søndag 9. februar 2014

En smakebit på søndag - Divergent

En smakebit på søndag
Divergent av Veronica Roth

Foto: Flukten fra virkeligheten
Idag arrangerer den herlige Mari, med bloggen "Flukten fra virkeligheten", "En smakebit på søndag". Dette er noe hun gjør så å si alle søndagene i året! Til stor lykke for oss andre medbloggere! Har du lyst å være med eller bare lese andres bidrag er det bare å trykke på linken under bildet, da kommer du rett til siden hennes.

...

Til alle mødre der ute! Gratulerer med morsdagen! 

Foto: Privat
Selv har jeg tenkt å feire dagen ved å lage en haug med vafler, med vaniljekrem og bringebær syltetøy på idag til ære for min mor. Synd hun er så langt unna å ikke får smake på herligheta, men kort og en liten gave er allerede sendt i posten. Selvfølgelig skal jeg ringe også! Ønsker ihvertfall alle mødre der ute en riktig koselig dag! 

Dagen idag veksles det mellom to bøker. Lesetempoet mitt har virkelig vært lavt i det siste, så jeg holder fortsatt på men den fine boken Den trettende fortellingen av Diane Setterfield. Må si jeg koser meg maks, spesielt i natt fikk jeg lest masse siden jeg ikke sovnet før i 5 - 6 tiden imorges. Og det bare på grunn av en litt for lang napp på lørdagen. Jeg har visst snudd døgnet. Men den boken har dere jo allerede fått en smakebit fra, så idag vil jeg gi dere en smakebit fra Divergent av Veronica Roth. Greide rett å slett ikke å vente til jeg hadde fullført Den trettende fortellingen før jeg startet på denne. Hjalp jo ikke at jeg igår så en veldig spennende trailer av filmen som kommer. Så da måtte jeg bare kaste meg over den, og jeg er alt veldig oppslukt. Spennende! Gleder meg til filmen! 

Foto/tekst: Schibsted forlag

Schibsted sier om boken:

Divergent foregår i en verden hvor det ikke er lov til å skille seg ut. Hva skjer dersom du gjør det?

Dette er historien om Beatrice Rice, kalt Tris, som lever i et fremtidig Chicago. Samfunnet er delt inn i ulike grupper som dyrker frem ulike idealer. På 16-årsdagen må alle gjennom en test for å finne sin gruppe. Testen viser deg hvilken gruppe du er mest egnet til, men du må selv velge.

For Tris blir denne avgjørelsen svært vanskelig, og etter hvert skjønner hun at hun er fanget i et farlig spill hvor mangel på kontroll og uærlighet hersker. Spillet blir stadig farligere idet makthaverne skjønner hvem Tris egentlig er …


Målgruppe: 12+


Her kommer smakebiten:

Leser da boken som ebok på engelsk, og smakebiten er helt ifra starten av boken, der Beatrice blir testet for å finne ut hvilken gruppe hun tilhører i samfunnet. Hun som skal teste henne heter Tori og hun har en tatovering av en hauk, og Beatreice lurer på hvorfor hun akkurat har en slik tatovering: 

"Why the hawk?" I blurt out as she attaches an electrode to my forehead.......(3% eller side 11)


Humming a little, she presses another electrode to my forehead and explains, " In some parts of the ancient world, the hawk symbolized the sun. Back when I got this, I figured if I always had the sun on me, I wouldn`t be afraid of the dark" (3% eller side 12 av 487). 


Ha en fin søndag!


17 kommentarer:

 1. Så bra du liker Den trettende fortellingen. Den syntes jeg og var helt herlig :-) Det synes jeg om Divergent og :-) Jeg gleder meg til å lese fortsettelsen! Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
 2. Tusen takk for blomsterhilsen! Så kjekt å feire med vafler selv om mamma ikke er med :) Jeg har fått blomster og sjokolade av min datter, og fjelltur av yngstemann. Nå bobler middagen bak meg på kjøkkenet og min egen mamma og pappa er på vei.
  Jeg har ikke grepet om bøker som ikke foregår i denne verden, men for en artig smakebit. Engelsk er et fornøyelig språk å lese på. Ha en fin ettermiddag!!

  SvarSlett
 3. Den här vill jag läsa. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 4. Ser också fram emot filmen, men upptäckte besviket (argt, irriterat) att de flyttat den svenska releasen till slutet av april. Mycket väntan kvar...

  SvarSlett
 5. Divergent har jag på läsplattan, men eftersom jag inte ser den så kommer jag aldrig ihåg den. Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 6. Så fint å feire med vafler selv om din mor ikke kan smake :)
  Den trettende fortellingen likte jeg også godt, og Divergent har min datter snakket mye om selv om hun ikke har lest den ennå. Bokhandleren var utsolgt da hun skulle kjøpe den, og biblioteket var utlånt. Filmen virke uansett svært spennende så den skal jeg få med meg! Takk for fin smakebit, Isabella :)

  SvarSlett
 7. Spännande spännande! Konstigt det var att se ett annorlunda omslag till boken ;)

  SvarSlett
 8. Den här boken ligger på läslistan 2014, kanske jag borde prioritera den så den blir läst innan filmen kommer...

  SvarSlett
 9. Skjønner du koser deg både med vafler og bok.. og takk skal du ha.:)

  SvarSlett
 10. Jeg har ikke lest boka siden det ikke er helt min sjanger når det gjelder bøker, men har lyst til å se filmen. Så gleder meg til det :)

  SvarSlett
 11. Tack för smakbiten. Ha en fortsatt skön kväll.

  SvarSlett
 12. Firar man morsdag nu hos er? Kanske jag borde införa att morsdag ska firas hos oss varje gång det firas någonstans i världen!

  SvarSlett
 13. Borde verkligen läsa denna.

  SvarSlett
 14. Divergent må jeg prøve å få lest denne eller neste måned :D Har hatt den i bokhylla i flere år, men den har ikke blitt prioritert.. :S
  xx Siri

  SvarSlett
 15. Tori är en av mina favoritkaraktärer i serien. Tack för smakbiten :)

  SvarSlett