolen og prøver å unngå å bli kalt det på Videregående også. Hun gjør dette ved å dekke kroppen sin med mye klær og prøver å gjøre seg usynlig på skolen. Gjennom Anne - Karin får vi vite hvordan det føles å bli mobbet. Her er en smakebit: 


Anne - Karin reiser seg fra setet og går utstøtt langs midtgangen i den krengende bussen. Samenbitt tar hun sikte på døren. Hun er så lei av hele tiden å være redd for at noen skal si noe ekkelt når hun går forbi. Eller enda verre, at hun skal høre undertrykt fnising så fort hun har passert. Til og med når det ikke skjer noe, hører hun ekkoet fra tidligere i hode. Stemmen som visker om hvor tjukk hun er, og at hun lukter fjøs (S47).


Ungdommene samles, og danner deretter en sirkel, og det viser seg at de sammen skal bekjempe ondskap. Men først må de lære og samarbeide med hverandre, og det er ikke bare enkelt. De trår i en verden som ikke har hvert synlig for dem tidligere. En verden med magi, drap, hekser, rare tegn og mørke skygger, men historien handler også om å vise mot, kjærlighet og vennskap. Sammen utgjør dette til en spennende historie. Du blir revet med allerede på de første sidene og vil bare lese mer og mer. Bokens fortelling er uforutsigbar, man vet aldri hvor historien tar deg. Jeg gir denne boken 9 av 10 poeng.

Andre bøker i serien:


 • "Ild" kommer ut i 2013
 • "Nøkkelen" kommer ut i 2014
7 kommentarer:

 1. Denne har jeg hørt mye om og har lyst til å lese en gang:) Fin bok anmeldelse:)

  SvarSlett
 2. Takk Elin!:)Den anbefaler jeg veldig å lese, kjempe bra bok:)

  SvarSlett
 3. Fin bokanmeldelse:-) Har den liggende i bokhyllen over uleste bøker og gleder meg til å begynne på den. ha en fin lørdag:-)

  SvarSlett
 4. Jeg gleder meg til å få lest denne, =)

  Jeg har en giveaway på bloggen du kunne vært interesert i å være med på.

  SvarSlett
 5. @SecretPrivilege har allerede meldt meg opp:) Blir spennende:)Kos dere med boken dere som ikke har lest den enda, heldiggriser:)

  SvarSlett
 6. Hmmm... Denne må nok leses! Alle er jo superentusiastiske! Liker bloggen din kjempegodt ;o)

  SvarSlett