onsdag 5. februar 2014

Februarønsker 2014

Februarønsker 2014

Februar er virkelig god bok måned, det kommer utrolig mange flotte bøker ut denne måneden. Noe som gjør det veldig vanskelig for meg å plukke ut en ønskeliste med bare noen få utvalgte bøker. Men jeg tar bare med her bøkene jeg kunne tenkt meg selv å kjøpe eller kunne ønsket meg hos andre. Har jeg de allerede er de da ikke med. Men dere får jo høre om de senere. Må da innrømme det ble mye krim på ønskelisten denne gang. Her er min ønskeliste:  

Kommer: 14.02.2014
Foto: Schibsted forlag
Schibsted sier om boken:

Et eventyr for voksne barn. Et ondt og skremmende eventyr, der hovedaktørene deltar i et spill som gjør den ene til drapsmann og den andre til morder. Eller var det omvendt?

Hadde det ikke vært for Russlands siste tsar, Nikolai II, Englands statsminister Sir Winston Churchill, Russlands president Vladimir Putin og kriminalkommisær Evert Bäckström ville denne historien aldri ha funnet sted.

Av den enkle årsak at historien er resultatet av handlinger som disse fire mennene foretar seg over en periode på mer enn 20 år. Fire menn som aldri traff hverandre, som levde i hver sin verden, der den eldste ble drept før den yngste var født. Og som så ofte før, er det den legendariske Bäckström som trekker i trådene og får satt en stopp for den blodige historien.


...

De hadde meg på "Et eventyr for voksne barn", et ondt eventyr og skremmende eventyr, kan jo ikke bli bedre. Skulle ikke mer til før jeg fikk lyst å lese denne boken. Har da ikke lest noe av forfatteren tidligere, men kan jo ikke være dumt å starte med denne. 

...


Kommer 28.02.2014
Foto: Aschehoug forlag
Aschehoug sier om boken:

"Mapuche" er en krim som fillerister deg! Den er rå og brutal, øm og poetisk, rystende og dypt engasjerende.

Jana er en ung Mapuche-indianer og billedhogger som bor i utkanten av Buenos Aires. Folket hennes holdt til på pampasen i over to tusen år før de ble utsatt for folkemord og forfølgelser av de hvite inntrengerne.
Rubén Calderón er en av de sjeldne politiske motstanderne som slapp ut av det argentinske diktaturets klør. Siden har han som privatdetektiv arbeidet utrettelig for Mødrene på Maiplassen. Ingenting tilsier at Jana og Rubén skal møte hverandre, men en dag finner politiet transvestitten «Luz» drept i havnekvarteret La Boca. Her har hun solgt sine tjenester sammen med «Paula», Janas eneste venn. Samtidig forsvinner en fotograf som hadde et forhold til datteren til en av byens mest innflytelsesrike forretningsmenn. Det viser seg at saken har røtter tilbake til militærdiktaturets tid, og dets gamle aktører har fortsatt mye å skjule. Og midlene de er villige til å bruke, står ikke tilbake for fortidens metoder.


...

Dette var nesten en bok jeg bare suste forbi fordi jeg rett og slett ikke likte bokomslaget, særlig ikke da fargene. Men så så jeg forfatteren var jo litt kjent. Forfatteren har tidligere skrevet Zulu, og det er en bok jeg har hørt mye bra om og har hatt lenge på leselisten. Så da må jo denne være god også tenkte jeg. Derfor havnet den her, historien høres da spennende ut. 

...


Kom ut 03.02.2014
Foto: Aschehoug forlag
Aschehoug sier om boken:

En solfylt dag samles fem hundre engler i Kerimäki kirke for å gjennomføre det årlige grunnkurset for skytsengler. En av kursdeltakerne er den nylig avdøde lektoren i kristendomskunnskap, Sulo Auvinen. Som menneske har han vært en ganske klumsete type, som engel er han en staselig åpenbaring: Vingebredden er på hele ti meter. Men han er ikke blitt mindre klønete, og man bestemmer raskt at han skal tildeles en lettbeskyttet person.Valget faller på Aaro Korhonen som nettopp er blitt den lykkelige eier av en kafé i Helsinki. Allerede på vei til mennesket han skal beskytte, klarer imidlertid den velmenende skytsengelen å få vingene sine inn i en høyspentledning. Korhonen er lykkelig uvitende om beskyttelsen han får, og hvordan den skal komme til å rote til livet hans.

...

Jeg har virkelig et elsk og litt hat forhold til denne forfatteren. Noen ganger treffer han veldig godt med bøkene sine og noen ganger skuffer han stort, men det er vel kanskje derfor jeg alltid blir glad av å se en ny bok av han. Man kan liksom aldri vite hvordan leseopplevelsen blir denne gangen, så derfor har han en verdig plass på listen min. 

...


Kommer 24.02.2014
Foto: Gyldendal forlag
Gyldendal sier om boken:

Endelig! Siste boken i Ölandskvartetten er her!

«Spøkelsesskipet kom glidende ut fra mørket, fram over det svarte vannet i sundet, og vek ikke unna for noe eller noen. Gutten i gummibåten rakk ikke å komme seg unna da skipet dukket opp. Den lille farkosten av luft holdt på å kantre i kollisjonen, men i siste øyeblikk greide han å komme seg helt inntil stålskroget og fortøye sin egen båt i relingen. Skipet reiste seg over ham. Det var oljete og rustent, som om det hadde seilt på havet i årtier. Ingen beveget seg på dekk, men dypt inne i skipet dunket det en motor, som et levende hjerte. Gummibåten sprakk og tok inn vann, så gutten hadde ikke noe valg. Han strakte hendene opp mot relingen og klatret om bord.»

Midtsommer på Öland. Tusenvis av turister kommer for å feire midtsommer, og solen steker på den kalkhvite øya, men ferieparadiset skjuler mørke hemmeligheter. En av de besøkende har kommet tilbake for å kreve betaling for en gammel gjeld. Han etterlater seg død og skrekk i sommernatten. Ingen vet hvem han er, eller hva han vil.

Men det er én mann som begynner å ane uråd. Gerlof Davidsson, en av øyas eldste innbyggere, begynner å forstå hvem den ukjente er, og hvorfor han søker hevn. Han har nemlig møtt mannen før, i ungdomstiden, da de begge sto på kirkegården og plutselig hørte banking fra en kiste …

...

 Johan Theorin har jeg ennå mange bøker igjen å lese, men de jeg har lest har jeg storkost meg med. Dette er en forfatter jeg følger med på, så når jeg så denne, ble jeg fra meg av glede. Må vel bare kanskje lese noen av de første bøkene først. Liker at bøkene gir meg litt gåsehud av og til. 

...


Kommer Februar
Foto: Schibsted forlag
Schibsted sier om boken:

Han er den nye gutten på skolen. Han er den perfekte attentatmann. Han dreper uten frykt, uten sympati, uten anger. Uten minner.

Livet hans følger et fast mønster: Ny by, nytt navn, nytt mål. Målet er en trussel mot rikets sikkerhet, og må nøytraliseres. Gli inn på skolen, bli kjent med barna til målet, vinn deres tillit, få innpass i familien… til målet plutselig dør av «naturlige årsaker». Videre til ny by, nytt navn, nytt mål.

En dag er det nye målet borgermesteren i New York. Fra nå av skal ingenting bli som før …

Boy Nobody er første bok i en planlagt trilogi.

Målgruppe: 13 +

...

Jeg er kjempe nysgjerrig på denne! Høres fryktelig spennende ut og jeg liker at det er første boken i en trilogi. Så denne må sjekkes ut rett og slett. 

...


Kommer Februar
Foto: Cappelen Damm
Cappelen Damm sier om boken:

1693: en samisk mann jages av en gruppe av opphissede menn. Like før de fanger ham, klarer han å skjule en gjenstand, en samisk tromme.

I dag: Vinteren i Finnmark er kald og nådeløs. I Kautokeino er en hittil ukjent, flere hundre år gammel samisk tromme nylig returnert til et lokalt museum, en gave fra en eldre fransk oppdagelsesreisende. Det sies at trommens kraft tillot sjamaner å kommunisere med de døde. De tradisjonelle trommene har derfor en sterk symbolsk verdi for den samiske lokalbefolkningen. Men trommen blir stjålet, og flere blir mistenkt for å ha stjålet den.

Kort tid etterpå blir en reindriftsutøver funnet død, med ørene kuttet av.
Klemet Nango og Nina Nansen er offiserer i reinpolitiet, en spesialenhet opplært til å håndtere de fleste utfordringer i regionen, både naturlige og menneskeskapte. Klemet er en samisk politimann nær pensjonsalder, mens hans unge partner Nina kommer sørfra. Begge er overbevist om at det er en sammenheng mellom de to forbrytelsene. Det blir klart at ikke alle i Kautokeino ønsker at Klemet og Nina skal lykkes i denne saken, og etterforskningen skjer under ekstreme forhold.

...

Krim fra Finnmark, med både samer og sjamaner og samisk tromme høres veldig interessant og spennende ut. Liker denne boken nesten allerede, skal helt klart få tak i denne når den kommer ut. 

...


Kommer Februar
Foto: Cappelen Damm
Cappelen Damm sier om boken:

«De døde kan ikke snakke til oss," hadde Professor Madoc sa. Men det var ikke sant. Nummer 19, liket som atten år gamle Patrick Fort utforsker i anatomistudiet, prøver å fortelle ham alt mulig.

Patrick har Aspergers syndrom, og allerede nok av problemer i livet sitt. Han sliter med å forstå menneskene rundt seg, og han er besatt av tanken på døden - den merkelige døren som bare åpner seg i én retning, og som faren forsvant gjennom en dag ti år siden.

Det er denne besettelsen som fikk ham til å velge kurs i anatomi, men nå har hans søken etter svar førte ham til et annet mysterium, kanskje et drap. Hvem er egentlig mannen som snakker til ham fra disseksjonsbenken? Og hvordan havnet han egentlig her?

Mens en død mann litt etter litt avslører sine skjulte sannheter for ham, oppdager Patrick hemmeligheter i sin egen families fortid. Til slutt er det bare én ting sikkert: Ingenting er hva det ser ut til å være.

...

Belinda Bauer er en forfatter jeg har bøker av ulest i bokhyllen min, men siden jeg har tror dette er en forfatter jeg liker bøkene til, kan det jo ikke være dumt å fortsette å samle. 

...


Kommer 10.02.2014
Foto: Cappelen Damm 
Cappelen Damm sier om boken:

Tenk deg at du til bryllupsdagen din fikk din søster i gave – som din slave.

Da den velstående plantasjeeieren Cornelius Allen gifter bort datteren Clarissa, gir han henne en bryllupsgave: den unge slavekvinnen Sarah. De to jentene har vokst opp sammen, men livene deres kunne ikke ha vært mer forskjellig. Clarissa er hvit og vant til et privilegert og enkelt liv. Sarah er svart og er vant til et liv med hardt arbeid og slaveri.
Det er forbudt å forlate plantasjen, men Sarah lengter etter å bli fri. Når hun til slutt bestemmer seg for at fremtiden ligger utenfor plantasjen, setter det i gang en rekke av hendelser som vil få ødeleggende konsekvenser for begge jentene.

...

Slaveri er ett fascinerende tema å lese om i romaner. Jeg er spent på denne. Har lest både gode og dårlige bøker om temaet, men denne gjør meg nysgjerrig.  

...


Kommer 20.02.2014
Foto: Forlaget Press
Forlaget Press sier om boken:

Tenk om du fikk sjansen til å leve livet om igjen, helt til du omsider fikk det som du ville? Under en snøstorm i England i 1910 blir det født et barn – som dør før hun får tatt sitt første åndedrag. Under en snøstorm i 1910 blir det samme barnet født – og denne gangen lever hun. Hun får navnet Ursula. Kate Atkinson vant Costa-prisen for beste roman og kan dermed vinne Costa-prisen for årets bok, uavhengig av sjanger som utdeles 28. januar.


Hva om man fikk en ny sjanse? Og enda en? Hva om man fikk et uendelig antall sjanser til å leve sitt liv? Ursula Todd har i denne romanen fått den muligheten. Dette er bare én begynnelse av de mange Ursula skal gjennomgå. Små endringer bringer hennes liv videre og i vidt forskjellige retninger; som et forkomment offer for overgrep; som Hitlers morder, kona til en av offiserene i Nazi-Tyskland …

Ursulas liv utspiller seg i et Europa der skjebnetrådene spinner sitt ubønnhørlige nett omkring menneskene, og romanen utfolder nettopp erfaringene fra de to verdenskrigene, der begivenhetenes lunefulle spill sendte så mange mennesker ut i uante livsskjebner. Ursula får mange muligheter til å begynne på nytt, til å bli seg selv, men gir det henne evner og innsikt som kan redde verden, enn si kontrollere hennes egen skjebne?

...

Denne boken bare fanget min oppmerksomhet, også begynte jeg å lese om den og den fanget meg fortsatt. Må med da! 

...


Kommer 20.02.2014
Foto: Tiden forlag
Tiden forlaget sier om boken:

Tallak Nybuen skadeskyter en reinsdyrbukk, og i jakten som følger, faller han om. For å overleve natten tar han seg til stølen som hans far har leid ut til en jeger nede fra kysten.

Neste dag drar de to mennene sammen ut i fjellet for å finne bukken. Turen vekker minner fra Tallaks oppvekst; morens uforklarlige fravær, ham selv og faren alene på den lille gården, følelsen av å være fanget i den trange dalen, i det evige slitet. Natten er kommet med snø, turen blir tung, og etter hvert som de søker over den tomme vidden, blir det klart at det er mer enn det skadeskutte dyret som knytter de to sammen.

Fra jorden roper blodet er en konsentrert roman, rik på kjærlighet. Gjennom et lite og levende persongalleri vikles det ut en stor fortelling - om familie og arv, sannhet og løgn, om hvilke historier som former våre liv, og om hvordan alt kunne vært annerledes.

...

Jeg synes denne boken virker veldig fin. Høres ut som en rolig fin historie, som det er bare å sitte å kose seg med. Må da si jeg likte bokomslaget også på denne. Vakker natur! Så er det vel også en norsk forfatter, så han må jeg jo få med meg. 

...


Kommer 06.02.2014
Foto: Pantagruel forlag
Pantagruel sier om boken:

Hvis du leser dette betyr det at du er nyansatt ved Human Resources, Inc. Gratulerer. Og kondolerer.

I beste fall har du begynt på en karriere som aldri vil bli kjedelig. Du kommer til å besøke spennende steder. Du kommer til å møte unike og fantastiske mennesker fra alle deler av samfunnet. Og drepe dem. Du kommer til å tjene en hel haug med penger, men det kommer ikke til å bety en dritt for deg etter at det første oppdraget er gjort. Henrettelser, uansett hvor enkelt det ser ut som på film, er det det vanskeligste, mest stressende og mest ensomme yrket i verden. Dette er ikke en jobb for alle. De fleste av dere kommer til å finne ut av dette på den tøffe måten, fordi dere kommer til å dø før måneden er omme. Og det er lenge før treningsfasen er over.

Dette er manualen din. Lærlingens håndbok. Den er absolutt ikke en del av velkomstpakken for nyansatte. Tvert i mot. Hvis du blir tatt i å lese den, er du død før du rekker å bla om til neste side. Det ansiktsløse fjeset ditt og det fingerløse liket ditt vil bli delt opp i seks forskjellige søppelposer, for så å bli oppløst i syre. Så vær så snill, vær diskret. For det er faktisk en stor sjanse for at denne boken er det eneste som vil redde livet ditt.
Jeg ønsker deg lykke til og våpen som ikke låser seg…

John Lago: Alder: 25. Yrke: leiemorder. Status: siste oppdrag

...

Hehe, ler godt av bare å lese denne boken. Morsomt historie! Den må jeg jo også bare få med meg. Høres ut som en perfekt bok å ha mellom studiene! 

...

Nå ble det kanskje litt vell mange bøker på listen min, men heldigvis har jeg ikke planer om å lese alle i februar. Utvalget kan man jo ikke klage på, mye å glede seg til. Men må innrømme jeg gleder meg ekstra til Johan Theorin sin bok kommer enda jeg ikke har lest alle bøkene før denne boken. Noen bøker dere gleder dere ekstra til? Kos dere masse med februar lesningen! 
4 kommentarer:

 1. Mange fine ønsker her,Isabella:-) og tusen takk for at du minnet meg på et par bøker som jeg selv glemte å ha med i mitt innlegg. Liv etter Liv har jeg veldig lyst til å lese. Manualen virker morsom så mail er sendt til Ida allerede;-) Tusen takk for mange fine boktips, Isabella:-)

  SvarSlett
 2. HER var det flere jeg kunne tenkt meg å lese! Jeg må fram med pennog papir og gjøre noen notater skjønner jeg ;o)
  (Og skal jeg rekke å lese noe av alt dette som frister, må jeg nok disiplinere meg litt mer enn jeg har gjort hittil; altfor mye tid går til tull og fjas...)
  Håper du får en fin dag, Isabella!

  SvarSlett
 3. Det var massor med spännande boktips! Så bra - bara att inspireras! Tack! :-)

  SvarSlett
 4. Her var det masse spennende, gleder meg til Johan Theorin sin, og Belinda Bauer :)

  SvarSlett