tirsdag 4. februar 2014

Boken på vent # 49

Boken på vent # 49

Bellman & Black av Diane Setterfield

Foto: Beatehsbokhylle
Idag er Beathe med bloggen Beathesbokhylle tilbake med "Boken på vent"! Utfordringen går ut på å finne en bok du har liggende på vent. Det kan være gamle bøker du har liggende eller nye som du vil vise frem. Vil du være med å delta eller se andres bidrag er det bare å trykke på linken under bildet.

...

Jeg har ikke kommet helt over at det er Februar alt. Iløpet denne måneden har jeg lagt så mange planer at jeg er sikkert ikke vil merke at det har vært en Februar måned en gang og at det plutselig er mars. Skremmende at tiden går så raskt av sted. Men nok om tiden. 

Har startet å lese Den trettende fortellingen av Diane Setterfield og jeg storkoser meg med boken. Synes fortsatt det er litt rart jeg ikke har lest den tidligere, spesielt siden den er en så stor favoritt hos mange av dere bokelskere. Grunnen til at jeg egentlig startet å lese på denne boken er fordi jeg fikk lånte neste bok av forfatteren, Bellman & Black, og bakpå denne sto det at den trettende fortellingen var den første boken av forfatteren. Da fant jeg ut jeg ville lese den aller første først, derfor er Bellman & Black på vent her i huset ennå. Gleder meg veldig til å lese den. Den høres ihvertfall helt ut som en bok jeg kommer til å like. Her skal dere få høre litt mer om den:

Foto/tekst: Gyldendal forlag
Forlaget sier om boken:

Suksessforfatteren av Den trettende fortellingen er tilbake med en mørk og underholdende roman om et uventet kompaniskap.


England, tidlig på 1800-tallet: William Bellman er ti år og fire dager gammel, og en mester med sprettert. En dag skyter han en kornkråke. Episoden er tilsynelatende bare en av mange guttestreker, men skuddet får fatale følger. Kornkråker glemmer nemlig aldri.

Noen år senere: William er en av landsbyens største menn, og har gjort onkelens spinneri til en blomstrende forretning. Han har funnet sitt livs kjærlighet og satt fire vakre barn til verden.

Men plutselig snur hellet. Moren dør, og i begravelsen kjenner William et ubehagelig blikk i nakken. I øyekroken ser han omrisset av en mystisk, svartkledt mann. Like etter rammes landsbyen av en epidemi, og Williams kone og barn blir alvorlig syke. Desperat etter å redde det mest dyrebare han har i livet, satser William alt på et partnerskap med den svartkledte fremmede.

Diane Setterfield trollbandt en hel verden med sin millionselgende debut Den trettende fortellingen. Oppfølgeren Bellman & Black er en underholdende og mørk fabel om én manns kamp for å redde seg selv og det han har kjært. For når vet man egentlig at man har gjort opp for fortidens synder?


...

1800- tallets England, elsk! En herlig tidsepoke å lese om og stedet er ikke dumt heller. Høres litt ut som en Stephen King historie sånn egentlig, får den litt uhyggelig følelsen av å lese om boken. Eller er det bare meg som får den følelsen? Apropos Stephen King, er det noen som har sett Under the dome, tv- serien? Er den bra? Vurderer å kjøpe første sesongen på boks. Liker forresten også veldig godt bokomslaget på boken også på denne boken, veldig passende. Gleder meg til å lese!

Ha en fin tirsdag!

8 kommentarer:

 1. Dette er en av de bøkene som står lengst fremme på leselisten min :-) Denne og den nye til Jamie Ford. Jeg hadde ønsker å fortelle om dem på bokkafeen på jobb, men der er det slik at jeg tar med meg de bøkene jeg forteller om slik at lånerne kan låne dem. Og disse to bøkene har en uendelig venteliste :-) Så det blir lesing for min egen del og så skal jeg anbefale den første boken til både Diane Setterfield og Jamie Ford i steden for :-) Ønsker deg en fin dag!

  SvarSlett
 2. Takk for fint boktips, denne hørtes ut til å være en bok jeg ikke kan gå glipp av! Ha en fin tirsdag! :)

  SvarSlett
 3. Denne boken har jeg veldig lyst til å lese, jeg har den trettende fortellingen så det blir vel til at jeg leser den først tenker jeg.
  Under the dome så jeg på når den gikk på tv og gleder meg veldig til den begynner igjen senere i år forhåpentligvis. Kan anbefale deg den, har ikke lest boken/bøkene. Ønsker deg en fin dag,Isabella:-)

  SvarSlett
 4. Og her kommer jeg for å helle litt kaldt vann i årene dine. Jeg hadde lest Den trettende fortellingen noen år før Bellman & Black, og likte den veldig godt. Fallhøyden var stor, og jeg må vel påstå at jeg gikk litt på tryne. Bøkene henger absolutt ikke sammen, og bør vel heller ikke sammenlignes. Den var lang, til tider interessant, men også langtekkelig. Les gjerne omtalen min hvis du vil, eller vent med å lese den til du har lest boken :)

  SvarSlett
 5. Jeg likte veldig godt den trettende fortelling. Hadde store forventninger til Bellmann og Black. Hørete den på lydbok,men den fenget dessverre ikke meg

  SvarSlett
 6. Den trettende fortelleingen likte jeg kjempegodt. Spent på hva du synes om denne.:)

  SvarSlett
 7. Dette er en av mange bøker jeg har sett på biblioteket, som jeg har lyst til å lese. Spent på å høre din mening om boka :)

  SvarSlett
 8. Med tanke på hvor godt jeg likte "Den trettende fortellingen" og hvordan Tine gikk på trynet da hun leste den nye her, blir jeg litt skeptisk; det er så skummelt å ta fatt på nye bøker av forfattere man har fått ekstra gode leseopplevelser fra! Rart at det er slik, men erfaringa med store fallhøyder osv... Vi får sjå hva det blir til!!!

  SvarSlett