onsdag 4. september 2013

Septemberønsker 2013

Septemberønsker 2013

Det er mye bra som kommer ut denne måneden også, og det er nesten vanskelig å bare velge 5 bøker, så jeg hiver på noen ekstra barne- og ungdomsbøker jeg gleder meg til og er litt nysgjerrig på. 

August månedens ønskeliste har jeg ikke lest en eneste bok av ennå, men har planer om å lese Kaffe med musikk av Karin Brunk Holmqvist om ikke så lenge. Her er noen av bøkene dere kan glede dere over som kommer i September. 

Vega Forlag

Foto/Tekst: Vega Forlag
Forlaget sier om boken:

Året er 1576, fem år etter det ottomanske nederlaget i slaget ved Lepanto. Et tyrkisk skip seiler ubemerket inn i Venezia med en dødelig last om bord, og i løpet av noen få dager blir byen smittet med pest. Med det tyrkiske skipet kommer også en annen gjest til Venezia - Feyra, en ung og vakker legekyndig kvinne, på flukt fra en fremtid som sultanens konkubine.

Feyra møter Palladios livlege Annibale Cason, og sammen bestemmer de seg for å prøve å redde Venezias innbyggere. Men kan de redde hverandre og kjærligheten?

...

Kommer 10. September. Gleder meg til å lese mer av denne forfatteren. Likte boken Botticellis hemmelighet, så denne må jeg jo også få lest. Jeg synes også dette er ett vakkert bokomslag, men det beste er jo at handlingen foregår i den vakre Italia. 


Schibsted Forlag

Foto/Tekst: Schibsted Forlag
Forlaget sier om boken:

Åtte nye historier fra forfatteren bak bestselgerne Øya, Hjemkomsten og Tråden.

I ti vakre noveller tar Victoria Hislop oss med til Athens gater og greske landsbytorg, og lar oss møte levende, uforglemmelige karakterer. Prester og brødre, fremmede og stallgutter – alle skildret med Hislops varme og medrivende engasjement.

...

Gleder meg til denne novellesamlingen, men er litt forvirret når den kommer. Noen plasser står det at den kommer 10. September, men hos forlaget står det Oktober. Men tar den nå med her. Liker denne forfatteren kjempegodt, så skal helt klart få kloa i denne uansett når den kommer.


Bazar Forlag

Foto/Tekst: Bazar Forlag
Forlaget sier om boken:

New York Times bestselger. HBO har gjenskapt romanen som TV-serie. Sendes på norske TV-skjermer høsten 2013.

Frittstående, episk oppfølger til Den hvite dronningen fra rosekrigen i England. I en roman om sammensvergelser, lidenskap og kaldblodig ambisjon har bestselgerforfatteren Philippa Gregory skapt en levende historie om en stolt og besluttsom kvinne som tror at hun takket være sin fromhet og familie er forutbestemt til å forme historien.

...

Har ennå ikke lest noen av bøkene til denne forfatteren, men jeg har alt kjøpt noen av de tidligere bøkene og denne vil jeg også ha i samlingen min. Tror det er en veldig god historisk roman. Også gleder jeg meg til jeg får tiden til å fordype meg i bøkene hennes. Kommer 23. September. 


Juritzen Forlag

Foto/Tekst: Juritzen Forlag
Forlaget sier om boken:

Hvorfor begår mennesker ondskap?

Troverdig, rått og annerledes

«Heksedoktoren» er en oppfølger til boken «Lobotomisten».
Den dypt religiøse Johannes som vi møtte i «Lobotomisten» har flyktet til Rio de Janeiro, der farens menighet driver et hjem for misbrukte barn i favelaen Santa Marta.
Johannes føler seg sviktet av Gud og bestemmer seg derfor for å vende seg til Djevelen og de mørke religionene i slummen.
Dette er hans opprør mot Gud og sin egen far som er pastor i pinsemenigheten. De som sviktet ham.
Tom Stohl, samboeren til en av kvinnene som ble drept av Johannes i «Lobotmisten», finner ut at Johannes gjemmer seg i Rio de Janeiro og drar over Atlanteren for å finne ham.
NårTom ankommer slummen, tror han det bare er å spørre etter den hvite mannen. Det han ikke vet, er at Johannes har fått stor makt i slummen fordi han praktiserer svart magi.

Det blir en dødelig jakt av voldsomme dimensjoner, hvor noen er dømt til å tape livet.

...

Jippi! Nå kommer det litt ondskap inn i livet mitt igjen. Har da ikke lest første boken Lobotomisten, men nå har jeg ikke noen flere unnskyldninger å la den ligge lenger nå som det er kommet en til bok av forfatteren. Ikke tro jeg ikke har lest første boken fordi jeg har trodd den kom til å bli kjedelig, tvert imot har jeg spart litt på den til det rette øyeblikket. Tror det er kommet! Gleder meg!


Gyldendal Forlag 

Foto/Tekst: Gyldendal Forlag
Forlaget sier om boken:

En varm og personlig beretning om å se en av sine nærmeste forsvinne inn i den store glemselen.

Da Cecilie Engers mor havner på sykehjem med Alzheimer, blir barndomshjemmet tømt i løpet av en helg. Under opprydningen finner Cecilie morens sirlig nedtegnede lister over samtlige av familiens julegaver gjennom fire tiår. Gaver gitt og gaver fått, til og fra mennesker med svært forskjellige liv. Med listene som utgangspunkt skriver Cecilie Enger sin egen families historie, fra slutten av 1800-tallet og frem til i dag.

Samtidig fortelles en annen historie. I løpet av de to årene Cecilie Enger skriver Mors gaver, viskes morens hukommelse og personlighet gradvis ut. Denne romanen er en fortelling om gaver, erindring, og om lengselen etter å holde tiden fast.

...

Jeg likte Kammerpiken som jeg har lest av denne forfatteren og jeg tror jeg må bare prøve meg på denne også. Historien virker veldig interessant og jeg gleder meg til å få tak i denne. Liker også bokomslaget på denne boken. Kommer ut 30. September. Gyldendal kommer også med disse ungdomsbøkene:

Foto/Tekst: Gyldendal Forlag
Forlaget sier om tegneserien:

Mens vi venter på NØKKELEN; tredje og siste bind i den fantastiske Engelsfors-trilogien: FORTELLINGER FRA ENGELSFORS -- en tegneserie helt utenom det vanlige!

Bøkene Sirkelen og Ild har tatt Norge og verden med storm. I den fiktive byen Engelsfors kjemper De Utvalgte, en gruppe videregåendeelever med magiske krefter, en kamp for å stoppe verdens undergang -- og for å klare seg gjennom tenårene.

Nå utvikles historien videre i serieform. Forfatterparet Sara B. Elfgren og Mats Strandberg har jobbet tett sammen med tre av Sveriges beste serietegnere: Kim W. Andersson, Karl Johnsson och Lina Neidestam.

Hemmeligheter fra fortiden avsløres, og vi får også ledetråder om hva som kommer til å skje videre. Vi får se gamle historier i nytt perspektiv, og får ta del i hittil ukjente historier. Vi får treffe De Utvalgte før hendelsene i Sirkelen og etter hendelsene i Ild. Og vi får møte den uforlignelige Mona Månestråle i egen, høye person.

...

Siden jeg liker serien så godt, så kunne jeg faktisk tenkt meg denne tegneserien enda jeg nesten aldri leser tegneserier. Synes ihvertfall det er morsomt de har utgitt en tegneserie av serien. Den kommer ut 13. September. 


Foto/Tekst: Gyldendal Forlag
Forlaget sier om boken:

Spenningen og dramatikken fortsetter for Gregor i denne utrolige fantasy-serien fra Suzanne Collins, forfatteren bak bestselgeren The Hunger Games.

Gregor har lovet seg selv at han aldri skal tilbake til Underlandet, den merkelige verdenen under New York City. Men så viser det seg at han er nøkkelpersonen i en ny profeti, som handler om den grusomme hvite kjemperotta Bane. Underjordingene vet at det bare er én måte å få Gregor tilbake på, og det er ved å kidnappe Boots, lillesøsteren hans.

Dermed må Gregor ut på en ny ekspedisjon sammen med flaggermusen Ares og dronning Luxa. Kjøttetende insekter, glupske blekkspruter og slanger fra dinosaurtiden er bare noen av farene som truer i jakten på Bane, men hvis Gregor ikke oppfyller profetien, er Underlandet truet av utslettelse.

...

Etter å ha lest første bok i serien om Gregor, må jeg jo ta tak i den neste. Særlig siden jeg likte boken så pass godt, den var både søt og spennende. Underlandet er en spennende plass å dra til. Boken er for de mellom 6-13 år. Boken kom ut den 2. September. 


Foto/Tekst: Gyldendal Forlag
Forlaget sier om boken:

Første bok i bestselgende amerikansk YA-trilogi -- for de som digger Lisbeth Salander, hacker-action, og spenning på høyt nivå.

Seksten år gamle Noa har vært et offer for systemet helt siden foreldrene hennes døde. Nå lever hun på siden av samfunnet og stoler ikke på noen, mens hun bruker sine hackerkunnskaper til å holde seg i sikkerhet, anonym og alene. Men da Noa våkner opp på et bord i en tom lagerbygning med intravenøst drypp i armen, uten å huske hvordan hun havnet der, begynner hun å ønske at hun hadde hatt noen til å hjelpe seg.

Så dukker Peter Gregory opp. Peter er i slutten av tenårene. Han har rike foreldre og er leder for en hackerallianse, og han trenger folk med Noas kunnskaper på laget. Spesielt etter at et lyssky selskap som kalles AMRF begynner å true ham på livet for alvor.

Men det Noa og Peter ikke innser, er at Noa sitter med nøkkelen til en grusom hemmelighet, og det finnes folk som vil gjøre hva som helst for å bringe henne til taushet for godt.

De som liker Stieg Larssons Millenium-trilogi, vil sluke historien om Noa, en yngre utgave av Lisbeth Salander.

...

Etter å ha lest hva denne boken handler om var jeg solgt. De hadde meg allerede der de nevner Salander, så får tiden vise om den holder mål. Er rett å slett så spent på denne serien at den må jeg bare få kloa i! Kom 2. September. 

...

Det var det jeg hadde på ønskelisten denne måneden. Håper noe falt i smak oss dere også!:) Noen bøker dere ønsker å få kloa av i denne måneden? Trenger ikke være fra lista min altså!

Ha en herlig Onsdag!


7 kommentarer:

 1. Mange spennende bøker :) Den røde dronningen har jeg lyst å få lest, også den hvite dronningen:)

  SvarSlett
 2. Her var det mange interessante bøker. "En bønn for Venezia" skulle je gjerne ha lest.

  SvarSlett
 3. Den nye boka til Fiorato må jeg virkelig skaffe meg :) Ellers må jeg bare gjenta at jeg elsket boken til Cecilie Enger.

  SvarSlett
 4. Oioioi, så mange godbiter! Jeg skal i allefall sikre meg "Mors gaver" og "Ingen vil savne deg". Tusen takk for gode tips :)

  SvarSlett
 5. Her var det jammen mye spennende! =) God lesing i høst!

  SvarSlett
 6. Virker som mange spennende bøker på lista, spesielt Heksedoktoren og Engelsfors i tegneserieform. Nå for tiden leser jeg originalbøkene, Ild. Oppfølgerem til Sirkelen. Har aldri vært fan av oppfølgere, men Ild er slett ikke verst. Den er vanskelig å legge fra seg.

  SvarSlett
 7. Mye spennende her også! Må notere meg ned et par av de du nevner her, blant annet "Ingen vil savne deg", takk for mange gode tips!

  SvarSlett