søndag 18. mars 2012

En smakebit på Søndag

En smakebit på Søndag

Har denne søndagen kosa meg i godværet. Har gått lang søndagstur og spist gode vaffler med bringebær og rømme. Jeg har denne Søndagen også startet med boken Ringeren i Notre - Dame av Victor Hugo. En bok jeg skulle ha begynt med for lenge siden. Men endelig er det dens tur. Jeg leser den i forbindelse med Lines lesesirkel. Takk til bloggeren Melusine, som ga meg tips om en norsk utgave av boken, for det trengte jeg:)


Her kommer smakebiten:

Smakebiten er i starten av boken, og det er dobbeltfest i Paris, den 6. Januar i 1482.  Det feires de helligetrekongersdag og narrefesten, med bål brenning, maitree planting og mysteriespill.

I dører, vinduer, takluker og på takene myldrer det av gode borgerfjes, rolige og hederlige, som så på Paléet og menneskevrimmelen og var vel nøyde med det. Mange folk i Paris nøyer seg nemelig med å se på dem som ser på noe - og for oss parisere er jo selv en mur bak hvilken det foregår noe, en ganske interessant ting (s12).

Hvordan være med på søndagens smakebit?
 
Det er bokbloggeren Flukten fra virkeligheten som arrangerer en smakebit på søndag. Det er bare å gå inn på siden hennes og melde seg opp (Bare å trykk på bloggnavnet hennes).

Du trenger bare å åpne boken din du leser å finne ett utdrag som ikke er alt for avslørende av seg. Sett link på bloggen din som går til bokbloggeren Flukten fra virkeligheten og legg link tilbake til ditt bloggerinnlegg om boken på hennes side. Ved å være med kan du se hva andre leser og kanskje finner du noen andre bøker som du vil lese. Heller kanskje du vil oppdage en helt ny blogg.

Ha en god søndag alle sammen!
9 kommentarer:

 1. Det er en bok jeg virkelig burde lese ... Det blir vel en gang ;))
  Takk for tipset!
  Jeg ønsker deg en glad søndag :))
  Pia xx

  SvarSlett
 2. Kjempefin smakebit! Paris er min favorittby, så jeg bør nok lese denne en gang. Er den norske oversettelsen god?

  God søndag, Isabella!

  SvarSlett
 3. Paris er en fin by - men av Victor Hugo har jeg kun lest en forenklet utgave av "Les Miserable", utrolig bra :-)

  Ha en din søndagskveld du også Isabella :-)

  SvarSlett
 4. Hehe, vi valgte samme smakebit denne uken :) Min på engelsk, din på norsk. Etter å ha begynt på boken skulle jeg også ønske jeg leste på norsk, men jeg biter tennene sammen...

  SvarSlett
 5. Rakk ingen smakebit i går, men om jeg hadde det ville det blitt fra samme bok... Jeg tror IKKE jeg rekker å bli ferdig. Leser den på engelsk og det går tregt. Mister handlingen hele tiden. har også en annen bok som må være ferdig til fredag i forbindelse med skole, så vi får nå se ja!

  SvarSlett
 6. Pia, værsegod:) Ønsker deg en fin Mandag:)

  Siljeblomst, takk:) Har selv ikke vært i Paris, men skal ta turen dit en gang. Favorittbyen min er Roma:)Leser en 1949 utgave av boken, oversatt av Robert Drevon og jeg er fornøyd med oversettelsen så langt:) Ønsker deg en fin Mandag!:)

  Groskro, "Les Miserable" den har jeg ikke lest bare sett på teater. Kanskje jeg må les den en dag også:)Ha en fin Mandag:)

  Vib, så morsomt:)Tøff er du som greier å lese den på engelsk, ga det opp:) Men nå har jeg det igjen velidig travelt:)Ha en fin mandag:)

  Heksa, tror ikke jeg rekker det heller, begynte alt for seint igjen, skulle ha hoppa på norsk utgave med en gang:)Ja sånn går det nå noen ganger:) Vi får ha bedre hell neste gang:) Ha en fin mandag:)

  SvarSlett
 7. Jeg var faktisk ikke klar over hvem det var som hadde skrevet denne boken, nå lærte jeg noe nytt. Også det på en helt vanlig tirsdag :D Tusen takk for smakebiten, Isabella :)

  SvarSlett
 8. En god bok, må jeg si!
  Og jeg er glad jeg leser den på norsk, ellers tror jeg neppe jeg hadde blitt ferdig til søndag (er forresten ikke sikker på om jeg blir ferdig...selv om jeg leser både i lunsjer, på buss og andre steder) siden den er såpass lang :)

  SvarSlett
 9. Mari, værsego:) Hvor hyggelig å høre du fant ut noe nytt:) Ha en fin kveld:)

  Melusine, tror ikke jeg heller blir ferdig. Langt ifra:) Begynte å lese bok to og tre av Hunger games og da var ikke den helt prioritert en stund. Var alt for spennende:)Det er jo en veldig tykk bok også, så det er jo ikke gjort på en, to, tre:)Blir og bruke lang tid og kose meg med den istede:)Men gleder meg å se hva dere kommer til å skrive om boken, det skal jeg følge med på:) Ha en fin, fin kveld:)

  SvarSlett