fredag 9. mars 2012

Fremtidige favoritter

Fremtidige favoritter

Bokelskerinnen har startet en spalte som kalle "fremtidige favoritter" som hun skal ha hver Fredag. I spalten skriver hun om bøker hun ønsker seg, bøker hun gleder seg til å lese og bøker hun er spent på. Dette synes jeg hørtes spennende ut, så det ville jeg være med på. Her er mine 3 bøker som jeg gleder meg til å lese i nær fremtid og er spente på:

Mørkets ansikt
Av Jaran Dammann
(Ashehoug)

Byggmester Jørgen Haug trenger sceneforandring etter en opprivende skilsmisse. Han drar til Valdres for å sette opp en hytte og nyte fjellet i gnistrende høstfarger. Samtidig arbeider politiet med å oppklare et brutalt drap under et ran av en butikk på Fagernes.

For Jørgen blir idyllen kortvarig. Både bygdefolk og miljøvernere protesterer mot det nye byggefeltet, og snart finner han campingvognen veltet og ramponert og en av de innleide håndverkerne blir sporløst borte. Jørgen Haug skjønner at noen vil stanse byggingen. Med alle mulige midler. Er det en sammenheng med drapet på Fagernes?

Omgitt av usynlige og ukjente fiender opplever Haug sitt livs drama opp på fjellet (Bak bak boken).

 En skytsengels dagbok
Av Carolyn Jess- Cooke
(cappelen Damm)

 Noen skytsengler blir sendt tilbake for å våke over søsken, barn, mennesker de har vært glade i. Jeg ble sendt tilbake til meg selv. Jeg er min egen skytsengel, som snubler rundt i mine egne minner og føres med i tornadoen av en historie som jeg ikke kan forandre.
Jeg får lyst til å gripe en himmelsk penn og skrive om alt sammen, skrive til denne kvinnen jeg var, og fortelle henne alt jeg vet. Og jeg vil si til henne: Margot.
            Fortell meg hvordan du døde.
 

Da Margot Delacroix dør brått i en alder av førti, blir hun sendt tilbake til jorden som en skytsengel – for seg selv. Omdøpt til Ruth, blir hun tvunget til å gå igjennom livet sitt på nytt for å observere og registrere sine største feilgrep. Hun blir fortalt at hun ikke må gjøre noe for å endre sine handlinger, hun skal bare lære av dem. Og hun skal beskytte og elske Margot uten forbehold.

Men da hun innser at hun selv, som Margot, er skyld i at tenåringssønnen er narkoman og sitter fengslet for drap, blir hun dypt rystet. Og da en mulighet til å endre fortiden åpenbarer seg, er hun villig til å ofre alt for å redde sin sønn ...(Fra bak boken).

 Mørk engel 
Av Laini Taylor
(Bazar)

På dørkarmer rundt om i verden dukker det opp svarte håndavtrykk. Det er fremmede vesener med vinger som har satt dem der.
I en mørk og støvete forretning har en djevels beholdning av mennesketenner blitt faretruende liten.

Og i de trange smugene i Praha er en ung kunststudent i ferd med å bli fanget i en brutal krig med vesener fra en parallell verden.

Møt Karou. Hun fyller skissebøker med monstre som muligens er virkelige, muligens ikke. Hun har en tendens til å forsvinne på mystiske “ærend”; hun snakker mange språk – og ikke alle er menneskespråk. Dessuten har hun naturlig blått hår. Hvem er hun? Det er et spørsmål som opptar henne henne, og hun har satt seg fore å finne det ut.

Da en av de fremmede – vakre, forfulgte Akiva – setter øynene i henne i en bakgate i Marrakesh, befinner hun seg snart i en krig mellom engler og demoner, hemmeligheter kommer for dagen og en kjærlighetshistorie med røtter i en brutal fortid oppstår. Men kommer Karou til å angre på at hun søkte sannheten om seg selv? (Fra bak boken).

GOD HELG!
8 kommentarer:

 1. Kjempefint innlegg:-)) Er veldig nysgjerrig på den øverste her, så den må sjekkes ut, bok nummer to sitter å skriker i bokhyllen min etter å bli lest!

  SvarSlett
 2. Ser ut for at jeg rett og slett må skaffe meg "En skytsengels dagbok" og "Mørk engel" etter å ha lest innlegget ditt. Alltid kjekt å få gode tips en fredagskveld! Er i den "heldige" situasjon at jeg leste ferdig en bok igår kveld (natt..) og har ikke bestemt meg for hva jeg vil lese ennå. Elle nelle... :)

  SvarSlett
 3. En Skytsengels dagbok er så utrolig fin. Jeg begynte på den i går, og hadde det ikke vært for at jeg skulle tidlig opp i går hadde jeg antagelig lest ut hele boken på bare noen timer.

  SvarSlett
 4. De to første høres gode ut, så de skal jeg notere. Og gled deg masse masse til Mørk Engel - fantastisk roman!

  SvarSlett
 5. Beathe skal begynne på mørkets ansikt nå i helgen, er super spent om den faller i smak. Er den første spenningsromanen han skriver ellers har han skrevet humorbøker.

  Kindle Joy, koselig du lar deg inspirere:) Har hørt bare gode ord om Mørk engel og en skytsengels dagbok, så sikkert ikke dumt og skaffe seg dem:)

  Bokelskerinnen, oi den er såpass bra! Gleder meg veldig til å lese den:)Veldig!

  Siljeblomst gleder meg masse til Mørk engel. Morsomt at du noterer:) Tror ikke det er dumme bøker altså:)

  Ønsker dere alle en riktig god helg!:)

  SvarSlett
 6. Mange fine bøker du gleder deg til:) Har lest "Mørk Engel" og den likte jeg kjempe godt!Gleder meg til oppfølgeren!

  SV;Takk:) Den var en bra start på en bokserie:) Jeg er litt mer vant til trueblood/vampire diaries vampyrer enn det som blir fremstilt i denne boka.hehe:)

  SvarSlett
 7. Hei Nina C, koselig å se deg her:) Jeg liker jo vampyrene litt blodtørstige, men kan gjerne få være litt søte også. Hvis det de er....må jo finne det ut en gang:)Takk for boktips:)Gleder meg veldig til Mørk engel:) God helg!

  SvarSlett
 8. Blir litt mørkredd, så jeg kan ikke lese krim når jeg er alene hjemme, noe jeg er mye. Ha en flott søndag.

  SvarSlett