onsdag 12. februar 2014

Leseliste for Februar 2014

Leseliste for Februar 2014

Jeg har begynt å sette opp en leseliste for hver måned, mest for min egen del, siden det er travle tider med studiene igjen. Greit å ha noe å forholde seg til. Hvor lang listen er vil variere fra måned til måned. Noen bøker vil dere også kanskje høre gå igjen, fordi de ikke er startet på eller fullført ennå fra forrige måned. Listen er ikke fast, jeg kan endre på den så mye jeg vil iløpet av måneden, for det kan jo hende noen nye bøker snik seg inn litt imellom. 

Her er ihvertfall Februar lese listen min:


Foto: Privat
 • Huset med den blinde glassveranda av Herbjørg Wassmo er en forfatter jeg lenge har hatt planer å lese noe av og endelig har jeg surret meg i rett bibliotekhylle og fått tak i første romanen av forfatteren. Det er ikke store flisa, så derfor rakk den helt på tampen å bli med på min leseliste. 
 • Brevene fra øya av Jessica Brockmole  fikk jeg ramlende som en overraskelse i posten og siden jeg elsket brevromanen 84 Charing Cross Road så godt, gleder jeg meg veldig til å prøve meg på en ny brevroman. Jeg har på følelsen jeg kommer til å like denne også. 
 • The Fault in our Star av John Green denne boken vet jeg  kommer som film til Norge iløpet av Juni (Trur det var den 13. Juni), og jeg gleder meg veldig til å se den. Har allerede tittet på traileren og det gav meg ett dytt til å lese boken først, for det må man før man ser filmen, så det så. Går for den engelske utgaven. 
 • Odinsbarn av Siri Pettersen er vel den eneste som ikke har lest denne boken ennå, føler ihvertfall sånn, og siden alle snakker om den føler jeg meg litt utafor. Så nå skal jeg prøve å komme meg inn i har lest denne boken gjengen jeg også. Likte Hulder av Tonje Tornes, så det blir stas med litt mer huldring, kanskje. 
 • Så lenge det er stjerner på himmelen av Kristin Harmel var gårsdagens Boken på vent og en bok jeg nettopp har investert i. Jeg kjøpte den fordi den hadde så fint et sitat av anettesbokboble inni seg at jeg skjønte dette var boken for meg. Gleder meg til å gå i kosemodus med denne. 
 • Se til meg som liten er av Ingrid Elfberg har hatt denne krimboken liggende lenge, lånt fra biblioteket, så det er på tide jeg leser den. Men den er mest av alt med fordi jeg trenger litt krim denne måneden kjenner jeg. Dette er debutboken til forfatteren og jeg må jo selvfølgelig lese den første boken av henne før jeg starter med hennes andre bok Til døden skiller oss ad, som jeg har hatt lenge liggende på vent. Til døden skiller oss ad har fått mye gode omtaler av bokbloggerne. 
 • Alma Whittakers betydelige oppdagelser av Elizabeth Gilbert Jeg elsket Spis, elsk, lev boken av samme forfatter, så nå når jeg fikk denne nye boken av henne kan jeg nesten ikke vente med å lese den. Har da ventet en stund på grunn av andre prioriteringer, men endelig skal den leses. Håper bare ikke den skuffer, for forventningene er store.  Håper kose faktoren er stor. 
 • Fugl av Lisa Aisato fikk ikke være med på bildet stakkar, men den hadde flydd seg en tur. Men skal absolutt leses denne måneden. Har allerede tittet litt på illustrasjonene og de er jo bare helt nydelige. Gleder meg til å blogge om denne shortlist boken for denne måneden. 
...

I Januar fullførte jeg ikke alle bøkene på listen min. Jeg la vekk 21 Julenoveller av diverse forfattere, for det var bare rett å slett ikke passende å lese dem nå. Gjemmer den til Desember, da trenger jeg å komme i mer julestemning. Wedding night av Sophie Kinsella, kom jeg bare litt igang med, men har planer å fortsette å lese på i Februar. Ungdomsboken Fuck Off I Love you av Lars Mæhle fullførte jeg og det vil komme en anmeldelse etterhvert. 84 Charing Cross Road av Helene Hanff var en nydelig liten bokelsker bok. Der kjærligheten til litteraturen sto sterkt. På ville veier av Cheryl Strayed er en minneverdig bok, jeg bare elsket å lese om Cheryls lange vandring og hennes indre reise for å finne seg selv igjen etter morens død. Battle Royale av Koushun Takami kommer jeg til å starte opp med denne måneden igjen. Startet med den, men så ble den liggende. Skarlagenssalen av H.K. Fauskanger var en herlig krimgrøsser, det var den perfekte boken for meg der å da når jeg leste den, så jeg koste meg max. Camilla Collett - Ungdom og ekteskap av Torill Steinfeld leser jeg fortsatt sakte med sikkert imellom alle de andre bøkene, det varierer veldig hvor mye jeg prioriterer den. Derfor har jeg brukt ekstremt lang tid på å lese den. Blir å fortsette med den iløpet av Februar. I februar snek det seg jo også noen bøker imellom alle disse, men de får du høre mer om på Januar oppsummeringen etterhvert. Er nok litt optimistisk på å komme meg gjennom alle disse bøkene, men jeg liker å ha et godt utvalg med litt forskjellig. Det er derfor jeg lager en såpass lang liste. Noen ganger vil man lese krim og noen ganger kosebøker og noen ganger dokumentar bøker, sånn ettersom. Hva skal dere lese på denne uken?


Ha en fin onsdag!
4 kommentarer:

 1. Fin haug med bøker du har å glede deg til denne måneden, regner med du er godt i gang. Brevene har lest, og den likte jeg godt. Lurt å ha en plan, min plan går ut på å lese de bøkene som kommer dettende inn, og denne måneden har jeg fått 3 forespørsler fra forlag/forfattere om jeg vil lese boken deres. Dette er spennende, siden jeg ikke har lest omtaler, og går på med krum rygg :) Ellers styrer jo "Smakebitene om søndagen" og "Boken på vent" litt hva jeg leser, og selvfølgelig køen på biblioteket. Noen ganger er det lang kø, og plutselig er det min tur :) Ha en fin onsdag!!

  SvarSlett
 2. Odins barn her heller ikke jeg lest, mend et blir jo anledning til det.:) Fin liste. Fin dag til deg også.:)

  SvarSlett
 3. Jeg også setter opp lister over bøker jeg skal lese for hver måned. Jeg har alltid hatt listedilla:)

  SvarSlett
 4. Jag älskar 84 Charing Cross Road! Hoppades på en lika bra upplevelse när jag läste Prioritaire av Iselin C Hermann, men den var hopplöst kass. Synd!

  Har du läst The Guernsey Literary and Potato Pie Society förresten?

  SvarSlett