fredag 14. februar 2014

14. Februar - Alle hjerters dag

14. Februar -  Alle hjerters dag
En romantisk bok anbefaling

Jeg feirer ikke Valentinsdagen eller Alle hjerters dag, som vi også kaller det her til lands, må jeg innrømme. Men det betyr jo ikke at jeg ikke liker litt romantikk. For jeg elsker romantiske bøker, så derfor tenkte jeg å skrive et lite innlegg å gi ett tips på en romantisk bok som kanskje passer å leses idag eller ved en senere anledning. Kanskje du allerede har lest den, og må si deg dypt enig med meg om at dette er en passende bok for dagen, eller kanskje du  ikke likte den i det hele tatt ? Jeg lurer også på hvilken romantisk bok du vil anbefale? Hvis du vil går det ann å lage ett innlegg om boken og lenke til innlegget mitt under, eller bare skrive den ned i kommentarfeltet. 

Foto av bok i bakgrunnen: Forlaget Press

Boken jeg vil anbefale er En dag av David Nicholls. 

Forlaget Press sier om boken:

En dag er den ultimate feelgood-boka om kjærlighet og vennskap, frykt og forelskelse. Utgangspunktet er enkelt: Den 15. juli 1988, natten etter eksamensfesten, møtes Emma og Dexter for første gang. Dagen etter skal deres veier skilles. Tror de. I stedet blir den første natten begynnelsen på et forhold ingen av dem helt vet hva er.

I En dag får vi møte dem igjen den 15. juli hvert eneste år i tjue år framover, og se hvordan både forholdet, de to hovedpersonene og verden rundt dem forandrer seg over tid. Resultatet er både en annerledes og uendelig sjarmerende kjærlighetsroman, og et portrett av de siste tiårene som det er vanskelig å ikke kjenne seg igjen i.I anmeldelsen om boken skrev jeg:

Underholdende er det første orde som dukker opp når jeg nå har rundet av det siste kapittelet, dette var rett og slett en underholdende bok. En bok som man blir glad i. Den har noe alvorlig over seg, samtidig som den er sprekkfull av morsomheter. Jeg lo, gremtes av skikkelig pinlige stunder og fikk tårevåte øyne ved sorgfulle scener i denne boken. 

Boken handler om å finne seg selv, finne den store kjærligheten, finne sin plass i verden. Vi følger Emma og Dexter fra Universitet og følger deres drømmer om verden, deres ambisjoner fram til de er 30 - 40 år og får se hvordan livet har utviklet seg ender i forhold hva de ønsket seg i starten. Livet kan ikke planlegges og man må følge drømmene mens man ennå har tid å fylle dem. Ikke la så mye stå i veien for din egen lykke, grip sjansen når du har den. Kanskje noe sånt prøver boken å fortelle oss. Ihvertfall var det det den fortalte meg. 

Har du lyst å lese mer av anmeldelsen kan du gå: HER
Boken er også filmatisert. 
Ha en fin 14. Februar!


4 kommentarer:

 1. Denne har jeg lest og likte den godt. Ha en fin dag :)

  SvarSlett
 2. Jeg liker litt romantikk. Er ikke så veldig glad i romantiske bøker, greit at det er romantikk i en bok men ikke at det er hele handlingen. Det samme gjelder egentlig for filmen, men ved en tilfeldighet kom jeg over One day og det ble til at jeg så den. Jeg likte filmen veldig godt, selv om slutten ikke var helt.. tørker tårer*. Jeg har sett denne på biblioteket, så jeg må få lest den en gang :)

  SvarSlett
 3. En dag har jeg i hylla og den skal leses. Er bare litt usikker på når. Håper å få det til på listen min neste måned.
  God helg!

  SvarSlett
 4. Heisann! Så koselig kommentar du la igjen hos meg :) Selvfølgelig kan du "låne" utfordringen min, bare koselig å kunne være til inspirasjon :) Jeg har for tiden lagt dette prosjektet litt på is. Har vært igjennom en periode med en helt utrolig lesetørke, og bruker nå bloggen til å holde oversikt over bøkene jeg har lest. Men jeg kjenner at leselysten er på vei tilbake, så da blir det kanskje mer blogging etter hvert også!! Håper du har hatt en super helg :) Klem fra Anette :)

  SvarSlett