tirsdag 11. februar 2014

Boken på vent # 50

Boken på vent # 50
Så lenge det er stjerner på himmelen av Kristin Harmel

Foto: Beathesbokhylle
Idag er Beathe med bloggen Beathesbokhylle tilbake med "Boken på vent"! Utfordringen går ut på å finne en bok du har liggende på vent. Det kan være gamle bøker du har liggende eller nye som du vil vise frem. Vil du være med å delta eller se andres bidrag er det bare å trykke på linken under bildet.

...

Idag er det min nummer 50 Boken på vent, det synes jeg er skikkelig stas. Blir nesten litt spennende å se hvor mange av bøkene jeg har lest som har stått på vent hos meg gjennom alle disse innleggene.

Dagens bok på vent kjøpte jeg for bare noen dager siden, jeg fant ut at nå var det alt for lenge siden jeg hadde kjøpt meg noe nytt til bokhyllen. Så jeg gikk en tur innom Ark for å skaffe meg en godbit, men jeg fant jo selvfølgelig alt for mange godbiter. Men jeg hadde bestemt meg å bare kjøpe en, så her måtte jeg velge. Grunnen til at jeg endte opp med denne boken var dette lille fine sitatet inni fra bloggeren anettesbokboble


Her er litt om boken jeg snakker om, Så lenge det er stjerner på himmelen av Kristin Harmel:

Foto/tekst: Cappelen Damm
Cappelen Damm sier om boken:

I en alder av trettiseks år er Hope McKenna-Smith ikke ukjent med dårlige nyheter. Moren er død av kreft, mannen forlot henne for en tjuetoåring, og bankkontoen er nesten tom. Drømmen om å bli advokat er for lengst lagt død, og hun driver et familiebakeri på konkursens rand i Cape Cod samtidig som hun oppdrar et urolig barn på terskelen til tenårene.

Nå er også Hopes elskede, franskfødte bestemor, Mamie, som har forbløffet Cape Cod med sine fantastiske kaker i mer enn femti år, i ferd med å forsvinne inn i Alzheimerståken. Men i et sjeldent øyeblikk av klarhet innser Mamie at med mindre hun forteller Hope om sin fortid, så vil hemmelighetene hun har båret i så mange år være tapt for alltid. Dermed avslører hun noen få, mystiske fliker av en tragisk historie i Paris, og sender Hope avgårde til Frankrike i håp om å avdekke en sytti år gammel gåte.

Hopes følelsesmessige oppdagelsesferd fører henne gjennom bakeriene i Paris og tre religiøse tradisjoner, alle ledet av Mamies eventyrfortellinger og hjemstedets sødmefylte smaker. Etter hvert som Hope setter sammen puslespillbrikkene i sin egen familiehistorie, oppdager hun grufulle Holocaust-fortellinger kombinert med mektige vitnesbyrd om familiens vilje til å overleve i en verden som har gått fra forstanden. Og for å gjenforene to elskere som er blitt revet fra hverandre av terroren, er det eneste hun trenger en anelse mot og troen på at Gud eksisterer overalt, selv i en kake ...

...

Gleder meg veldig til å lese boken. Her kommer en oversikt over bøkene jeg har lest (Med tykk lilla skrift) og de jeg har hatt på vent (Med tynn lilla skrift - ikke lest ennå) opp igjennom utfordringen. 

  1. Menneskerøyk av Nicholson Baker
  2. Cassias valg av Ally Condie
  3. Løvekvinnen av Fosnes Hansen 
  4. Miss Peregrine`s home for peculiar children av Ransom Riggs
  5. Blacklands av Belinda Bauer
  6. Lobotomisten av Erik Husby Sæther
  7. Den hvite dronningen av Philippa Gregory
  8. When the sea is rising red av Cat hellisen
  9. Kretsen av Alexandra Beverfjord
  10. Den danske piken av David Ebershoff
  11. Sluk av Lars Saaby Christensen
  12. Noen kjenner mitt navn av Lawrence Hill
  13. En norsk spion av Alan Nore
  14. Maisie Dobbs av Jacqueline Winspear
  15. Metallmyk av Asle Skredderberget
  16. Mørke netter i Barcelona av Alicia Gimènez Bartlett
  17. Hun ville jo ikke dø - Historien om Ragnhild av Siren Henschien
  18. Når du minst venter det av Sarah Rayner
  19. Mørke rom av Gillian Flynn
  20. Kunsten å høre hjerteslag av Jan - Philipp Sendker
  21. Blod vil ha blod av Bødker & Bruun
  22. Truet av John Katzenbach &
  23. Vannmelonen av Marian Keyes
  24. Det broderte hjertet av Carole Martinez
  25. Gregor i underlandet av Suzanne Collins
  26. Piknik under en grønn paraply av Barbara Samuel
  27. Du forsvinner av Christian Jungersen
  28. The sea of Tranquility av Katja Millay
  29. One hundred names av Cecelia Ahern
  30. Vampire Acedemy av Richelle Mead
  31. Ready Player One av Ernest Cline
  32. Saltsøstrene av Tiffany Baker
  33. Camilla Collett - Ungdom og ekteskap av Torill Steinfeld
  34. Alligatorvannet av Lynne Bryant
  35. Pikekyss og djevelkake av Siri Østli
  36. Grå sjeler av Philippe Claudel
  37. Knokkelkors av Nuruddin Farah
  38. 1Q84 bok 1 & 2 av Haruki Murakami
  39. Kvinnen i rødt av Eileen Goudge
  40. Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg av Kjersti Annesdatter Skomsvold
  41. Rydde ut av Helene Uri
  42. Alt må vike for natten av Delphine De Vigan
  43. Å telle duer av Marie-Sabine Roger
  44. Stiklingen av Audur Ava Olafsdottir
  45. Soulless av GailCarriger
  46. Fugletribunalet av Agnes Ravatn
  47. Midnattsrosen av Lucinda Riley
  48. Somrenes bok av Emylia Hall
  49. Bellman & Black av Diane Setterfield
  50. Så lenge det er stjerner på himmelen av Kristin Harmel
...

12 av 50 bøker er lest, ikke akkurat et så kjempebra resultat. Men jeg liker listen min, det er mye her jeg har planer om å lese etterhvert som tiden går. Ser at jeg har lagt ut mange av bøkene som jeg har i bokhyllene mine fra før av, noe som er bra, men også noen bøker jeg tidligere har lånt på biblioteket. De er jo levert for lenge siden, men jeg har virkelig planer om å låne de igjen. Neste bok jeg blir å lese på listen er nok den jeg presenterer idag, for den går jeg allerede å plukker opp å titter på imellom. Kommer nok ikke til å sture den vekk i bokhyllen enda, og da bruker bøkene å som regel å bli lest. Masse timer med kos her!  

Ønsker alle en fin tirsdag! 



6 kommentarer:

  1. Gratulerer med dagen! Det var litt av en liste du har samlet deg :) Skal si du har vært flink å følge opp, og lese bøkene du har fremhevet på denne måten.
    Spennende bok du har på vent denne gangen :)

    SvarSlett
  2. Gratulerer med 50 innlegg :-) Jeg tror ikke jeg er helt der enda, men det var en veldig god ide å lage en liste som viser hva du faktisk har fått lest. Det kunne jeg også tenke meg, om det så bare var for min egen del :-) Boken du har på vent i dag har jeg hørt om, og det kan godt ha vært gjennom Anette. Den står hvert fall allerede på leselisten :-) Ønsker deg en fin tirsdag!

    SvarSlett
  3. Takk for tips! Artig liste - har ikkje vore med på så mange "bok på vent", men eg skal jammen ta ei vareteljing eg og ;-)

    SvarSlett
  4. Ser ut til at du har mange fine bøker på ventelisten.
    Burde ha oppdatert min liste også. Begynner å bli noen innlegg. Boken hæres ut som noe jeg kunne like

    SvarSlett
  5. Gratuler så mye med 50 innlegg, det er veldig bra det! Kjekt at du har lyst til å være med på boken på vent. Nå er det en stund siden jeg tok en slik varetelling, så kanskje jeg kan gjøre det ved innlegg nummer 100,så det er 16 ganger til da. Syntes du har vært flink jeg, det kommer mange nye fristelser hele tiden og det kommer andre ting som man må gjøre, selv om det er kjekt å lese så byr livet på mye annet også. Boken du har på vent idag fikk jeg lyst til å lese, virker som en fin bok. Ha en fin kveld,Isabella:-) Klem

    SvarSlett
  6. Denne husker jeg at jeg hadde lyst til å lese da den kom ut- jeg trur til og med at jeg lånte den på biblioteket, uten at det hjalp noe på gjennomføringa av å få lest den! Lånetida gikk ut, og den ble levert tilbake uåpnet, hvis jeg ikke husker helt feil...
    Håper den faller i smak!

    SvarSlett