tirsdag 25. februar 2014

Boken på vent # 52

Boken på vent # 52
Det skjedde i evergreen av Rebecca Rasmussen

Foto: Beathesbokhylle
Idag er Beathe med bloggen Beathesbokhylle tilbake med "Boken på vent"! Utfordringen går ut på å finne en bok du har liggende på vent til lesning. Det kan være gamle bøker du har liggende eller nye som du vil vise frem. Vil du være med å delta eller se andres bidrag er det bare å trykke på linken under bildet.

...

Er sjokkert at det allerede er tirsdag igjen. Tiden flyr virkelig for tiden. Lite lesing og blogging forrige uken også, håper det tar seg opp etterhvert. Har vært veldig travel på hjemmebane med rydding og vasking, studering, overnattingsbesøk og Røros tur. Var så koselig å være på Rørosmartnan på lørdag, fikk meg også veldig mye gode varer med meg hjem. Som en kjempegod lammepølse, og en Røros ost med karve i seg, som gjør seg godt på knekkebrødet. Ble også litt drops og solbær-te med hjem, så nå blir det mye te- kos fremover. Kjøpte også et nydelig gult krus, som var håndlaget av en kunstnerbutikk i Røros. Kommer sikkert med på et frokost bildet en dag. Anbefaler virkelig å ta en tur til Røros både på martnan, men også ellers for det er en koselig liten plass. 

Men tilbake til Boken på vent. Dagens bok på vent er Det skjedde i evergreen av Rebecca Rasmussen. Boken fikk jeg nettopp i hus fra biblioteket og jeg tror dette er en bok etter min smak. Lurer bare på når jeg skal få tid å lese den? Kanskje den må snike seg i lese køen etterhvert. Noen som har lest denne?

Foto: Pantagruel forlag
Pantagruel sier om boken:

En henrivende og storslått roman om hvordan én tragisk hemmelighet kan påvirke flere generasjoner fremover.

Året er 1938, og Eveline, en ung brud, bosetter seg i Minnesotas villmark sammen med ektemannen Emil. Livet er tøft i villmarken, og de to nygifte klorer seg fast til elvebredden for å overleve naturens råskap og den snikende ensomheten. Hytta deres er nedslitt, men de har en elv full av fisk, en frodig hage, og en nyfødt sønn med navn Hux. Men da Emil reiser til Tyskland, for å ta seg av sin syke far, og krigen forsinker hjemreisen hans, skjer det utenkelige; Eveline blir voldtatt av en fremmed mann, og blir gravid. Hun gir bort barnet, og mens Hux vokser opp med jakt og fiske i skogen med foreldrene sine, vokser søsteren, Naamah, opp som foreldreløs på et kaldt og kjærlighetsløst barnehjem.

År senere, hjemsøkt av viten om den forlatte jenta, bestemmer Hux seg for å finne søsteren sin, og ta henne med hjem. Men kan Hux temme Naamahs villhet og rotløshet? Klarer de noensinne å gjøre opp for alt hun, og de begge har mistet?

Med en forlatt ødemark som bakteppe er Det skjedde i Evergreen en lysende vakker og sterk roman om kjærlighet, anger og håp.

...

Håper den står til sine forventninger!

Ha en fin tirsdag!


7 kommentarer:

 1. Høres ut som du har hatt en hektisk tid!
  Boken du har på vent er ukjent for meg, så det blir spennende å lese hva du synes når du får tid til å lese den :)

  SvarSlett
 2. Travle tider for deg ser jeg, av og til er det sånn, men hørst koselig ut med Røros-turen, og te blir liksom aldri feil. Boken leste jeg før jul og likte den godt, det var bare et par ting jeg var litt uenig med forfatteren i, ellers var boken bra. Blir spennende å høre hva du syntes om den!

  SvarSlett
 3. Det hørtes ut som det var veldig koselig å være på Rørosmartnan. Her har vi en tre dagers variant i slutten av mai hvert år, som kalles Jærdagene. Der er det fullt av boder og tilbud og et "must" å være med på :-) Boken din hørtes tøff ut. Det å gi fra seg et barn kan ikke være lett, og heller ikke det å vokse opp på barnehjem. Ønsker deg en fin dag!

  SvarSlett
 4. Dette høres ut som en bok jeg kan like. Takk for tipset og ha en fin tirsdags kveld :)

  SvarSlett
 5. Åh, Røros er jo bare en av de vakreste byene jeg vet om!! Når det gjelder boken har jeg ikke lest den, men den høres ut som en ordentlig bokperle :)

  SvarSlett
 6. Ukjent bok, men vakkert bokomslag:)

  SvarSlett
 7. Denne boken var ukjent for meg, men historien i seg selv virket lovende! I tillegg var coveret nydelig, og jeg forelsket meg i den. Takk for tips, og gleder meg til å lese meningen din om den videre ;)

  - Siri

  SvarSlett