torsdag 8. mars 2012

Boktema hos Anette

Boktema hos Anette

Idag er det nydelig vær her i Trondheim. Har vært å kosa meg i byen og på biblioteket. Annettes bokboble arrangerer denne Torsdagen også Anette boktema, og denne gangen utfordrer hun oss til å skrive om favorittforfatter med bokstaven E i fornavn eller etternavn. Det er selvfølgelig lov å skrive om flere favorittforfattere hvis man har det. 

Idag skal jeg faktisk holde meg til en forfatter. Det er etter jeg leste debutboken hennes at jeg fikk øynene opp for denne forfatteren. Siden hun hittil ikke har skrevet noe særlig mange bøker, så er det litt vanskelig og kalle henne favorittforfatter enda. Men jeg håper hun blir det en gang i fremtiden. Hun har ihvertfall skrevet den utrolig vakkre debut boken "snøbarnet". Her er hun.


Eowyn Ivey

Eowyn Ivey (f.1973) er en tidligere prisvinnende avisjournalist og fotograf bosatt i Alaska med mann og deres to barn.  Oppveksten i Alaska og hennes fascinasjon av landskapet inspirerer Ivey og har satt tydelige spor i hennes tekster og i debutromanen Snøbarnet. I tillegg til å være forfatter jobber Ivey til daglig i en lokal bokhandel (Fra forlaget).

Eowyn Ivey hjemmeside: Her

Snøbarnet

Alaska, 1920: et brutalt sted å begynne et helt nytt liv. Spesielt tøft er det for det nyankomne ekteparet Jack og Mabel. I et innfall av lek ved vinterens første snøfall bygger Jack og Mabel et barn i snøen. Neste morgen er snøbarnet forsvunnet, men de skimter en ung, blond jente som springer mellom trærne.
Den lille jenta kaller seg selv Faina. Hun er et barn av skogen som på uforklarlig vis overlever i Alaskas villmark. Med uendelig tålmodighet vinner paret jentas vennskap og ser snart på henne som sin egen datter. De anstrenger seg for å forstå Faina og hennes historie, som er som hentet ut av sidene i et eventyr. Men i dette vakre, brutale landskapet er ikke alt slik det gir inntrykk av. Sannheten om Faina vil forandre dem for alltid.

”Dette er en av de vakreste bøkene jeg har lest i mitt liv – og jeg har lest mange.” - Liv Gade 

 ”Tenk om jeg hadde gått glipp av denne. Da hadde jeg vært en fantastisk opplevelse fattigere” - Julie, bokblogger

”Eventyrleg vakkert!” -  Turid, Handelshuset Libris

”Dette var en særdeles god og annerledes bok. (Jeg klarte ikke å legge den fra meg.) Denne vil få mine varmeste anbefalinger!” – Wibeke, Notabene Gullgruven

”Et stort leseeventyr.” - Bokelskerinnen, bokblogger

”Det er lenge siden jeg har lest en så vakker bok!” – fra bokbloggen Leserommet

Snøbarnet i forskjellige land

Frankrike

Italia

U.K

Spania

TysklandHvilken av dem likte du best?


Har du lyst å delta på Annettes Boktema eller bare gå å se hvilke andre favorittforfattere som andre bloggere har? Er det bare å ta turen: HIT

8 kommentarer:

 1. Glemte jo henne jeg, kan du tenke deg? jeg likte jo snøbarnet veldig godt:-)) Kjempefint innlegg og artig at du har tatt med utgivelser fra flere land, mange fine covere selv om jeg holder en knapp på den norske utgaven, syntes den er fin! Ha en finfin torsdagskveld:-))

  SvarSlett
 2. Jeg synes faktisk det norske omslaget er best, ved siden av det liker jeg det britiske.

  SvarSlett
 3. Denne boka fristet!
  Og når det gjelder eomslaget, hadde jeg nok valgt denranske ;) (Kanskje jeg må lese den på fransk?)

  SvarSlett
 4. Liker også det norske bokomslaget best også den andre må bli den fra U.K:)Pia anbefaler boken, den er eventyrlig vakker som Turid, Handelshuset Libris sier det:) Å lese den på fransk høres jo ikke dumt ut da, hvis man kan språket da (noe jeg ikke kan):)

  Ha en fin dag!:)

  SvarSlett
 5. Fascinerende! Jeg har aldri hørt om verken forfatteren eller boka før, men nå er det fristende å sjekke den ut :)

  SvarSlett
 6. Høres ut som en fin bok! Enig med deg og bokelskerinnen, det norske coveret er best. Det britiske var stilig da.

  SvarSlett
 7. Nydelig valg, jeg elsket Snøbarnet og ser frem til forhåpentlig flere bøker fra denne forfatteren :) Takk for gratulasjonen forresten, jeg skjønte heller ingenting først da Beathe gratulerte meg, men så gikk det opp for meg hvilken dag det var, he he :) Klem fra Anette :)

  SvarSlett
 8. Snøbarnet har jeg lest mye om den siste tiden, og har veldig lyst til å lese den,
  artig å se omslag fra forskjellige land!

  Ha en fin lørdagskveld :)

  SvarSlett